Serie A - souhrn 31. kola: Juventus prohrál v Bergamu

17.04.2021, 16:55, aktualizováno 18.04.2021, 22:41
Komentáře a souhrny
Ruslan Malinovskyj (© AFP)
Inter Milán remizoval v Neapoli, přesto má na čele devítibodový náskok na městského rivala AC, které si poradilo s Janovem. Atalanta porazila Juventus a vystřídala ho na třetím místě. Tři body má rovněž Lazio, které přestřílelo Benevento. Naopak zaváhal AS Řím, jenž podlehl Turínu FC...

SSC Neapol - Inter Milán 1:1

18.04.2021 20:45

Góly: 36. Samir Handanovič (vl.) - 55. Christian Eriksen

V neděli večer se na stadionu Diega Armanda Maradony odehrál velký šlágr, který skončil výsledkem 1:1. Více spokojeni budou asi hosté, kteří mají na čele Serie A dostatečný náskok. Pro Neapol je remíza v boji o Ligu mistrů spíše ztrátou.

Nakonec je dělba bodů asi spravedlivá. Do vedení šli po nešťastné chvilce brankáře Handanoviče domácí, ale po změně stran srovnal povedenou ranou Christian Eriksen.

Inter nastoupil v očekávané sestavě i s útočníky Martínezem a Lukakuem, zatímco v sestavě Neapole byla některá překvapení. Pouze na lavičce zůstali například Hysaj, Bakayoko nebo Mertens. Největší nebezpečí tak hrozilo od trojzubce Zieliński - Insigne - Osimhen.

Úvodní čtvrthodina nenabídla prakticky nic zajímavého, až postupem času získávala větší převahu Neapol, která jí také ve 36. minutě zužitkovala, byť s velkým přispěním hostujícího brankáře Handanoviče. Slovinec se dobře vrhl na Insigneho přihrávku, jenomže balón neměl plně pod kontrolou a při střetu s De Vrijem si ho nešťastně "hodil" do vlastní branky. Inter okamžitě zařadil vyšší rychlost a přímý kop Eriksena skončil na tyči. Už v nastavení pak Meret dobře vyběhl proti Barellovi, takže Neapol šla do šaten výrazně spokojenější.

Nutno však podotknout, že zaslouženě. Neapol byla lepší, ale po přestávce jí čekala ještě pořádná dřina. Zvláště když Inter poměrně rychle vyrovnal. V 55. minutě obrana Partenopei nedokázala odvrátit balón do bezpečí a Christian Eriksen tvrdou ranou nedal Meretovi vůbec žádnou šanci!

Inter vyrovnávací branka nabudila a Neapol se musela v dalších minutách spíše bránit. Další přímák Eriksena tentokrát vážné nebezpečí pro Mereta nepředstavoval. Zahrozila i Neapol a to pořádně. V 79. minutě napálil břevno Matteo Politano a zajímavý moment přišel o dvě minuty později. Po zákroku stopera De Vrije sudí Doveri odpískal pokutový kop, načež ho vzápětí u videa odvolal.

Nerazzurri se v závěru utkání koncentrovali na obranu, zatímco Neapol cítila, že je v jejích silách rozhodnout o třech bodech. Žádnou gólovku si už ale nevypracovala a to ani během čtyřminutového nastavení.

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím 3:1

18.04.2021 18:00

Góly: 57. Tonny Sanabria, 72. Simone Zaza, 90+2. Tomás Rincón - 3. Borja Mayoral

Fandíte Římu? A přijde Vám, že vidina pracovního pondělí je nejhorší možnou představou? Zapněte si utkání oblíbeného týmu a to Vás zcela jistě ubezpečí, že vrcholu zloby můžete dosáhnout už v neděli večer.

Turín potřeboval zvítězit, aby ještě zvýšil šance na záchranu. Hostující "Vlci" zase potřebovali odpovědět svým sokům v boji o Ligu mistrů, kterou stále ještě (aspoň teoreticky) neodpískali. Poněkud zvláštní duel se odehrával zejména pro Tonnyho Sanabriu, který v Římě (neúspěšně) hrával a nakonec byl vyměněn za Paua Lópeze. Horko ale nebylo před jeho sokem, Antoniem Mirantem, nýbrž před mladíkem Vanjou.

Mladší bratr římského laziála Sergeje Milinkoviće-Saviće byl totiž už po třech minutách hry překonán! Dlouhý pas před vápnem prodloužil elegantně patičkou Pedro na krajana Borju Mayorala, který chladnokrevně propálil brankáře domácího týmu. Na první pohled jasný ofsajd, takže sudí Massa branku neuznal. Ale po zásahu VARu už gól (zcela správně) platil.

V jedenácté minutě se Simone Verdi dostal k zahrávání přímého kopu vlastně hned za vápnem, jenže na Miranteho jeho technická střela nestačila. Zkušeného gólmana s očima uhrančivýma jako Franco Nero nepřekonal o chvíli později ani Lukić, který pálil nad bránu. A po dalším Verdiho vynikajícím centru mířil natažený Sanabria jen mimo bránu.

Po další z mnoha chyb velezkušeného Pedra v jeho vlastním vápně mu balon sebral mladík Lukić, jenže opět pálil jen do připraveného Miranteho. Pedro mohl odčinit své chyby vstřelenou brankou, když se v brejku tří na dva hnal na bránu, jenže po dvou kličkách napálil brankáře Vanju, které z dorážky nepřekonal ani Mayoral.

Do druhé půle už kvůli zranění Pedra nastoupil Henrik Mchitarjan a trenér Fonseca doufal, že zkušený ofenzivní hráč dokáže navázat na svou formu před zraněním. Nedokázal. Místo toho se prosazovali domácí hráči. Deset minut po změně stran Ansaldi na straně vymyslel krásný centr do vápna, na který si naskočil Tonny Sanabria a hlavou byl u míče dřív než Mirante - 1:1.

Rozhodující bylo nakonec střídání. Trenér Nicola vyslal do bitvy pěšáka Simoneho Zazu a tomu na vstřelení gólu stačila minuta. Belottiho krásnou ránu vyrazil Mirante nešikovně jen před sebe, kde se široko daleko pohyboval jen Zaza. Pět minut před koncem se navíc po zbytečném faulu nechal vyloučit Amadou Diawara. A to pořád nebylo nejhorší.

Defenzivně absolutně nedůstojné představení AS zakončila minuta druhá v nastavení. Bez zájmu a chutě hrající Fazio se snadno nechal o míč oloupit Belottim, který naopak dřel celé utkání. Domácí kapitán propasíroval míč přes snad jediného vracejícího se obránce AS Ibañeze na střídajícího Rincóna, který už měl svou úlohu hodně usnadněnou - 3:1 pro Granata.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Benevento Calcio 5:3

18.04.2021 15:00

Góly: 10. Fabio Depaoli (vl.), 20. Ciro Immobile, 37. Joaquín Correa (pen.), 48. Lorenzo Montipò (vl.), 90+6. Ciro Immobile - 45. Marco Sau, 63. Nicolas Viola (pen.), 85. Kamil Glik

Tak tohle byl doslova nářez! Benevento sice nasázelo Laziu tři branky, což by za normálních okolností na výhru asi stačilo, jenže dnes nikoli. Lazio totiž předvedlo famózní ofenzivní práci a nováčkovi ligy uštědřilo branek pět!

Výsledek, který se i v hokeji dá považovat za enormně akční, je ve fotbale takřka nevídaný. Bratrský zápas mezi domácím Laziem a Beneventem, které vedou Simone a Filippo Inzaghiovi, opět dokázal nastupující trend posledních let a to, že italská Serie A je stále ofenzivnější ligou. Už ve čtvrté minutě se málem měnilo skóre, když Fares poslal ostrý centr na Correovu hlavou a ten trefil tyč! Lazio pět minut později předvedlo rychlou akci středem a míč dostal za záda brankáře Montipa nešťastně Fabio Depaoli, který si dal vlastní branku.

Čarodějky prvních pár minut vyloženě prospaly a nechaly Lazio vybudovat si až příliš luxusní náskok. Druhou branku Lazia přidal Ciro Immobile poté, co se prosmýkl mezi dvěma obránci a míč po nahrávce Milinkoviće-Saviće dostal s přehledem za bezmocného Montipa.

Mladý brankář Beneventa byl další smolnou postavou v minutě 35., kdy fauloval pronikajícího Joaquína Correu a sudí pro jeho faul pochopení neměl. K nařízené penaltě se postavil Joaquín Correa osobně a nezaváhal - 3:0.

Benevento sice ještě do konce první půle vstřelilo aspoň jednu branku, když si míč na ránu navedl až před vápno Marco Sau a propálil vše před sebou, ale domácí si asi nemysleli, že by to mohlo být něco závažnějšího.

Soupeři navíc dokázali jen tři minuty po změně stran opět odskočit na rozdíl tří gólů. Ciro Immobile přihrával v závěru akce dva na dva na levý okraj šestnáctky Joaquínovi Correovi, který se snadno zbavil veterána Glika a našel dokonce i skulinku mezi nohama padajícího Montipa. Navíc se jen o pár minut později Adolfo Gaich dopustil faulu proti Milinkovićovi-Savićovi a sudí neoblomně pískal další penaltu. Tentokrát ji ale Immobile neproměnil a s dorážkou pak neuspěl ani Fares!

Benevento se ale ještě nevzdalo. Mírné drama pro Lazio znamenala 62. minuta, v níž byl dle sudího i VARu Artur Ionita stažen ve vápně k zemi a Nicolas Viola snížil na 4:2. Vzápětí mohlo být s Laziem ještě mnohem hůř, jenže hlavičku Lapaduly, která skončila v bráně, sudí pro předchozí faul spoluhráče Caldiroly neuznal.

Pepe Reina musel o pár minut později likvidovat hlavičku Depaoliho a zvládl to, ale z následného rohového kopu už se Kamil Glik nemýlil. Poslední slovo v tomhle dramatu ale mělo přeci jen Lazio, které až v šesté minutě nastavení po rychlé kombinaci dokončilo demolici obrany Beneventa. Parolo pospíchal s míčem u nohy k vápnu, našel v něm nabíhajícího Immobileho a pro něj už byla pátá branka Lazia formalitou - 5:3.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Juventus FC 1:0

18.04.2021 15:00

Góly: 87. Ruslan Malinovskyj

Atalanta se po dlouhé době raduje z vítězství nad Juventusem, kterému dnešní utkání vůbec nevyšlo. Po prohře s Bergamaschi navíc Juve kleslo na čtvrtou příčku, přičemž pozici třetí přepustilo právě svému přemožiteli. Hrdinou utkání se pro domácí ekipu stal především Ruslan Malinovskyj.

Juventus nastoupil do utkání v Bergamu bez hvězdného Cristiana Ronalda, který utrpěl svalové zranění a do Bergama vůbec nejel. I bez něj to ale bylo hodně svižné a rychlé utkání, v němž se obě jedenáctky neustále střídaly u míče. Sotva Juventus dokončil jeden atak, už se musel urychleně bránit nástupu Atalanty, která k postupu využívala zejména rychlé krajní obránce.

Hostující obrana si musela dávat velmi dobrý pozor na Duvána Zapatu, kvůli jehož muskulatuře mohla očekávat nemalé potíže. Tím více se ale otevíral prostor pro Pessinu s Murielem, kteří také zažívají parádní sezonu. Zkušený kanonýr Luis Muriel dostal v pokutovém území míč na Mattea Pessinu, jenž levačkou vyslal nebezpečnou střelu těsně vedle turínské brány.

Jinak toho ale první půle moc nenabízela. Vysoké tempo, množství soubojů, to ano. Ale že by si jeden z týmů vypracoval výraznější šanci na gól nebo že by musel jeden z brankářů zachraňovat svůj celek nějakým excelentním zákrokem, to ani náhodou. Federico Chiesa se několikrát snažil zakončit a je pravda, že střelu má tenhle talentovaný mladík parádní, ale na překonání Golliniho to prostě nestačilo.

Do druhé půle už v domácích barvách místo Pessiny vyběhl Pašalić a jeho přítomnost byla na hřišti znát. Krátce předtím, než sudí Orsato viděl na svých hodinkách hodinu hry, vypálil Luis Muriel zkraje vápna velmi povedenou technickou střelu, která jen těsně minula tyč hostující brány!

O pár minut později si na krásný pas do vápna naskočil Duván Zapata a důrazem se dostal k hlavičce, jenže tu také poslal pár centimetrů vedle tyče. Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí body, pomohla Atalantě šťastná teč. Tři minuty před koncem dostal u vápna od Iličiće míč Ruslan Malinovskyj, který se nerozpakoval a vypálil. S jeho ránou by Szczęsny asi problémy neměl, jenže do jeho protipohybu tečoval míč Sandro. A s tím už polský brankář nedokázal nic udělat - 1:0.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Spezia Calcio 4:1

18.04.2021 15:00

Góly: 12. Riccardo Orsolini (pen.), 18. Musa Barrow, 54. Mattias Svanberg, 60. Mattias Svanberg - 34. Ardian Ismajli

Celkem pět branek bylo k vidění na Stadio Renato Dall'Ara v Boloni. Domácí tým se nerozpakoval a nováčkovi uštědřil čtyřbrankový příděl. Už v prvním poločase se trefil dvakrát prostřednictvím Orsoliniho a Barrowa. Spezia následně snížila, ale dvě branky Svanberga ji definitivně zlomily.

Zcela zásadní byl pro vývoj zápasu jeho začátek. Spezia totiž udržela bezbrankový stav jen do 13. minuty, než zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Bastoni a nařízenou penaltu proměnil Riccardo Orsolini. Už předtím měl Orsolini velkou příležitost, ovšem balón napálil jen do boční sítě. Spezia byla nucena více otevřít hru a Boloňa toho okamžitě využila. Od poloviny hřiště se na Provedela řítila dvojice hráčů Schouten - Barrow a druhý jmenovaný před prázdnou brankou nezaváhal.

Za dvacet minut vedli Rossoblu o dva góly a měli nakročeno k zisku tří bodů. Spezia ještě neházela flintu do žita a ve 35. minutě vstřelila kýženou kontaktní branku. Po rohovém kopu propadl balón na kopačku Ardiana Ismajliho a Skorupski nestačil zareagovat. Boloňa si mohla vzít vedení zpátky, ale nadýchaný centr skončil po teči na brankové konstrukci.

Boloňa nechtěla připustit vyrovnání za žádnou cenu a ve druhém poločase si suverénně dokráčela pro tři body. V 55. minutě rozehráli domácí rohový kop a po Danilově hlavičce se před Provedelem prosadil Mattias Svanberg. V tu chvíli ještě netušil, že je to jen jeho první zásah. Šest minut na to hosté znovu nepokryli rohový kop a Svanberg na zadní tyči zvýšil na 4:1.

Třibrankový náskok Boloni stačil a závěrečná půlhodina už se jenom dohrávala. Spezia byla horší a na Renato Dall'Ara prohrála zaslouženě.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 2:1

18.04.2021 12:30

Góly: 13. Ante Rebić, 68. Gianluca Scamacca (vl.) - 37. Mattia Destro

Tři body tentokrát zůstaly na San Siru. AC Milán porazil v odpoledním utkání Janov CFC 2:1 a i po tomto kole zůstane na druhé příčce tabulky. Rossoneri poslal rychle do vedení Ante Rebić, ale ještě do poločasu odpověděl Mattia Destro. Rozhodnutí přišlo až dvacet minut před koncem, kdy si nešťastného vlastence vstřelil Gianluca Scamacca.

Hlavně získat tři body a je jedno jak. AC Milán se doma nepyšní zrovna dobrou bilancí, což chtěl v nedělním klání proti Janovu změnit. A povedlo se, byť se Rossoneri strachovali o výsledek až do závěrečného hvizdu.

AC Milán se musel obejít bez potrestaného Zlatana Ibrahimoviće, kterého na hrotu zaskočil Rafael Leão, navíc na lavičce už byl připraven chorvatský veterán Mario Mandžukić. Do vedení poslal domácí celek jiný Chorvat Ante Rebić. Tomori mu udělal ve 14. minutě prostor ke střele a Rebić trefil balón parádně k tyči. První poločas jinak žádnou plejádu šancí nenabídl. Hra byla vyrovnaná a nakonec i první poločas skončil nerozhodně. Tomori tentokrát zapsal při bránění rohového kopu, u Destra pouze stínoval a bývalý útočník Rossoneri srovnal na 1:1. Mimochodem Mattia Destro dal dva góly už v prosincovém utkání, které skončilo 2:2.

Milánští si zase mohli vzít vedení zpátky po změně stran. V 50. minutě se balón dostal až před branku k Rebićovi, který jej trestuhodně napálil nad! Pro změnu těsně vedle zase skončila hlavička Kjaera po rohovém kopu.

Rozhodující moment celého utkání přišel v 68. minutě. Rossoneri rozehráli další rohový kop a balón se prapodivným způsobem odrazil od Scamaccy přímo do sítě. Perin na to nedokázal zareagovat a AC Milán opět vedl.

Grifone měli na vyrovnání ještě čas a velmi blízko mu byli tři minuty před koncem. Poté co Donnarumma povyběhl z branky a nedokázal dostat balón do bezpečí, se ke dvěma střelám dostali Masiello respektive Behrami a obě rány zastavili na brankové čáře milánští stopeři Kjaer s Tomorim. Janov byl až do závěrečného hvizdu natlačen na polovině domácích, ovšem vyrovnat nedokázal.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Parma Calcio 4:3

17.04.2021 20:45

Góly: 39. Leonardo Pavoletti, 66. Răzvan Marin, 90+2. Gastón Pereiro, 90+4. Alberto Cerri - 5. Giuseppe Pezzella, 31. Juraj Kucka, 59. Dennis Man

Ryze záchranářský duel nabídl neuvěřitelnou podívanou, navíc vyšperkovanou sedmi góly. Užuž to vypadalo, že si Parma odveze ze Sardinie všechny body, ale po strhujícím obratu v nastavení odjíždí s prázdnou. Hosté v zápase několikrát vedli dokonce o dva góly, ale hrubě nezvládli nastavený čas a nakonec prohráli 3:4. Vítěznou branku vstřelil ve čtvrté minutě nastaveného času Alberto Cerri.

Přitom lepší začátek si Parma nemohla ani přát. Po pěti minutách jí poslal do vedení přesně mířenou ranou k tyči Giuseppe Pezzella a Cagliari se ocitlo pod ještě větším tlakem. Parma byla v prvním poločase mnohem nebezpečnější a po půlhodině hry šla také do dvoubrankového vedení. Juraj Kucka si seběhl do vápna pro Corneliusovu přihrávku a bez problému překonal domácího brankáře Vicaria. Kouč Roberto D'Aversa mohl být s dosavadním průběhem zápasu naprosto spokojen. Cagliari se ale nevzdalo a ještě v prvním poločase vstřelilo důležitý kontaktní gól. Na dlouhý Carboniho centr si naskočil Leonardo Pavoletti a hlavou k tyči oživil šance Cagliari na bodový zisk.

Do druhého poločasu už nenastoupil Juraj Kucka, který přenechal místo na hřišti Valentinu Mihăilovi. V 59. minutě Parma ještě jednou odskočila na rozdíl dvou branek a rychlý protiútok zakončil přesně mířenou střelou k tyči Dennis Man. Náskok 3:1 ale nevydržel dlouho. O sedm minut později se dostal na hranici pokutového území k odraženému balónu Răzvan Marin a po jeho ráně ztrácelo Cagliari zase jen jeden gól.

Oba celky pak měly několik příležitostí na vyrovnání respektive na odskočení. Hlavička Joãa Pedro se otřela o brankovou konstrukci a Kurtić z malého vápna a před prázdnou brankou trestuhodně přestřelil! Sardiňanům pak začal velmi rychle ubíhat čas, navíc Parma se bez problému bránila.

Přesto nakonec zápas výhrou Parmy neskončil, ba co víc, skončil porážkou. V první minutě nastavení Gastón Pereiro překvapil brankáře Sepeho vynikající technickou střelou a srovnal na 3:3. Chvíli nato mohl Mihăilă vrátit vedení na stranu Ducali, ale Vicario dobře zasáhl a pak to přišlo. Už ve čtvrté minutě nastavení přilétl do šestnáctky centr a Alberto Cerri hlavou rozhodl o vítězství Cagliari 4:3. Sardiňané tak vyhráli důležitý záchranářský duel a oživili své šance na setrvání v nejvyšší soutěži. Naopak situace Parmy už je hodně kritická.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - ACF Fiorentina 3:1

17.04.2021 18:00

Góly: 59. Domenico Berardi (pen.), 62. Domenico Berardi (pen.), 75. Maxime Lopez - 31. Giacomo Bonaventura

Fiorentina si se svou prvoligovou příslušností dál nebezpečně zahrává. V Sassuolu nezvládla další duel a sestupovému pásmu se přiblížila na pět bodů. Co jí bylo platné vedení, do kterého jí dostal po souhře s uzdraveným Ribérym Giacomo Bonaventura, když po přestávce úřadovali Berardi a Maxime Lopez. První jmenovaný útočník Sassuola vsítil dvě branky.

Ve Fiorentině nedávno skončil Cesare Prandelli a na jeho místo se vrátil Giuseppe Iachini. Žádný efekt to ale nemělo, Fiorentina prohrála pod jeho vedením i druhý zápas a zdá se, že do konce sezony bude mít záchranářské starosti.

Přitom začátek zápasu byl ze strany Violy hodně slibný. Gaetano Castrovilli neproměnil první vážnou šanci, když mu dobře zmenšil střelecký uhel Consigli. O chvíli později byl Consigli opět v akci, tentokrát po střele Biraghiho a dorážce Ribéryho. Ačkoliv se Sassuolo snažilo ovládat hru, kupilo chyby a jednu z nich Fiorentina ve 31. minutě potrestala. Bonaventura celou akci založil a pak ze střední vzdálenosti nádhernou ranou pod břevno zajistil hostům vedení.

Sassuolo mohlo odpovědět po přízemní střele Djuričiće, která se svezla těsně vedle tyče. Prakticky stejně na tom byla i rána Castrovilliho na druhé straně hřiště.

Roberto De Zerbi nebyl s výkonem svých svěřenců ani trochu spokojen a po přestávce zvolil hned trojí střídání. A jak se nakonec ukázalo, byl to odvážný a správný krok. Sassuolo získalo jistotu na balónu a v 57. minutě vyrovnalo. Berardiho v pokutovém území fauloval Dragowski a nařízený pokutový kop sám postižený bezpečně proměnil. Viola se ani nestačila oklepat z vyrovnávací branky a na světě byla penalta číslo dvě. Pezzella nešikovně zajel do Raspadoriho a i druhou penaltu proměnil Berardi.

Obrat byl dokonán, ale nezůstalo jen u těchto branek. Čtvrthodinu před koncem Fiorentinu definitivně zlomil třetí gól. Ostrý "šíp" v podání Maxima Lopeze zapadl k tyči a dal výsledku finální podobu. Berardi dokonce sahal po hattricku, ale pár minut před koncem branku minul a nic dalšího už se nestalo.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Udinese Calcio 1:2

17.04.2021 15:00

Góly: 68. Simy (pen.) - 41. Rodrigo De Paul, 74. Rodrigo De Paul

Argentinský záložník Rodrigo De Paul si dlouhodobě říká o lepší angažmá a dnes opět potvrdil, že je prostě někde jinde než většina jeho spoluhráčů. Dvěma góly pomohl Udinese k výhře nad bojujícím Crotone.

V prvních minutách se oba týmy poměrně snadno dostaly do zakončení, jenže pak se stávalo, že útočící hráč zpravidla fauloval. To stálo větší šanci jak Simu a Recu, tak na opačné straně De Paula s Okakou. Snad až ve 28. minutě jsme byli poprvé svědky i něčeho trochu fotbalovějšího. Krásnou ranou ze dvaceti metrů se prezentoval Molina a sledoval, jak jeho dělovka prosvištěla jen těsně nad břevnem.

O chvíli později obešel dva protihráče De Paul a padl k zemi, ale sudí penaltu k jeho zlosti nenařídil. Mnohem lépe vypadala akce "Zeber" ze 36. minuty. Reca odvrátil míč jen těsně za vápno, odkud balon napálil na bránu Pereyra. Pálil ale do tyče! Udinese to zas tak vadit nemuselo, protože jen o pět minut později obranu Crotone konečně prorazilo. Střelu Nestorovského sice Cordaz vyrazil, jenže dorážku Rodriga De Paula už chytit nestačil.

Po hodině hry se ale Molina provinil faulem ve vlastním vápně a Simy měl šanci srovnat. Tu bez problémů využil, ostatně je to v této sezoně jedno z největších překvapení v tabulce střelců - 1:1.

Dvacet minut před koncem utkání Cordaz zachránil svůj tým po ráně Forestieriho, jenže o pouhou minutu později se Pereyrovi podařilo nahrát Rodrigu De Paulovi a ten předvedl parádní akci. Prošel přes dva marně bránící hráče a elegantní střelou překonal i Cordaze! Minutu před koncem zachránila Udinese po Simyho střele tyč a následně se po zbytečném faulu ve stylu Chucka Norrise nechal vyloučit Rodrigo De Paul.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Hellas Verona 3:1

17.04.2021 15:00

Góly: 46. Jakub Jankto, 72. Manolo Gabbiadini (pen.), 82. Morten Thorsby - 13. Darko Lazović

Sampdoria se nevzdala a i když po brance Darka Lazoviće brzy prohrávala, dokázala za jeden poločas utkání otočit ve svůj prospěch. Pátým gólem v sezoně začal obrat Jankto, k němuž se přidali také Gabbiadini s Thorsbym.

Celkem nedávno probleskla italskými novinami zpráva jednoho bývalého hráče Sampdorie, který tvrdil, že Ranieri si nezaslouží prodloužení končící smlouvy především z toho důvodu, že na jeho hře není pod tlakem vidět charakter. Dneska se ale Doria vzepjala k parádnímu výkonu. A to přesto, že úvod utkání vůbec nezachytila.

V deváté minutě mohla prohrávat po ráně Eddieho Salceda. Mladému útočníkovi ale skočili do střely hned dva obránci a v poslední možné chvíli jeho pokus zablokovali. Ve 13. minutě už to ale Sampdoria nezvládla a inkasovala. A byla to výstavní branka, protože z přímého volného kopu se ukázkově trefil Darko Lazović, brankář Emil Audero plachtil vzduchem zbytečně.

Už v 16. minutě mohla Doria srovnat, jenže to by musel Valerio Verre pálit jinam, než kde se pohyboval brankář Silvestri. Hellas hodně hrozil ze vzduchu. Na zadní tyči ale míč poslal volný Zaccagni jen do nejbližšího protihráče a Dawidowicz mířil hlavou ze stejné pozice mimo.

Trenér Ranieri reagoval střídáním, do hry poslal Gabbiadiniho, Candrevu nebo Keitu Baldého. A výsledek se rychle dostavil. Keita Baldé po pouhé minutě skvělým centrem našel nohu protihráče, jenže ten posunul míč nechtěně jen k Jakubu Janktovi. Český záložník pátou brankou v sezoně srovnal a nastartoval obrat.

O pár minut později se Jankto po skvělé práci Baldého objevil sám před Silvestrim, jenže napálil ho přímo do rukavic. Dvacet minut před koncem utkání byl Baldé faulován ve vápně a Manolo Gabbiadini s přehledem nabízenou šanci proměnil - 2:1. A to nebylo všechno, protože po deseti minutách si Morten Thorsby naskočil na dlouhý pas a svým důrazem předčil i brankáře Silvestriho!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán31236270:2875
2.AC Milán31206559:3666
3.Atalanta Bergamo31197572:3864
4.Juventus FC31188561:2862
5.SSC Neapol31193966:3560
6.SS Lazio30184851:4158
7.AS Řím31166955:4754
8.US Sassuolo311210952:4946
9.Hellas Verona311181239:3841
10.UC Sampdoria311161442:4639
11.Bologna FC311071443:4737
12.Udinese Calcio31991334:4136
13.Janov CFC317111333:4632
14.Spezia Calcio31881541:5932
15.Turín FC306121245:5330
16.ACF Fiorentina31791539:5230
17.Benevento Calcio31791533:6030
18.Cagliari Calcio31671835:5425
19.Parma Calcio313111732:6320
20.FC Crotone31432438:7915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
Tomanatura

To je hruza, jak jsou nektere tymy v Italii vedene. Cagliari, Parma, Fiorentina, teoreticky Genoa - amaterismus nejhrubsiho zrna. Pokud se nejakyma znamostma dostanes do vysoke funkce v politice - ok, tam nadelas skodu, ale zadnemu sefovi nechybi penize. Ovsem v soukrome rezortu? Specialne situace v Cagliari by me zajimala. Tam se investuji velke sumy, to jim je fuk?

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna fanda United mluví o zle vedeném fotbalovém klubu?

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se ti, že výsledky klubu poslední roky odpovídají možnostem?

Reagovat
10

a proč by to nemohl hodnotit?

Reagovat
smazaný uživatel

To může samozřejmě, tak jsem to nemyslel, i když to tak nejspíš vyznělo.

Zrovna United mi přijdou též jako dost amatérsky vedený klub.

Reagovat
smazaný uživatel

A jakou má souvislost jeho fandění s tím, jestli muže nebo nemůže soudit situaci kteréhokoliv týmu na světě, pokud jej sleduje, jakože Toma sleduje Violu už zatraceně dlouho. A mimochodem, logicky jde o absurdní poznámku. Žádný fanoušek nemá jakýkoliv vliv na vedení klubu, kterému fandí. Takže ta poznámka je holý nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

*Calcio (ne Violu)

Reagovat
smazaný uživatel

OK, beru že jsem to napsal zle. Samozřejmě se může kdokoli vyjadřovat k jakémukoli klubu.

Reagovat
PH8

Nedej se.

Reagovat
PH8

Howard Webb nesouhlasí.

Reagovat
10

Sportovní ředitelé v Itálii žijou v nějaký bublině 90. let, jinak si to nedokážu vysvětlit. Zrovna tyhle týmy, co si vyjmenoval, jsou čistý patlanice bez koncepce, jen sbírání pokémonů za zenitem a volných drahých hráčů.

Ono už jen třeba výběr trenérů v těch klubech mluví za vše a je to jen důkaz, že žádný plán a koncepci nemají, jinak bys nemohl podepsat do Parmy Liveraniho hrající celou kariéru 4-3-1-2, když Parma hrála pod D'Aversou 5 sezon 4-3-3 a celý mercato tomu podřizovala. Iachini hraje celej život 3-5-2 a oni ho nahradí Prandellim, co největší úspěchy zažil s 4 obráncema. Cagliari si postaví tým pro 4-3-3, vsadí na Di Francesca a pak ho nahradí úplným opakem v podobě Sempliciho hrajícícho 3-5-2. To jsou prostě nepochopitelný základní věci.

Reagovat
Liquid

Parma zdá se, že je pohřbilo to neprodloužení smlouvy s D'Aversou v létě, snad to nebude znamenat další bankrot

Reagovat
rossoneri89

To je hnus.... Zase sme utrpeli víťazstvo a k tomu nezasluzene... Pri niektorých situáciách bolo vidno ze sa nám absolutne nechcelo ani nastúpiť.... Trebalo by prefackat a nakopnúť do prdele niektorých hracov... Taketo víťazstvo ma vôbec neteší...

Reagovat
Morgue

Nemůžu si pomoct, ale poslednich 15 min. jsem si připadal, že sleduju slavku proti arsenalu v prvnich 20min.. Jen ty góly naštěstí nepadly... To byla tragédie neskutečná... Naštěstí jsou doma 3 body, ale na úkor meho duševního zdraví.

Reagovat
GEGE

No nic ještě že 12 mega ročně podržel a může tak zase líbat pásku...FORZA MILAN!

Reagovat
Yanek

Nevidím to tak tragicky. Šance byly na 3-4 goly, ale zápas se měl rozhodnout dřív. Ten tým stále sráží nekonzistentnost v poslední třetině hry. Dnes to bylo ok až na posledních cca 15 minut, to bylo opravdu silné kafe.

Reagovat
Savi

Kjaer, Tomori (ano, neuhlídal Destra při gólu) jsou ve dvojici super. Hakan dnes uplně mimo. tragédie. Rebič se mi líbí, bojuje, snaží se a dává góly. Leao by se měl víc věnovat hře než pádům. Je fakt, že není využito jeho rychlosti, což nechápu. Celá hra dopředu je pomalá, žádná zrychlující narážečka nebo hezký pas za obranu do náběhu. Musíme nějak protrpět zbytek sezony a doufat, že tu LM uhrajem. A je jedno jak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomori naprosto prumernej stoper a za tu vykupku určitě nebrat

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

pan je znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrak mám ještě v pořádku

Reagovat
Savi

a myslíš, že romagnoli je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomori je mladý a určitě se bude zlepšovat. Ale na pozici třetího stopera je to prostě drahý špás

Reagovat
Shevchenko

A máme ty dva stopery před ním?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě výrazně neprevysuje Kjaera a Romagnoliho. Za tu cenu za mě prostě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

s tym zrakom by si mal asi navstivit doktora

Reagovat
CubONE

Mna teda Tomori tiez uplne nenadchol, pozicne a vo vzduchu strasne mimo, ale tazi z tej rychlosti a vie tie chyby rychlo napravit. Otazne je, ci hlavne na tej pozicnej hre vie este zapracovat, Maldini by sa mu mal venovat osobne.

Reagovat
GEGE

přesně...klasický splašený Anglán... otázka,jestli tady ty jeho nedostatky ještě půjdou odstranit... každopádně ten hype co se kolem něj vytvořil je dost mimo...

Reagovat
Kaka14

ešte ide stále oveľa AC, tak sa to prejavuje na psychyke hráčov , Janovu vlastne nešlo o nič... hlavne sú 3 body a hra nikoho z vedenia určite nezaujíma ..... ešte zvládnuť posledných 7 zápasov, kde zatiaľ môžme len raz zaváhať

Forza Milan

Reagovat
Milan.B

3 body FORZA MILAN

Reagovat
Kaka14

Reagovat
CubONE

Nedelny obedny zapas je vzdy tragedia, tri body su super.

Reagovat
M11

Gratulace do Bergama.. poslete nam Gosense

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Milan.B

Ked vyhraje aj Napoli bude to pekne natlacene o LM

Reagovat
smazaný uživatel

A to má ještě Lazio zápas k dobru

Reagovat
Milan.B

Reagovat
10

Nestačí hrát dobře 45 minut, pak se vždycky projeví limity nějakýho posranýho soft polohráče jako je Morata nebo Arthur. Jeden za 55m, druhej za 72m.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Nějaká šance, že bychom se při nekvalifikování do LM zbavili Ronalda, či dokonce Paraticiho s Nedvědem?

Reagovat
smazaný uživatel

Píše se o tom, ale kdo ví, co je na tom pravdy. Ale byl by to splněným sen.

Reagovat
10

V takovým případě snad jistota. Ale v současným Juve nikdy nevíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Juventus

Reagovat
Zark

Víc potěší už jedině Liverpool

Reagovat
Ranoth

Bez Ronalda ani ťuk a to sa ho vacsina chce zbavit Ved bez neho by bojovali s AS Roma o 7. miesto

Reagovat
stuff

Presne ako pred jeho prichodom

Reagovat
Ranoth

Pred jeho prichodom ste mali troska iny tym nez teraz, ved teraz to je banda priemerakov az na par vynimiek, ci chces povedat, ze nie ? Kde by ste tuto sezonu boli bez tych Ronaldovych 25 golov ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Ronaldo, byly by peníze na posily. Jeho příchod pomohl k destrukci týmu, kdy se volili levní zahraniční nuzáci jako Ramsey, Rabiot, Arthur, kteří ve svých klubech byli nechtění, ale jejich PR mělo lesk. Ale je to jedna naleštěná bída vedle druhé. Kurfa lidi, přemýšlíte někdo o souvislostech? Kontextu?

Reagovat
Ranoth

Neviem vela o vasej situaci takze nechcem robit mudreho ale mne to pride skor ako chyba vedenia nez Ronalda, ze zobralo "nuzakov" s vysokymi platmi namiesto toho aby kupili radsej viac mladikov za rozumnu sumu ako napriklad Chiesa, Kulusevski, McKennie

Reagovat
smazaný uživatel

100m za Ronalda, každý rok 60m hrubého na plat. Spočítej si to sám. Ronaldo je bez kvalitní podpory špatnej, góly nejsou relevantní měřítko. V poměru cena výkon byl lepší i Higuaín. Proč? Protože na něj tým nemakal. On musel makat pro něj. Ronaldo pro tým nemaká. A když platíš drahého hráče, musíš nakupovat ve výprodeji nebo si s Barcou měnit šméčko za šméčko. Nekvalitní TÝM je důsledkem příchodu někdejšího fantastického JEDNOTLIVCE, na kterého po celou kariéru makala vždy skvělá záloha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt si myslíš, že tomu rozumíš víc než Paratici?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. V tomhle případě zcela sebevědomě, arogantně a nabubřele řeknu ano. Multikulturní skladba týmu v Juventusu nikdy dobře nefungovala. To je fakt. Dalším faktem je, že v Juventusu vždy, když se snažili tvořit tým kolem jednoho hráče, dlouhodobý úspěch to nepřineslo. A poslední fakt, Ronaldo nikdy nic nedokázal bez skvěle fungující zálohy.

Už jsem to vysvětlil a pochopí to průměrně inteligentní šimpanz. Na kvalitních školách se finanční gramotnosti učí děti. Když máš omezené finanční prostředky a potřebuješ si koupit 4 věci, vyplýváš 80 % prostředků na jednu top věc, na zbylé tři ti zbyde 20 %. A z autech 20 % si zkrátka koupíš horší kvalitu. A tady si ta top věc s ostatními nerozumí. Proto je Paratici kolosální čurák.

Agnelli s Contem se nesnáší, protože Agnelli s Marottou mu před let řekli, vývoj klubu a nákup posil bude pozvolný a nejde do toho šlápnout, jak si představuje. Nechtěli mu přivést hráče, které chtěl, tak odešel. To, co Agnelli s Marottou zatrhli Contemu, pak Agnelli povolil Paraticimu. Opět, Marotta nebyl pro příchod Ronalda, ale Parasráč a jeho poskok ho za podpory pana mamonáře Agnelliho, kterému jde hlavně o peníze, a který si chce zakládat super ligu, aby měl víc peněz (jiný záměr v založení super ligy není), přehlasovali. A proto Marotta odešel. Protože nesouhlasil s tím, kudy se chce klub ubírat.

A zajímavý je, že to, že považuju Ronalda a následnou skladbu týmu kolem něj za špatný, říká i Allegri. Ten tomu taky nerozumí? Nebo Marotta, jak jsem popsal výše? Ten tým s Ronaldem neporoste, on je brzda. Ať už herní nebo finanční. A jestli chceš argumentovat góly, jako celá řada jeho "CR ultras", tak nashledanou. Góly jednotlivce ti jsou na hovno, když už v únoru vypadneš ze hry o obě nejdůležitější trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš si, že všemu rozumíš, ale není to tak. Si jak klasicky hráč FM, který si myslí, že když zvládne dovést klub k titulu v lize i Champions League ve hře, dokáže to i v reálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli jsi natvrdlý, ale to, co píšu, říká i Allegri. Ronaldo je pro tým problém a kolem něj to stavět je špatně. Těch názorů z fotbalového prostředí je víc. Tak tady do mě netlač nějakého hráče FM. Pokud k tomu máš co říct, tak to řekni, nebo drž hubu. Zatím tu jen plácáš prázdnou slámu.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak, když to říká Allegri, tak to prostě musí být pravda, to je jasný. Tak to sorry. Napiš na vedení, že zrovna ty jsi řešení. Všechno víš, všechno znáš, všude si byl dvakrát a od všeho máš klíče.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi zjevně ten kolovrátek, co nemá vlastní názor a pohled na věc a pořád dokola omílá tyhle rádoby chytrý berličky. Jestli se chceš bavit k věci, řešit situaci v Juventusu, která eskaluje třetím rokem, tak prosím. Pokud ne, tak nevím, co tu pořád zkoušíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ses vydal na hodně tenký led ...

Reagovat
10

"Neviem vela o vasej situaci takze nechcem robit mudreho"

to se ti povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zkus přemýšlet o samotné hře, je vidět, že tomu moc nerozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Nechám se od tebe poučit, máš prostor.

Reagovat
10

nenapadlo tě, že to je možná důsledek toho, kolik stál a stojí každej rok? že by místo něj možná v týmu byl jinej kvalitní a kompatibilnější hráč?

Reagovat
stuff

Ano, chcem povedat, ze nie. A boli by sme na prvom mieste a tie goly by dal ktokolvek iny. Hocjaky Matri, Boriello a podobni amaterski kopaci.

Reagovat
stuff

Ale vsetci spomenuti bojovali pre tim a neodhadzovali najebani dres po vyhre 3-1 lebo nedali gola. Je to uboha atrapa, ktora potapa juve

Reagovat
smazaný uživatel

Zjevně tomu rozumíš. Pošli starou pro lahváče a vrať se do nejsledovanější ligy na světě.

Reagovat
Furia Ceca

Po 9 letech přerušení šňůry scudett a v LM jedno čtvrfinále a 2 osmifinále. Je to sice borec a prvotřídní profesionál, ale vysvědčení týmových úspěchů je k němu dost nekompromisní.

Reagovat
stuff

Ak je naozaj jedina moznost sa zbavit CR nekvalifikovanim sa do LM, tak piate miesto by mal byt nas jednoznacny ciel. Trochu sa ale obavam, ze ac a neapol su tak slabi, ze nam s tym velmi nepomozu

Reagovat
Furia Ceca

Los ale máme ale docela vostrej... Hrajem ještě ve Florencii, v Sassuolu nebo s obouma Milánama. Při troše "štěstí" bychom to mohli domrdat sami. A přes léto průvan

Reagovat
stuff

Som rad, ze to uz vidia aj jeho vitaci

Reagovat
Furia Ceca

Vítač?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale být Ronaldo dnes na hřišti, tak tam minimálně fíka dá.

Reagovat
stuff

A stastne by sme sa blizili k jedinej trofeji, o ktoru este hrame. Krala strelcov

Reagovat
smazaný uživatel

přímo na solar

Reagovat
smazaný uživatel

Pohár nic?

Reagovat
stuff

Draha coppa

Reagovat
smazaný uživatel

Taky trofej, navíc opět s Bergamem.

Reagovat
stuff

Ano, s tym sme toho fesaka brali. Ze by uhral konecne coppu

Reagovat
smazaný uživatel

Coppa za 30 mega ročně.

Reagovat
stuff

A fiat chudak musi predavat desat rokov tipo a 500ku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá. Atalanta není Cagliari. Nehledě na to, že ostatní by vypadali hůř a hráli hůř, protože by jim pan z Madeiře prznil hru.

Reagovat
stuff

Ano, ak by nehral proti portu, to by sme sa docitali, kolko by im dal golov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl to on, kdo dává většinou góly silným soupeřům.

Neapol, AS, proti nám v poháru 2x, Laziu na podzim, Barce.. a i proti hroším soupeřům se trefuje. Nebýt jeho jste v současném rozpoložení mimo poháry. Největší problém je, že jste ho přivedli a zároveň neposílili v záloze. Bude lepší, když odejde. Takovej tým si ho nezaslouží.

Reagovat
stuff

Suhlasim, len nech sa uz pakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Agnelli se ho jen tak nezbaví. Bude muset odejít on.

Reagovat
stuff

Jj, je to peklo

Reagovat
Furia Ceca

Já myslím, že pokud se Juve nekvalifikuje do LM, tak sám o prodej požádá. EL, nebo dokonce KL nebude pro něj motivace.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde třeba do prdele a vezme sebou i ty dva šašky, co si na jeho příchodu přihřáli polívčičku. Čím dřív se všichni tři vypakují, tím dřív se Juve vrátí na vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak moc věříš vašemu "schopnému" vedení. Čistka je potřeba i na jiných místech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten průser vytvořili Paratici s Nedvědem a Agnelli jim celkem fandí. Tohle je výsledek 3-4leté práce. Pirlo je oběť, která neví, co má dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

A dokud tam budou tihle dva, tak si pojedou svoje, a myslím si, že to bude stále vize s názvem Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespěchám. Aspoň mám prostor podporovat o něco více sledovat jiné sporty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo sleduj a podporuj vycházející italské hvězdy v dresu Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsme řešili. V dresu Azzurri nemám problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zoff

Ve svém profilu žádný klub nemáš ale stále se sereš do Juventusu,a prý černá a bílá. Co vlastně jsi,kokot nebo superkokot??? Stydíš se snad za to že fandíš Juve,pokud ano tak jdi doprdele, odborníku!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je kvůli tomu, že se tu najdou přesně tací omezenci jako ty nebo Doni77, rozkliknou si oblíbené týmy a na základě toho začnou plodit to, co si tu právě předvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ctí dostat se do tvého příspěvku

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem tě použil, že ses mi zrovna tady hodil. Tohle je tady obvykle devízou fanoušků z PL, Fortuny nebo PD. Jinak no offense, jindy si dobře pokecáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že jsem přestřelil, byla hloupost někoho soudit dle jeho oblíbeného klubu.

