InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborští zastupitelé se přou: Je potřeba další místostarosta?

TÁBOR - V zasedací místnosti táborské Tabačky právě jednají zastupitelé. Dnes se má volit třetí místostarosta na místo po odvolané místostarostce Michaele Petrové. Koalice Tábora 2020, Pirátů a ČSSD, z níž odešlo hnutí Jinak!, navrhuje jako třetího místostarostu Martina Maredu z pirátské strany. Na úvod zasedání předložil František Dědič z ODS návrh, aby se toto místo neobsazovalo a počet členů rady města se snížil z devíti na sedm. Tolik členů má rada města i nyní po odchodu zástupců Jinak!

 

František Dědič upozornil, že se třetímu místostarostovi navrhuje do gesce jediný odbor městského úřadu - správa majetku města, a pak dohled nad dvěma městskými společnostmi - Bytes a Správa lesů, které ale mají své jednatele, kteří jsou plně za firmy zodpovědní. Proto považuje obsazuje obsazení pozice třetího místostarosty za zbytečné. 

Tento názor podpořila i předsedkyně finančního výboru Soňa Šicnerová z ANO. Připomněla, že plat místostarosty činí přes 75 tisíc korun a s odvody jde o náklady přes 100 tisíc, celkem 1,2 milionu ročně. Podle Soni Šicnerové se dají tyto prostředky využít efektivněji než na supervedoucího jednoho radničního odboru. 

Starosta Štěpán Pavlík podotkl, že vedení města jde o zachování názorové plurality v radě města. 

Hana Randová z hnutí Tábor sobě upozornila, že Martin Mareda má znalosti ze sociální oblasti, ale v oblastech, které řídí, má zkušenosti a znalosti minimální. Proto i ona má za to, že tuto funkci není třeba obsazovat.  

Václav Ebert z KSČM se pozastavil nad tím, o jakou názorovou pluralitu má v radě města jít, když k jednomu radnímu za Piráty Václavu Klecandovi přibyde druhý. "Akorát naštveme lidi," řekl Ebert. "Tábor zpomaluje, za starostky Randové zastupitelstvo projednávalo 50, 60 bodů, plno investičních akcí. Dnes je tu na stole 12 bodů, z toho tři nebo čtyři kolem místostarosty," pokračoval Ebert s tím, že občané by podle jeho názoru zeštíhlení a úsporu v čele města přivítali. 

Vystoupila ale také zastupitelka a bývalá místostarostka Michaela Petrová (Jinak!) a řekla, že Tábor třetího místostarostu rozhodně potřebuje a že by Martina Maredu nepodceňovala, vše se podle ní může rychle naučit. 

Koalice ale na třetím místostarostovi trvá a starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) řekl: "Uvidíme, jak to občané přijmou."

Návrh Františka Dědiče na zeštíhlení vedení města neprošel, pro hlasovalo jen 11 zastupitelů z 27 přítomných, 5 se hlasování zdrželo. 

Debata pokračuje návrhem na volbu Martina Maredy, Miroslav Ryba z ANO navrhuje místo tajné volby volbu veřejným hlasováním aklamací. 

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Hana 

    Reagovat

     

    Už to s nima do konce vydržíme a pak jim to spočítáme.

    Vloženo 19.4.2021 16:08:07

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A že ne ... :-)

      Vloženo 20.4.2021 11:22:26

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    JINAK! to nejde.

    Vloženo 19.4.2021 16:00:32

  • Radek 

    Reagovat

     

    Si dělají prd...? Jakej třetí místostarosta v současný době? To je výsměch!

    Vloženo 19.4.2021 15:54:01

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace