Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pašeračka Tereza dodržuje muslimský zvyk. Soud konečně přijal její odvolání!

Pašeračka Tereza doufá, že se dostane z vězení ven.
Zdroj: Profimedia
Pašeračka Tereza

Češka Tereza Hlůšková (24), která je mezi veřejností známá jako pašeračka Tereza, si odpykává už přes tři rok trest v pákistánském vězení. Byla totiž přistižena s 9 kilogramy heroinu v kufru a kvůli tomu si od tamních úřadů vysloužila devět let za mřížemi. Nedávno se ale objevila naděje, která Terezu drží v těžkých časech nad vodou.

Pašeračka Tereza si v pákistánském vězení stále odpykává svůj osmiletý trest za pašování drog. Zatím strávila za mřížemi něco přes tři roky a za tu dobu stihla vyměnit několik obhájců. Snaží se totiž, aby soud přijal její odvolání a ona se tak mohla vrátit zpět do Česka. Zatím ale u tamních úřadů nepochodila.

Tereza se ovšem stále nevzdává a dokonce se zdá, že nyní probíhající muslimské postní období prožívá v lepší náladě. Zdroj deníku Blesk prozradil, že Tereza celý den nejí, protože dodržuje ramadán. Navíc soud přijal a brzy projedná její případ.

Pašeračka dodržuje ramadán

Ramadán je svátek, při němž se muslimům tradičně zapovídá jíst i pít v době od východu do západu slunce. Až po soumraku se schází na jídlo. „Během ramadánu jí jindy než obvykle, protože zdejší zvyk měsíčního půstu dodržuje. Jí ve čtyři hodiny ráno před rozedněním a pak až večer, spolu s ostatními,“ popsal v článku blízký zdroj Blesku. Podle všeho dodržuje Tereza tento svátek sama od sebe, protože vězeňská správa by jí nijak nebránila v tom, kdyby se rozhodla jíst i přes den.

Češku zadrželi celníci 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru, hlavním městě provincie Paňdžáb v Pákistánu. Prý vůbec nevěděla o tom, že veze devět kilogramů tvrdých drog. Soud jí její nevinnost ale do dnešních dnů nevěří. Proto stále v jedné z tamních věznic čeká, jak se bude její osud vyvíjet dále.



Související články

Další články

Nejnovější kauzy