Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Leicester si pojistil třetí místo. Liverpool i Chelsea v boji o LM ztratily

Ještě v 86. minutě vedli fotbalisté Liverpoolu 1:0, ale nakonec v Leedsu ve 32. kole remizovali 1:1. V honu za účastí v Lize mistrů proto nedorovnali West Ham, který prohrál v Newcastlu 2:3. Jen o skóre se pak před "kladiváře" posunula Chelsea po bezbrankové remíze s Brightonem. Tottenham v prvním utkání po odvolání Josého Mourinha zdolal 2:1 Southampton. Dočasný trenér Ryan Mason se stal v 29 letech nejmladším hlavním koučem v historii soutěže. Manchester City v dohrávce porazil Aston Villu 2:1. Leicester zdolal WBA 3:0.

Utkání Leeds - Liverpool
zdroj: REUTERS

Finalista Anglického poháru Leicester má na třetím místě tabulky náskok čtyř bodů před čtvrtou Chelsea a pátým West Hamem. O jeho branky se mezi 23. a 36. minutou postarali kapitán Jamie Vardy, Jonny Evans a Kelechi Iheanacho, jenž v posledních osmi soutěžních zápasech nastřílel 11 branek. West Bromwich dělí šest zápasů před koncem od záchrany devět bodů.

Mason je odchovancem Tottenhamu, působil také v prvním týmu, a dokonce nakoukl i do anglické reprezentace, po těžkém zranění hlavy ale musel před třemi lety hráčskou kariéru ukončit. Premiéra v roli hlavního kouče pro něj nezačala dobře, ve 30. minutě otevřel skóre po rohovém kopu kanonýr Danny Ings.

I bez zraněného nejlepšího střelce soutěže Harryho Kanea ale domácí zápas otočili. V 60. minutě srovnal chytrým obstřelem Gareth Bale a symbolicky přesně po další půlhodině přidal vítězný zásah Son Hung-min, pro něhož to byla patnáctá trefa v sezoně.

"Citizens" inkasovali druhý nejrychlejší ligový gól v klubové historii, už po 20 vteřinách se trefil John McGinn. Dosavadní suverén sezony ale ještě před pauzou díky gólům Phila Fodena a Rodriho výsledek otočil. Na oba góly přihrál Bernardo Silva. Komplikace pro City přišla v 44. minutě, kdy dostal po ostrém zákroku červenou kartu John Stones. Přesilovka Aston Villy ale netrvala dlouho, v 57. minutě viděl druhou žlutou kartu Matty Cash a síly se vyrovnaly. Favorit už vítězství uhájil.

Utkání na Stamford Bridge začalo o čtvrt hodiny později, fanoušci Chelsea totiž protestovali u stadionu proti vstupu klubu do nově vznikající Superligy a zbrzdili týmové autobusy. Zápas naplnil prognózy. Potkaly se týmy, které v posledních měsících zdobí nejlepší defenziva v anglické lize.

Největší šanci rozhodnout měl v 80. minutě hostující útočník Danny Welbeck, střelou zpoza vápna však trefil pravou tyč branky Kepy Arrizabalagy. Skóre ale nezměnil, Brighton tak zůstal šestnáctý.

Obhájci titulu v Leedsu nedokázali navázat na tři předchozí vítězství. V samotném duelu vedli Reds po půl hodině díky brance Sadia Maného, tři minuty před koncem však vyrovnal Diego Llorente.

Greenwood skolil Burnley

Proti Manchesteru United tentokrát od začátku nenaskočil Matěj Vydra. Český útočník sice dal gól v posledních dvou kolech Premier League, ale trenér ukázal na jiné a na hřiště přišel z lavičky až v 88. minutě za stavu 1:2.

Skóre otevřel domácí Mason Greenwood v 48. minutě, o pouhých 114 sekund později však vyrovnal z rohového kopu James Tarkowski.

Devatenáctiletý Greenwood ale v 84. minutě rozhodl, kdy tečovanou střelou na přední tyč překvapil brankáře Peacocka-Farreho.

Talentovaný útočník "Rudých ďáblů" dal 15. ligový gól v kariéře, čímž dorovnal výkon nejproduktivnějšího teenagera v historii Manchesteru United Wayna Rooneyho. V závěru přidal pojistku střídající Edinson Cavani.

West Ham naháněl, ale nedohnal

Plány West Hamu na úspěch dostaly citelnou trhlinu ve 36. minutě. Rozhodčí po Dawsonově faulu ponechal Newcastlu výhodu a vracející se obránce Diop si po nedorozumění s brankářem Fabiaňským vstřelil vlastní gól. Dawson navíc za zákrok uviděl druhou žlutou kartu.

O pět minut později "Straky" zvýšily. Fabiaňskému po rohovém kopu vypadl míč z rukou a pohotový Joelinton se z bezprostřední blízkosti nemýlil. "Udělali jsme pár příšerných chyb, což nám není podobné," řekl trenér "Hammers" David Moyes.

V 73. minutě snížil hlavou Diop a o sedm minut později vyrovnal z penalty Lingard. Anglický reprezentant, který ve West Hamu hostuje z Manchesteru United, devátým gólem v sezoně dorovnal v čele nejlepších střelců týmu Součka. Za dvě minuty ovšem vrátil domácím vedení Willock.

"Vysloužili jsme si právo vrátit se do zápasu, protože jsme hráli velmi dobře. Řada věcí se nám povedla, ale posledních deset minut ne. Jsem zklamaný, že jsme nezastavili centr do vápna nebo jsme alespoň na zadní tyči neubránili Willockovu hlavičku," uvedl sedmapadesátiletý Moyes.

Sigurdsson a Kane řádili v Goodison Parku

Kane poslal Tottenham ve 27. minutě do vedení, ale o chvíli později z penalty vyrovnal Sigurdsson. Islandský záložník po hodině hry otočil skóre, ale ani Everton nevedl dlouho. V 68. minutě po další laciné chybě obrany srovnal Kane.

Sedmadvacetiletý útočník popáté v kariéře nastřílel v sezoně minimálně 20 branek, což se mu povedlo jako čtvrtému hráči v historii Premier League. V pořadí se dotáhl na Thierryho Henryho a víc už mají jen Sergio Agüero z Manchesteru City (6 sezon) a Alan Shearer (7).

Nketiah vyrovnával až v sedmé minutě nastavení

Arsenal ve čtvrtek nastřílel Slavii ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy čtyři branky, proti Fulhamu se ale dlouho nemohl prosadit.

V 57. minutě naopak podkopl stoper Gabriel ve vápně Leminu a Josh Maja poslal míč z penalty nekompromisně pod břevno.

Byl to 87. proměněný pokutový kop v této sezoně Premier League, což je vyrovnání absolutního rekordu soutěže.

Na konci dlouhého nastavení vstřelil druhý gól v sezoně Nketiah. Míč dorazil do sítě po rohu, při němž se aktivně do útoku zapojil i brankář Arsenalu Matt Ryan.

Anglická liga - 32. kolo:

Everton - Tottenham 2:2 (31. z pen. a 62. Sigurdsson - 27. a 68. Kane), Newcastle - West Ham 3:2 (36. vlastní Diop, 41. Joelinton, 82. Willock - 73. Diop, 80. Lingard z pen.), Wolverhampton - Sheffield United 1:0 (60. José), Arsenal - Fulham 1:1 (90.+7 Nketiah - 59. Maja z pen.), Manchester United - Burnley 3:1 (48. a 84. Greenwood, 90.+3 Cavani - 50. Tarkowski), Leeds - Liverpool 1:1 (87. Llorente - 31. Mané), Chelsea - Brighton 0:0, Tottenham - Southampton 2:1 (60. Bale, 90. Son Hung-min z pen. - 30. Ings), Aston Villa - Manchester City 1:2 (1. McGinn - 22. Foden, 40. Rodri).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články