Zde může být vaše reklama.

Chtějí další body 27. kolo: Sigma má doma Teplice, tým Radima Kučery

27. kolo: Sigma má doma Teplice, tým Radima Kučery

foto: Petr Pelíšek

16. 04. 2021 - 14:30

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají ve 27. kole FORTUNA:LIGY doma proti Teplicím. Sobotním duelem začínají anglický týden, pak je čeká v úterý zápas v Českých Budějovicích a další sobotu domácí derby proti Baníku Ostrava.

S Teplicemi hraje Sigma od 16.00 a je to vůbec první utkání, ve kterém se na Andrově stadionu v nejvyšší soutěži ukáže Radim Kučera, legendární Sigmácký kapitán. Teď povede soupeře Hanáků, na teplické lavičce bojuje o udržení mezi elitou.

Sigma před týdnem vyhrála 2:0 v Příbrami a bodový import chce samozřejmě potvrdit vítězstvím doma. „Jsem přesvědčený, že ta výhra mužstvu hodně pomohla hlavně po psychické stránce. S tímto soupeřem jsme vždy zápolili. Proto nás těší, že jsme to tentokrát zvládli,“ řekl Jiří Neček, asistent trenéra SK Sigma pro klubový web.

Teplickým se stále moc nedaří. Naposledy minulý víkend prohráli doma s Mladou Boleslaví 1:3. K tomu mají nejhorší defenzivu v soutěži, inkasovaly šestapadesát branek. „Každý zápas je jiný. Teplice se dostaly pod tlak, jejich bodový odstup na sestup se ztenčil. Předpokládáme, že se bude hrát bojovné utkání. Nicméně nám pomůže kvalitně připravená hrací plocha, za to musím poděkovat klukům z technického úseku. Díky tomu můžeme hrát svou hru,“ podotkl Neček.

Sigma znovu nebude pro utkání v plné síle. Na marodce jsou Martin Hála, Tomáš Zahradníček, Kryštof Daněk a Lukáš Greššák, v rekonvalescenci Michal Vepřek a Martin Nešpor. A v Příbrami musel s naraženými žebry střídat kapitán Roman Hubník.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Teplice se hraje v sobotu 17. dubna od 16.00 (rozhodčí Ondřej Ginzel – Dan Vodrážka, Jaroslav Poživil).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Sladký, Houska, Breite, González  – Chytil, Yunis. Trenér Radoslav Látal.
FK Teplice: Čtvrtečka – Hyčka, Gabriel, Knapík, Droehnle – Kodad, Kučera, Trubač, Moulis  – Žitný, Vukadinovič. Trenér Radim Kučera.

Další články