Stoletá babička z Nýdku: Vrásky likviduje sádlem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stoletá babička z Nýdku: Vrásky likviduje sádlem

Babička se svou oblíbenou pečovatelkou Marcelou Jellúšovou.
Babička se svou oblíbenou pečovatelkou Marcelou Jellúšovou. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Buď tady za desetlet ještě budu, nebo mě nahoře zavolají dřív a pudu. To jsou slova usměvavé Aurélie Kurowské z Nýdku na Frýdecko- Místecku. Považte, mluví o 10 rocích a to před pár dny oslavila rovnou stovku!

Seniorka pochází z Karviné. Donedávna žila u prapraneteře Dany Čermákové (61). Ta však začala mít zdravotní potíže a péči o stařenku už nezvládala. Proto se Aurélie přestěhovala do domova pro seniory v Nýdku. „Starala jsem se o tetu asi 15 roků. Když jsem si ji k sobě brala, zjistila jsem, že nebyla 50 let u lékaře,“ líčí Dana. Podle ní je stoletá Aurélie v rodině výjimkou. Její tři sourozenci zemřeli mnohem dříve.

Jako sedmdesátnice

„Nepamatuji si, že by se někdo dožil tak vysokého věku a ještě dobře vypadal. To bude tím sádlem a indulonou. Nic jiného nikdo z nás včetně tety na obličej nepoužívá,“ směje se prapraneteř s tím, že ani ona nemá žádné vrásky. Manžela Karla poznala Aurélie na zábavě a dodnes si ráda zatančí i zazpívá. Kromě toho poslouchá stanici Šlágr a pochlubí se i vlastnoručně upleteným svetrem, který má na sobě. Kdyby se namalovala a oblékla si šaty, vypadala by na sedmdesát. „Děti jsme neměli. Karel byl hezký, inteligentní, milý a každému rád pomohl. Umřel mi před třiceti roky,“ povzdechne si seniorka. Na nemoci si neztěžuje. „Hlavně se snažím hodně chodit ven, abych byla fit,“ podotkne žena, která před penzí pracovala jako vedoucí prodejny.

Přečtěte si
-bello-
19. 4. 2021 • 22:29

Já tam vidím vrásky stoletý, paní asi nenosí ani brejle !
Fuj sádlo a mastná Indulona.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.