Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Závod Kolem Alp rozjel nejlépe Moscon, nastoupil a v Innsbrucku byl první

Můj dům, můj hrad. Italský cyklista Gianni Moscon zvítězil v úvodní etapě závodu Kolem Alp s cílem v Innsbrucku, kde žije. Vyšel mu útok, k němuž se rozhodl tři a půl kilometru před cílem. V závěru odrazil útok mladého Nora Idara Andersena a oba stihli projet cílem těsně před finišujícím pelotonem.

Gianni Moscon
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Mario Stiehl via www.imago-images.de

"Tohle je ten nejlepší způsob, jak se vrátit po dvouměsíční pauze kvůli zranění. Žiju v Innsbrucku tři roky a moc jsem chtěl doma vyhrát," uvedl Moscon, který dlouho nezávodil kvůli zlomenině v zápěstí.

"Ta dodatečná motivace rozhodla. Měl jsem výhodu, že to tady znám. Věděl jsem, co přijde a jak si tu naplánovat útok. K tomu potřebujete samozřejmě také dobré nohy, aby to vyšlo," řekl italský jezdec.

Díky bonifikaci vede klasifikaci pětidenního závodu s náskokem čtyř sekund. "Boj o celkové pořadí bude těžký, protože je tu pár nejlepších světových vrchařů, co se chystají na Giro d'Italia. Budeme se snažit vedení hájit, ale vím, že můžu odpadnout. Chci si hlavně užít druhou etapu v dresu lídra," prohlásil Moscon.

V závodě startují i dva talentovaní čeští jezdci. Osmnáctiletý Mathias Vacek i o dva roky starší Karel Vacek nabrali hned v první etapě více než pětiminutovou ztrátu.

Kolem Alp - 1. etapa (140,6 km):

1. Moscon (It.) 3:29:24, 2. Andersen (Nor.), 3. Rjabušenko (Běl.), 4. Felline (It.), 5. Schultz (Austr.), 6. Battaglin (It.) všichni stejný čas, ...109. M. Vacek, 112. K. Vacek (oba ČR) -5:13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články