https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usa-a-cina-daly-najevo-ochotu-spolupracovat-pri-ochrane-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

USA a Čína daly najevo ochotu spolupracovat při ochraně klimatu

17.4.2021 15:26 | ŠANGHAJ (ČTK)
Biden, jenž zařadil klimatické změny mezi priority své zahraniční politiky, pozval čínského prezidenta na dvoudenní klimatický summit, který začíná ve čtvrtek.
Biden, jenž zařadil klimatické změny mezi priority své zahraniční politiky, pozval čínského prezidenta na dvoudenní klimatický summit, který začíná ve čtvrtek.
Licence | Volné dílo (public domain)
Zmocněnec amerického prezidenta Joea Bidena pro otázky klimatických změn John Kerry a čínský vicepremiér Chan Čeng vyjádřili ochotu spolupracovat při ochraně klimatu. Čeng během videohovoru přivítal návrat Spojených států k pařížské klimatické dohodě, informují tiskové agentury.
 

Kerry byl od středy na návštěvě v Šanghaji. Podle expertů na mezinárodní politiku ho Biden do Šanghaje vyslal, aby zjistil, jak by se daly zlepšit vztahy mezi USA a Čínou, napsala agentura Kjódó.

Čínský prezident Si Ťin-pching tento týden podle médií uvedl, že Peking je připraven posílit spolupráci v oblasti ochrany klimatu s Německem a Francií. Čína je největším producentem skleníkových plynů na světě.

Biden, jenž zařadil klimatické změny mezi priority své zahraniční politiky, pozval čínského prezidenta na dvoudenní klimatický summit, který začíná ve čtvrtek. Podle posledního čínského vyjádření Si účast na summitu zvažuje.

Kerry ze Šanghaje zamířil do Soulu, kde se dnes setkal s jihokorejským ministrem zahraničí. Podrobnosti ohledně jejich rozhovorů zatím nebyly zveřejněny, napsala agentura AP.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist