Bleskovky: V MEG 2 se Statham zřejmě utká rovnou se dvěma obřími žraloky

Bleskovky: V MEG 2 se Statham zřejmě utká rovnou se dvěma obřími žraloky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Boj o přežití na Sibiři, hvězdy na Oscarech, Louis Armstrong na obrazovkách a další krátké zprávy ze světa filmu.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Scenárista Bitvy u Thermopyl a Atomic Blonde chystá nový thriller

The Englishman je název nového thrilleru, který chystá studio AGC a scenárista Kurt Johnstad. Ten má na kontě scénář k filmům jako 300: Bitva u Thermopyl, pokračování 300: Vzestup říše nebo akčňák Atomic Blonde s Charlize Theron. Děj snímku je založený na nové sérii románů od Davida Gilmana, a zaměřuje se na bývalého vojáka Raglana, který sloužil v protiteroristické jednotce francouzské cizinecké legie, a který je MI6 najatý pro utajenou misi rozkrýt nebezpečnou síť zločineckých operací. Jak nebezpečná jeho mise je zjistí ve chvíli, kdy je na daleké Sibiři vysazen v trestanecké kolonii, a začne jeho boj o přežití. (Zdroj: Deadline)

Přežil by Zack Snyder zombie apokalypsu?

Pro režiséra Zacka Snydera se jedná o poměrně zajímavý rok. Po uvedení jeho verze Justice League se nyní rozjela propagační kampaň pro jeho nový snímek natočený pro Netflix, Army of the Dead (Armáda mrtvých). Tento akční zombie heist film před nedávnem vypustil první trailer, který slibuje organizovanou společnost zombíků a partičku po zuby ozbrojených borců, kteří si přišli pro obrovský balík peněz přímo doprostřed jejich území. V rámci kampaně dostal režisér zajímavou otázku, zda by on dokázal přežít zombie apokalypsu. Podle něj zombie filmy dávají lidem falešnou představu o tom, že by to bylo možné, a on sám by nejspíš nepřežil moc dlouho. Ani to by ho však nezastavilo v natáčení filmů. (Zdroj: Army of the Dead Premiere Event)

Apple chystá dokument o Louisi Armstrongovi

Filmová divize společnosti Apple chystá ve spolupráci s Imaginary Documentaries režiséra Rona Howarda nový dokument o jednom z nejznámějších a nejvýznamnějších představitelů jazzu, legendárním Louisi Armstrongovi. Snímek ponese název Black & Blues: The Colorful Ballad of Louis Armstrong, a režie se ujme Sacha Jenkins. Tvůrci dostali příležitost nahlédnout skrz Armstrongovu nadaci na nové archivní materiály, včetně stovky fotografií, hodin audio a videonahrávek a jeho osobního deníku. Dokument pak bude exkluzivně uveden na Apple TV+ jako první ze série životopisných dokumentů v rámci několikaleté spolupráce s Imaginary Documentaries. (Zdroj: Hollywood Reporter)

Pokračování MEG s Jasonem Stathamem slibuje velkou akci

Béčkový akčňák MEG s Jasonem Stathamem neměl velká očekávání, nakonec však i přes vlažné recenze utržil slušné peníze a pokračování je na cestě. K němu byl jako režisér najatý Ben Wheatley, který slibuje velkou akci. V rozhovoru pro server ComicBook slíbil, že k látce přistupuje s respektem k prvnímu filmu a tomu, co v něm bylo nastavené. Spisovatel Steve Alten, na jehož románech je premisa filmu založena, dále naznačil temnější tón, ve kterém se pokračování ponese, a případný nepřístupný rating, jehož absence byla jedním z důvodů, proč první film nenaplnil svůj potenciál. Očekává se, že se vrátí hlavní hvězda Jason Statham, o dalších jménech zatím nejsou žádné informace. Pro DenOfGeek Wheatley pro změnu uvedl, že scénář opět píší bratři Hoeberovi a naváží v něm na svůj první díl. Režisér aktuálně kreslí storyboardy a může nám slíbit akci s velkým měřítkem. O mnoho víc prozradit nesmí, ale naznačil, že ve snímku by se mohli objevit hned dva Megalodoni! (Zdroje: ComicBook, DenOfGeek)

Akademie oznámila hned 15 uvaděčů letošních Oscarů

V dnešní pandemické době se již ustálilo, že se různá ocenění (nevyjímaje ta filmová) rozdávají na dálku skrze online přenosy. Filmoví Oscaři se pokoušejí v maximální možné míře zachovat tradiční (osobní) podobu předávání a Akademie nyní zveřejnila jména hned patnácti osobností, které se postarají o rozdávání cen a průběh večera. Zachována zůstává tradice, kdy loňští vítězové čtyř všech čtyř hereckých kategorií předávají ceny nastupujícím kolegům. Nejdůležitější filmová ocenění se budou předávat již příští víkend, 25. 4. A níže vám přikládáme seznam všech, kteří se ceremoniálu v roli hostů objeví.

  • Angela Bassett
  • Halle Berry
  • Bong Joon Ho
  • Don Cheadle
  • Bryan Cranston
  • Laura Dern
  • Harrison Ford
  • Regina King
  • Marlee Matlin
  • Rita Moreno
  • Joaquin Phoenix
  • Brad Pitt
  • Reese Witherspoon
  • Renée Zellweger
  • Zendaya

(Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, ComicBook.com, Den Of Geek, The Hollywood Reporter, Screen Rant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest