25 strašidelných pověstí

Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech i Moravy plné strašidel a nadpřirozených bytostí. Bílá paní, bezhlavý rytíř, vodník, bludičky, čert, divoženky, vlkodlak a řada dalších tajemných postav vystupuje ve strašidelných pověstech.

Posluchači se díky poutavému, napínavému a přístupnému zpracování vybraných bájí a legend Adolfa Weniga, Josefa Pavla a dalších autorů mají možnost seznámit s magickými přízraky a také pověrami, které děsily naše předky. Strašidelné pověsti ze staré Prahy, Šumavy, Vysočiny, českých a moravských měst i hradů v excelentním podání. Herec Jan Kanyza je považován za jednoho z nejcharismatičtějších českých herců a jeho výrazný a charakteristický hlas se skvěle hodí pro interpretaci historických textů.

25 známých českých strašidel představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům.

 

Autoři pověstí: Adolf Wenig, Josef Pavel, V. V. Tomek

Bezhlavý rytíř (Praha) / Bílá paní (Rožmberk) / O vodníkovi (Budějovicko) / Ukrutná panna lichnická (Železné hory) / Vlkodlak (Chrudimsko) / O kostlivci s holí v ruce (Praha) / Valdštejnův duch (Cheb) / O hejkalech (Pelhřimovsko) / Bludný kořen (Prachaticko) / O králi skřítků (Haná) / Bludičky (Pošumaví) / O raráškovi (Zbiroh) / Kat Mydlář (Praha) / O zvonovém lese (Haná) / Obří sídlo (Šumava) / O černokněžníkovi (Jilemnice) / Klekáníček (Plasy) / O nezranitelném fextovi (Orlické hory) / Ohnivý krocan (Berounsko) / O můře (Uherskobrodsko) / Golem (Praha) / Hastrman a hastrmanka (Šumava) / O Čertově skále (Křivoklátsko) / Divoženky (Vysočina) / Černý myslivec (Kokořín)

Celkový čas: 2 hodin a 59 minut

 

Foto: Supraphon