Reagovat
zoff

Ovšem odpovědět neumíš,nechceš být napadán kvůli tomu komu fandíš? Chytrý jsi jak Šalamounovo hovno že by jsi mohl přednášet na trenérské škole. Fandím Juventusu už 44 let a z takových jako ty je mi fakt na blití!!! Zcela upřímně,nemám tě rád a nepovažují tě za fanouška Juve,hezký den.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpovědět na co? Ty tady chceš kádrovat lidi podle toho, co mají jiní v profilu za klub nebo co? Nikde tu není povinnost vyplňovat si klubovou příslušnost. Vymazal jsem to kvůli lidem smýšlejícím jako ty. Řešíš lidi podle nálepky, ale ne podle názoru. Asi ses zapomněl před těmi 44 lety, ve starém režimu. Buď snes argumenty, které budou k věci, obhaj to, proč je podle třeba Paraticiho a Nedvědovo počínání v pořádku, udolej mě argumenty k věci a nenavážej se do mě. A jinak ano, stydím se za to, co se v klubu poslední tři roky děje. Je to ostuda. A upřímně? Jestli mě nemá rád nějaký 50-60letý internetový bojovník od klávesnice, mi je úplně ukradené. Hezký den i tobě.

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Reagovat
The Krupy

Chalani neblbnite, bez LM by to bola v tejto covidovej ére katastrofa, mohli by sme dopadnúť ako AC.

Reagovat
DelPiero137

Sili vo mne myslienka ze dostat sa mimo TOP4 je ciel ako sa zbavit CR7. Takyto plat mu nechce dat ani PSG a on sam nepojde ani nahodou dolu s platon.

Takze sa tak trocha utesujem ze za tym celym je aj toto a nie sme natom az tak zle

Reagovat
stuff

Alebo dotiahnut trenera, ktory mu povie, ze bude zolik z lavicky

Reagovat
Furia Ceca

To mu nikdo neřekne... To dusno, co by pak způsobil v kabině, to žádnýmu trenérovi za to stát nebude.

Reagovat
stuff

Ktorykolvek trener s tvrdou rukou, akeho potrebujeme, ktory dostane za ulohu vybudovat novy tim.

Reagovat
DelPiero137

Ale nahradnik s 30M rocne? Mat takeho hraca aj v zaklade je zjavne nad nase sily.

Reagovat
Talker

Tak co, jak si v Itálii vede Tomori? Co tak čtu, tak zatím samá pozitiva.

Reagovat
smazaný uživatel

Průměr. Za tu vykupku nebrat. Dnes gól jeho

Reagovat
Talker

Tvůj názor mě nikdy nezajímal, ale díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl sem člověku, jako si ty, který o fotbale ví tužku napsat, jak to s Tomorim je. Nestojis o to, tvoje chyba. Běž se vzdělávat, ať tady pořád neděláš ostudu

Reagovat
Eldarion

8/10 z tých pár zápasov zatiaľ ukazuje, že má potenciál byť top stopérom v budúcnosti. Sem tam spraví väčšiu chybu a dnes po nej aj padol gól, ale vzápätí prípadné chyby napraví troma skvelými zákrokmi alebo čistému gólu.

Reagovat
Talker

Dík, tak nějak to bylo i u nás - neskutečná rychlost, schopný pokrýt i nejrychlejší křídla, ale občasná taktická nepozornost, kdy nezareaguje správně nebo je špatně postavený.

Snad nebudete mít prachy.

Reagovat
Kaka14

Podľa mna ho určite vykupime, možno ešte skúsime znížiť cenu a konečne to mame s Chelsea nastavené tak že sa rozhoduje AC

Reagovat
smazaný uživatel

dnes nepokryl Destra a nebolo to prvy krat co takto nepokryl obrancu a dostali sme gol ale inak super. Podla mna ho vykupia ak sa nebude chciet vratit

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám pan je neznalec

Takže dostáváme po jeho chybách góly, ale jinak je dobrej A tu vysokou vykupku zaplatíme

Reagovat
Arnar Resmusonn

Krásně se na t odívá, možnost Juve bez LM je velmi lákavá...snad to ostatní dotáhnou

Fonseca bal si kufry Torino dneska parádní výkon!

Reagovat
johan14

Ronaldo je také hovädo, že furt strieľa góly, tým pádom ostatní nemajú šancu ako sa to naučiť.

O čo ten šašek na lavičke. Ten za nič nemôže?

Reagovat
LeonardoUžoa

To je furt Ronaldo.. že to trénuje cirkusák už neva, nebo jak? Sarri by ligu vyhrál

Reagovat
svkmd

hej no tá hra nemá žiadnu hlavu ani pätu.

Reagovat
Kenneth

Ale za vsechno muze Ronaldo.

Reagovat
lnterista

Dobre

Reagovat
snuff24

Hakimi komu to bylo škoda že se bojí střílet.Ale bod z Neapole je fajn.Zase jsme o bod blíž FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Čoskoro už budeme oslavovať Scudetto. Jedine čo by sa muselo stať je to, že by sme si začali dávať vlastné góly. Ale inak je víťazstvo už takpovediac vo vrecku

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak je to po tých rokoch stále také sureálne

Reagovat
svkmd

alebo vznik Superligy

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Superliga je vážně oficiální? Tím pádem skončit poslední ve skupině LM bylo naprosto geniální

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiální to ještě není, ale kluby do toho začaly šlapat. De facto by měla superliga pojmout ve své konečné fázi 20 týmů.

European Club Association měla potvrdit dohodu o spolupráci s UEFA. Prezidentem European Club Association byl Agnelli, který rezignoval a dal jasný signál k tomu, že Super ligu rozjedou. Dohoda mezi ECA a UEFA měla být uzavřena pro období po roce 2024. Je tu tedy celkem logický předpoklad, že nejpozději v roce 2024 už bude fungovat super liga.

Jednotlivé ligy si nedovolí jít proti klubům a tak je ze svých soutěží "nevyloučí". Ale produkty UEFA, tedy Champions league a European league, tímto utrpí a budou "dehonestovány". Jsem zvědavý, s čím zakladatelé Super ligy přijdou, hlavně s jakým formátem. Pokud by to mělo vypadat jako klasický ligový formát a ne turnajový, tak to může nadělat dost problémů.

Byznysově jsem pro, fanouškovsky proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Lepší koukat na Real - City než Doněck - Bělehrad

Reagovat
smazaný uživatel

Protože pro mě je v první řadě italská liga a pak až evropské soutěže/turnaje. Oba tebou zmíněné zápasy pro mě mají stejnou diváckou hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Nechápu některý fanoušky, který by klidně přišli o domácí soutěž na úkor téhle šaškárny.

