Krajská zdravotní přesouvá očkování v Mostě na nové místo. Projde tudy až tisíc lidí za den
Očkovací centrum v malé sportovní hale v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Ústecký kraj a Krajská zdravotní uvedou ve čtvrtek 22. dubna do provozu první velkokapacitní očkovací centrum proti onemocnění COVID-19. Očkovací místo v malé hale areálu Sportovní haly Most se přesune z mostecké nemocnice ve čtvrtek a bude fungovat každý den včetně víkendů od 8:00 do 18:00 hodin. První zájemce o očkování přivítá již ve čtvrtek 22. 4. ráno. Rozšířil se tak počet v tomto měsíci nově otevřených očkovacích míst v Ústeckém kraji. Od 1. dubna zajišťují zdravotníci očkování v nových prostorech v pavilonu H chomutovské nemocnice, 12. dubna začalo fungovat nové očkovací místo v budově Českého vysokého učení technického v Děčíně a 14. dubna ve Sportaréně v Teplicích.

„Za Krajskou zdravotní velmi vítáme, že dochází k přesunu očkovacího místa v Mostě. Nové prostory jsou pro očkování mnohem vhodnější a pro pacienty i personál mnohem příjemnější. Přesto bych rád poděkoval všem zaměstnancům mostecké nemocnice a také dobrovolníkům, kteří se na očkování v Mostě podíleli v původním očkovacím centru, které se nacházelo v prostorách nemocnice. Víme, že ne vždy se jednalo o lehký úkol,“ zdůraznil MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní.

„Otevření očkovacího centra v Mostě jistě přispěje ke zlepšení celkové situace v rámci očkování proti COVID-19 v Ústeckém kraji. Těší mne, že se nám společně s Krajskou zdravotní toto centrum podařilo zprovoznit. Nové prostory splňují parametry velkokapacitního očkovacího centra ve všech směrech a na tomto místě jsme v případě dostatečného množství očkovacích látek připraveni naočkovat až 1 000 lidí za den. Počáteční kapacita se bude pohybovat minimálně na úrovni 300 až 400 osob,“ uvedl Ing. Petr Severa, krajský koordinátor očkování proti onemocnění COVID-19.

„Deklarujeme od samého začátku, že naším cílem je proočkovat všechny zájemce o očkování proti nemoci COVID-19. Otevření velkokapacitního očkovacího centra v Mostě je jednoznačně další správný krok. Věříme, že změnu očkovacího místa ocení i sami klienti a v neposlední řadě všichni, kdo se na celém samotném procesu očkování podílí. Děkuji všem, kdo provoz velkokapacitních a očkovacích míst připravují a zajišťují,“ řekl Ing. Radim Laibl, radní Ústeckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Nové očkovací centrum v Mostě:

  • Sportovní hala Most, a.s., tř. Budovatelů 112/7, vstup z ulice U Sportovní haly, 434 01 Most
  • PROVOZNÍ DOBA: Po - Ne 8:00-18:00 hodin
  •  Ve čtvrtek a v pátek bude pro všechny, kdo se dostaví na očkování ještě do nemocnice, zajištěna v půlhodinovém intervalu kyvadlová doprava od nemocnice do sportovní haly, kterou zajistí Dopravní společnost Ústeckého kraje.

Více informací k vakcinaci proti nemoci COVID-19 najdete na www.kzcr.eu nebo na www.kr-ustecky.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru