Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vyškovské očkovací centrum se přesouvá do sportovní haly

Ve vyškovské sportovní hale při Základní škole Purkyňova vznikne velkokapacitní očkovací centrum. Město se tím připravuje na větší počet vakcín, které dorazí na začátku května. Jihomoravský kraj chce do konce srpna naočkovat sedmdesát procent obyvatel starších patnácti let.

Sportovní hala nahradí nynější očkovací centrum v prostorách chirurgického oddělení ve vyškovské nemocnici. „Nové centrum bude mít dostatek zdravotního personálu, aby denně mohli naočkovat až osm set zájemců. Jakmile budeme mít více vakcín, naočkujeme až tisíc lidí za den,“ přiblížil ředitel vyškovské nemocnice Zdeněk Horák. Zkušební provoz odstartuje příští pondělí.

Areál sportovní haly původně vybrali krajští zastupitelé jako záložní variantu. Při výběru vhodného místa a jeho přípravě museli hledět na zajištění oddělených čekáren pro zájemce a již očkované, oddělení vchodu a východu nebo dostatečný počet parkovacích míst. „Desítky parkovacích míst poskytne město, další místa jsou v areálu školy,“ dodal Horák.

Lidé budou přijíždět z Purkyňovy ulice, pěšky mohou přijít z ulice Karla Čapka. „Žáci základní školy, kteří se minulý týden vrátili do lavic, budou do haly vstupovat přes nádvoří, tak aby se se zájemci o očkování nepotkali,“ řekl vyškovský starosta Karel Jurka (ODS).

Registraci zájemců ovlivní počet dodaných vakcín. Při příchodu lidé s rezervací vyplní dotazník a následuje samotné naočkování. V každém ze dvou boxů se pak mohou očkovat čtyři pacienti. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Vyškov

Štítky Vyškov, očkování, sportovní hala, covid-19, očkovací centrum, vakcína, Jihomoravský kraj, Zdeněk Horák, Nemocnice Vyškov, Karel Čapek, Karel Jurka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškovské očkovací centrum se přesouvá do sportovní haly  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.