Reagovat
Kaka14

take nieco tu uz bolo pred cca 20 rokmi G-14 - 14 najbohatsich klubov,kde sa pridali neskor dalsie 4 ..... chceli zalozit vlastnu ligu miesto ligy majstrov.... nakoniec z toho nic nebolo .... ked si dobre pamatam, tak chceli spravit dve skupiny a potom by najlepsi hrali play off..... podobalo sa to trochu principu NHL, nikdo by nevypadaval

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus, nic víc. Vyloučit je z ligy ať si hrajou tuhle šaškárnu.

Reagovat
stuff

Strasna sracka. Dufam, ze fakt je to len sposob, ako zatlacit na uefa/fifa

Reagovat
Kaka14

tak som si to vygooglil ..... Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter Milan, and Juventus...

tak to by mohlo byt zaujimave, ale mysli si, ze tieto timy by prestali hrat aj ligy,preto by to nemalo pre nich vyznam a neviem si predstavit MS a ME bez tychto hracov .... to by uz nemali taky kredit ako doteraz a bolo by to presne ako MS v hokeji bez NHL hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta je město ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, je to predmestie Milana

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Borci z italský sekce, nějak se v tom už ztrácím. Tim, že vznikne ta superliga.. Znamená to tedy, že Juve, AC a Inter nebudou hrát v Sérii A? Vím, že se o tom hodně mluvilo, tak třeba má někdo lepší info. Já doufám, že to není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne nepredpokladám, že kluby pôsobiace v Superlige budú vylúčené z domácich líg, pretože domáce ligy by na to poriadne doplatili. A plán Superligy je taký, že sa zápasy v Superlige budú hrať v strede týždňa v stredu.

Reagovat
Pipo123

Tomu veríš? Do pár rokov budú chcieť hrať cez víkend, tie kluby vedia že zápasy o víkende budú mať lepšiu sledovanosť, docela verím tomu že časom domáce súťaže opustia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taký je súčasný plán. S tým, že sa to časom môže zmeniť, určite súhlasím. Taktiež by mi tie zápasy vyhovovali radšej cez víkend.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale potom by mi chýbala zasa Seria A

Reagovat
smazaný uživatel

To by si opravdu chtěl zánik SA?

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive ne zánik, SA by šla dál, ale přišla by o úroveň. Už jenom z pohledu historie té soutěže je pro mě formát Superligy nepřijatelný.

Reagovat
Pipo123

Zánik by nenastal, liga by pokračovala, upadla by kvalita, finančne by to išlo do prdele, ale mne je úprimne u prdele čo bude robiť Juve, Inter a AC, pozerám zápasy Lazia posledných 17 rokov, snažím sa pozerať každý zápas, nič by sa nezmenilo.

Reagovat
Kaka14

Zmenilo by sa, že by ste hrali o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Změnila by se atraktivita. Navíc sám Perez večer v rozhovoru řekl, že neplánuje opustit ligu, to znamená, že už takhle nejbohatší týmy budou mít o dalších x milion eur vyšší rozpočty a výhodnější pozici. Ty rozdíly se zvětší.

Reagovat
10

Rozdíly by se zvětšily i bez těch týmů. AC, Juve a Inter tvoří 50%+ fanoušků Serie A a podílu na hodnotě televizních práv, ve Španělsku a Anglii by to bylo ještě víc.

Reagovat
Pipo123

A čo tvoj názor? Vy Juve fans ste tu na eu.cz taký romantický sráči často a máte pekné názory, také až dojemné, zaujímal by napr tvoj názor na celú vec, či to berieš ako progres pre Juve?

Reagovat
10

"Vy Juve fans ste tu na eu.cz taký romantický sráči často a máte pekné názory, také až dojemné"

Já to beru jako krok k nápravě systému, UEFA násobně přerostla svojí roli, ty největší kluby jsou její rukojmí a je strašně neadekvátní, kolik se jim vzhledem k jejich přínosu vrací. Se podívej na výsledky hospodaření Interu, AC, Juve. Majitele už to prostě přestalo bavit.

Reagovat
Pipo123

Jo to chápem, vlastne som za, tie kluby generujú obrovské zisky a ten trh stojí len na nich, takže chápem ich motiváciu a ciele, na druhej strane mi príde že 10 klubov v tej SuperLige má hrozné vedenie, po športovej aj finančnej stránke a posledné roky len mohutne strácajú a zadlžujú sa. Každopádne UEFA si za to môže sama, o tom žiadna.

Mne osobne nevadí vznik SuperLigy, skôr sa bojím dňa kedy tie kluby povedia že ich ligové súťaže nebavia, alebo budú tlačiť na zmenu termínov, liga cez týždeň a SL cez víkend, či prípadne opustia národné ligy a budú hrať plnohodnotnú americkú súťaž. To je asi jediná vec ktorá ma na tomto trošku štve a verím že k tomu časom dojde, lebo tá snaha hrať pre iné trhy mimo európy bude obrovská

Reagovat
10

Njn, ale tohle není o Superlize, k tomu to spěje minimálně 15 let. To "romantický calcio", jak si nahoře použil, umřelo s Maldinim, Del Pierem, Tottim, Puyolem, Di Natalem atd.

Člověk se buď ztotožní s tím sterilním globálem, nebo může sledovat Serii B a C.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, ale tenhle projekt představuje výrazný problém pro domácí soutěže. Nechci přijít o Serii A na úkor elitářské Superligy.

Reagovat
Pipo123

https://www.football-italia.net/169424/agnelli-what-changes-we-have-been-winning-80-years

350 milionov = jasná výhra Scudetta, o čom by tá liga bola? V tomto má Agenlli pravdu, tá liga by bola o troch kluboch a zvyšok by bol len do počtu

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to tak je, ale ty rozdíly nejsou v současné době, tak výrazné jako budou po zavedení SL. A Mr. Agnelli je totální křivák, takže jemu nevěřím ani slovo. Kope jen za sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono aj v posledných rokoch je výhra Scudetta o troch kluboch - Juventus, Inter, Miláno, kedy vyhral nejaký iný klub Scudetto naposledy? Aj keby Superliga nevznikla, tak Scudetto vyhrá s najväčšou pravdepodobnosťou niekto z trojice Juventus, Inter, Miláno (nič proti klubom ako Atalanta alebo Lazio). A ak vznikne Superliga, tak áno, tieto kluby budú mať ďaleko lepšie zostavy ako zvyšok, ale podľa plánu by mali hrať aj viacej ťažších zápasov, ktoré budú hrať počas týždňa v stredu, čo môže ovplyvniť ich výkonnosť v Serie A. Mimochodom aj v Bundeslige má Bayern Mníchov výrazne lepší káder ako zvyšok ligy, alebo PSG v Ligue 1, či Real, Atléti, alebo Barcelona vo Španielsku už dlhé roky a stále sa tá liga hrá

Reagovat
10

Ne, Agnelli říká, že ta liga je o 3 týmech 80 let

Reagovat
lnterista

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci si ani představit, že by byla SA bez těch 3 top týmů.. Furt doufám, že se tomu nějak zabrání.

Reagovat
Stana95

musí. Jinak by TOP4 byla Atalanta, Neapol, Lazio a AS s tím, že my bychom do posledního kola bojovali o tu TOP4 s nějakým Sassuolem

Reagovat
Pipo123

Perez povedal že Neapol a AS dostali tiež možnosť hrať SuperLigy, ale až do dvoch rokov, nečudoval by som sa keby ste do toho išli

Reagovat
Stana95

já bohužel taky ne ...

Reagovat
Alberto Aquilani

Dúfam, že nie... pozerať sa každoročne na niekoľko zápasov s Arsíkom, Totáčom či Chelski by bolo, ehm....

Reagovat
smazaný uživatel

Uzavřená liga pro vyvolené Tohle celé vrhá obrovský stín na potenciální titul v Serii A

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele