ČSÚ (ČSÚ)
Z domova  |  18.04.2021 10:00:00

Sčítání lidu: Kdy přijde sčítací komisař a jak ho poznat

 

18. dubna 2021

Všem, kteří se doposud z nějakého důvodu nesečetli on-line, začali od včerejšího dne sčítací komisaři roznášet listinné sčítací formuláře. O termínu své návštěvy komisaři předem informovali v uplynulých dnech, kdy roznášeli oznámení o termínu distribuce.

Oznámení s konkrétním termínem, kdy sčítací komisař přinese listinný formulář, dostali respondenti do poštovních schránek nebo ho našli vyvěšené na vstupních dveřích objektu. V předem oznámeném termínu, během pochůzek od 17. do 29. dubna, sčítací komisař zazvoní a vyčká na příchod respondenta venku před domem. Předá mu formulář spolu s odpovědní obálkou, přičemž se bude řídit aktuálně platnými hygienickými opatřeními. Bude vybaven respirátorem a dezinfekcí a bude po absolvování testu na koronavirusvýsledkem negativní. Pokud komisař nikoho nezastihne, dostaví se podruhé v náhradním termínu, který bude opět oznámen prostřednictvím dalšího informačního letáku. Stanovené termíny bohužel nelze měnit.

Pokud se respondent nebude moci se sčítacím komisařem setkat ani v rámci náhradního termínu, může si listinný sčítací formulář a odpovědní obálku vyzvednout sám na kterémkoliv kontaktním místě sčítání. Jsou to vybrané pobočky České pošty nebo pracoviště krajských správ Českého statistického úřadu. Jejich seznam je k dispozici na https://scitani.ceskaposta.cz. Vyplněný formulář pak respondent odešle do 11. května zdarma poštou v odpovědní obálce, kterou od sčítacího komisaře obdrží, nebo ho do stejného data odevzdá na kterémkoliv kontaktním místě sčítání.

„Tiskopisy jsou odeslány na zabezpečená pracoviště. Nejprve na sběrné místo a dále na pracoviště digitalizace a k následnému statistickému zpracování dat. Při sběru i zpracování dat je rovněž minimalizován počet osob, které přicházejí s údaji do styku. Zúčastnění zaměstnanci jsou ze zákona vázáni mlčenlivostí, která trvá i po skončení sčítání. Všechny formuláře budou po oskenování a ověření kvality dle přísných bezpečnostních pravidel zlikvidovány,“ říká Marek Rojíček, předseda ČSÚ.


Jak poznat sčítacího komisaře?

Všichni sčítací komisaři mají viditelně umístěný průkaz a na požádání se prokážou i občanským průkazem nebo cestovním dokladem. Jména sčítacích komisařů lze zjistit prostřednictvím aplikace na webu scitani.cz/komisar a jsou zveřejněna i na úředních deskách obecních úřadů. Všichni sčítací komisaři jsou také vybaveni brašnou s logem České pošty. Sčítací komisaři splňují kritéria důvěryhodnosti (bezúhonnosti) a jsou vázáni povinností mlčenlivosti, která trvá i po skončení sčítání.

 

Kontakt:
Jolana Voldánová
tisková mluvčí Sčítání 2021
+420 704 659 357
jolana.voldanova@scitani.cz

 

 
19.04. 18:28  Nedodržení vládních opatření (Stanislav Vrbenik)
18.04. 17:14  ceny nemovitostí (v ghettu)
18.04. 15:39  Chaos (Jindra)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688