Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Libor Varhaník pokračuje ve vedení atletického svazu

V čele Českého atletického svazu i nadále zůstává Libor Varhaník, který získal mandát na další čtyři roky. Varhaník je ve vedení svazu již od roku 2009, kdy vystřídal Karla Pilného. Libor Varhaník je také místopředsedou Českého olympijského výboru a členem Národní rady pro sport. 

Libor Varhaník
zdroj: ČT sport

Sám po dnešních volbách v Nymburku zahájí čtvrté čtyřleté funkční období. Pětapadesátiletý rodák z Kutné Hory v poslední době řešil zejména změnu pravidel financování sportu po přechodu této agendy z ministerstva školství k Národní sportovní agentuře (NSA) a důsledky koronavirové pandemie, která loni na jaře zastavila i atletickou činnost. Česko bylo světovým průkopníkem při obnovování atletických soutěží. "Jsem hrozně rád, že atletika pořád v činnosti pokračuje. I přes to složité období je velká chuť a motivace našich členů k tomu, aby atletika žila a aby oddíly ožily jako před tou pandemií," uvedl Varhaník v rozhovoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Varhaník bude stále předsedou atletického svazu

V nejbližší budoucnosti bude úkolem obnovit atletickou činnost, až to zmírnění vládních opatření proti šíření koronaviru umožní. "Potřebujeme vrátit všechny k pravidelné pohybové aktivitě. To jde ruku v ruce s naším vytčeným cílem, aby atletika byla nejpraktikovanějším sportem České republiky. Myslíme si, že k tomu má veškeré předpoklady. Je to sport na celý život, učí základní pohybové dovednosti, je genderově vyvážený, jednoduchý," řekl Varhaník. Členská základna atletických oddílů v poslední době roste. "Pevně věřím, že ani tohle složité období nám v tom žádné výrazné změny neudělá," doplnil staronový předseda.

Varhaník zastává vrcholnou funkci i na evropské úrovni. Od roku 2019 je místopředsedou Evropské atletiky a loni se stal předsedou správní rady pro atletické mistrovství Evropy v Mnichově 2022. Je také místopředsedou Českého olympijského výboru a členem Národní rady pro sport, což je poradní orgán předsedy NSA Milana Hniličky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články