Teplice řeší podobu lázeňské slavnosti, ve hře je už jen malá varianta

  12:28
Teplický magistrát zatím nemá v plánu rušit tradiční zahájení lázeňské sezony, na které za normálních okolností každý rok zavítaly desítky tisíc lidí. Do poslední chvíle chce sledovat vývoj koronavirové pandemie a navazujících vládních opatření.

Na zahájení lázeňské sezony v Teplicích míří každoročně desetitisíce lidí. | foto: MF DNES

Oblíbená akce se koná vždy během posledního květnového víkendu. Zrušit ji město muselo už loni.

„Před dvěma měsíci jsme měli připraveny tři varianty – maximální, střední a malou. Teď už jsme zůstali jen u malé, protože se pandemie protáhla a neočekáváme, že by došlo k takovému rozvolnění, abychom mohli mít tisíce lidí u pódia. Pokud nám to ale epidemiologické podmínky povolí, alespoň nějakou formu zahájení lázeňské sezony chceme uspořádat,“ sdělil primátor Teplic Hynek Hanza (ODS).

Podle něj nyní město vyčkává a sleduje vývoj epidemie a také vládních nařízení proti šíření koronaviru.

„Jisté je, že nebude pět pódií, ohňostroj nebo další záležitosti, na které byli lidé v posledních letech zvyklí. Budou se muset obejít bez atrakcí a stánků. Pravděpodobně bude jen jedno, maximálně dvě pódia s nějakým kulturním programem,“ nastínil primátor, jak by letošní oslavy mohly vypadat.

Vše podle něj ale bude záviset na dalším vývoji pandemie. „Samozřejmě všichni doufáme, že budeme moci lidem nabídnout alespoň nějakou kulturu. Určitě se budeme řídit tím, co nám povolí platná nařízení vlády. Pokud bude nějak omezen počet účastníků, budeme ho muset omezit. Stejně tak budeme sledovat situaci ohledně občerstvení na veřejnosti,“ poznamenal primátor.

Pokud to situace dovolí, chce město nabídnout lidem více kultury v letních měsících. „Zvažujeme například prodloužení oblíbeného festivalu Teplice Free Live na několik dní,“ dodal Hanza.

Autor: