Hlavní obsah

Po hádce v baru bodl mladíka, dohodl se na podmínce

Novinky, bad
Praha

Na tříletém podmíněném trestu a povinnosti zaplatit téměř dvousettisícovou škodu se v pondělí domluvil se státní zástupkyní Michal Šťastný, který nožem bodl pětadvacetiletého muže, se kterým se pohádal v jednom z pražských sportbarů. Soud dohodu schválil a Šťastný i žalobkyně se vzdali práva na odvolání, rozsudek je tak pravomocný.

Michal Šťastný u souduVideo: Novinky

 
Článek

Šťastný se nejprve pohádal s mladíkem počátkem prosince 2019 ve sportbaru na pražském Barrandově. Slovní konflikt se pak přesunul na ulici, kde Šťastný inkasoval od svého soka ránu pěstí do tváře, načež nahmatal v kalhotách zavírací nůž s ani ne devíticentimetrovou čepelí. Tím pak mladíka trefil do oblasti levého podpaží a poranil mu tepnu. Z místa činu utekl.

Hádka na pražském Barrandově skončila pobodáním

Krimi

Bodnutému muži zachránili život hosté z baru, kteří zavolali policii a záchranku, a následně chirurgové v motolské nemocnici, kteří zasaženou tepnu nahradili mladíkovým vlastním žilním štěpem odebraným z dolní končetiny.

Případů přiznání a dohody na trestu je stále více

Krimi

Šťastný v pondělí uzavřel se státní zástupkyní dohodu o vině a trestu, což umožňuje novela trestního řádu z loňského října.

„Soud schvaluje dohodu o vině a trestu uzavřenou mezi státní zástupkyní a obžalovaným,“ konstatoval předseda senátu Kamil Kydalka a dodal, že se obě strany shodly na tom, že se popisované jednání stalo. „O tom, kdo byl strůjcem konfliktu, těžko pohovořit, protože prakticky všichni, kdo byli na místě činu, byli v podnapilém stavu,“ konstatoval soudce.

Asi jsem zabíjel, takže uznávám vinu, prohlásil mladík k ubodání ženy a pokusu o vraždu její dcery

Krimi

Oproti podané obžalobě, která vinila Šťastného z pokusu o vraždu, se strany shodly, že šlo o pokus o zabití. Šťastný navíc podle svých slov i podle rozsudku jednal ve zmatku a strachu o svůj život. „Dospěli jsme k závěru, že tam ten vražedný úmysl nebyl,“ podotkl Kydalka.

Šťastný musí poškozenému zaplatit skoro 190 tisíc korun jako náhradu škody. Mladík také požadoval půl milionu korun jako nemajetkovou újmu, s tím jej ale soud odkázal na občansko-právní řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám