V Imole zahájil nejlépe Mercedes, první Bottas

V Imole zahájil nejlépe Mercedes, první Bottas

První tréninkové klání závodního víkendu VC Emilia-Romagna zahájilo nejlépe duo stříbrných šípů v čele s Valtterim Bottasem. Za druhým Hamiltonem skončil Max Verstappen, který však na sedminásobného mistra světa ztratil jen 17 tisícin sekundy. Nejlepší start do závodního víkendu se nepovedl Sergiu Pérezovi a Estebanu Oconovi, kteří spolu kolidovali.

Víkend VC Emilia-Romagna zahájili jezdci již tradičně prvním volným tréninkem. Od letošní sezony trvá namísto typických 90 minut jen 60.

Jezdce přivítalo v Imole slunečné počasí, přesto mechanici a inženýři navlékli bundy. Teplota vzduchu dosahovala jen 11 stupňů Celsia, trať 20 stupňů.

Na trati bylo už od začátku živo. Komentáře svých kritiků přiživil mladý Rus Nikita Mazepin, který se roztočil v poslední zatáčce a skončil ve štěrku. Naštěstí se dokázal rozjet a vrátit se do boxů.

Po první polovině tréninku vedl Pierre Gasly, který si chce spravit chuť po neúspěchu z úvodní GP Bahrajnu. Prozatímní druhé místo patřilo Carlosi Sainzovi, třetí byl Lewis Hamilton. Do top 10 se vešel i williams Nicholase Latifiho. Kanaďan se pohyboval na sedmém místě.

Poklidný průběh tréninku narušila vzájemná kolize Estebana Ocona a Sergia Péreze. Jízda byla okamžitě přerušena červenou vlajkou.

Ke konci tréninku se na trati sešla většina pilotů. Nejrychlejší čas dopoledních jízd zajel na závěr Valtteri Bottas, který o 41 tisícin sekundy překonal svého kolegu Lewise Hamiltona. Třetí byl Max Verstappen, na Bottase ztratil 58 tisícin sekundy.

Čtvrtý čas zajel Charles Leclerc, pátý byl Pierre Gasly. Do druhé pětky se vešli Sainz, Alonso, Stroll, Latifi a Ricciardo.

Po skončení tréninkových jízd při návratu do boxů havaroval opět Nikita Mazepin. Stalo se tak na stejném místě, na kterém se na začátku tréninku roztočil.

Zdroje článku:

Redakce SvětFormule.cz (Petr Čermák)
Sdílejte na:
Zavřít