Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od pondělí se bude opravovat silnice 23 u Mrákotína. Řidiče čeká omezení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v pondělí opravovat asi kilometrový úsek silnice 23 u Mrákotína na Jihlavsku. Silnice je hlavním tahem mezi Vysočinou a jižními Čechami. Pokládku nového povrchu za asi 3,4 milionu korun bude společnost Strabag a. s. dělat za částečného omezení provozu. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Stavbaři odfrézují nynější obrusnou vrstvu a položí nový povrch. „V místě prací bude uzavřen jeden jízdní pruh a doprava zde bude organizovaná kyvadlově světelným signalizačním zařízením. Řidiči by zde s tímto omezení měli počítat až do 28. dubna," uvedl Martin Buček.

Na stejné silnici se nyní nový povrch pokládá i v Třebíči v Pražské a Sucheniově ulici. Náklady jsou přibližně 3,8 milionu korun. Práce, které jsou také spojené s částečnou uzavírkou a pro nákladní auta platí objízdná trasa přes Želetavu, byly naplánované do konce měsíce. Podle dnešního vyjádření ŘSD skončí nejpozději během soboty.

Podle posledního sčítání dopravy projede opravovanými třebíčskými ulicemi asi 9000 aut denně, aut nad 7,5 tuny je z nich přes 1200. U Mrákotína projede denně přibližně 3000 aut.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, stavby, silnice, Vysočina, Mrákotín, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Strabag, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Třebíč, Želetava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se bude opravovat silnice 23 u Mrákotína. Řidiče čeká omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.