Jiří Ployhar je jako doktor Halíř ve hře Smolíkovi k nepoznání. Na diváky působí strašidelným dojmem

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jiri Ployhar
Zdroj: Profimedia

Divadla mají již nějakou dobu zavřeno. Produkce větších divadel se tento problém snaží vyřešit letní scénou, na které si diváci budou mít možnost užít všechna představení, která za poslední rok nemohli vidět. Na jedno skvělé představení zavzpomínal i známý český herec.

Jiří Ployhar je český herec a dabér. V mládí vystudoval konzervatoř, později se rozhodl pro studium na DAMU. Objevil se v seriálech Redakce, Vyprávěj, Vyšehrad a dalších, ve Studiu DVA se poprvé objevil v roli doktora Halíře ve hře Smolíkovi.

Vzpomínky na divadlo

Stejně jako velké množství herců i Jiří vzpomíná na období, kdy se velice často objevoval na divadelních prknech. Svůj volný čas aktuálně tráví cvičením nebo s přáteli. Na jednu roli však před nedávnem zavzpomínal. O jaké představení se jedná?

Snad úplně každý si pamatuje oblíbený seriál Smolíkovi. Pražské Studio DVA se rozhodlo uvést toto dílo na své scéně a režie se zhostil Miroslav Hanuš. Kromě Jiřího, který si zahrál roli doktora Otty Halíře, se v představení objevují i herci Bohumil Klepl nebo Sabina Remundová.

Jiří Ployhar má v této hře velice zajímavý vzhled. Na diváky občas působí strašidelným dojmem a svou roli zvládá na výbornou. Herec si při poslechu reportáže o raketě Vostok 1. vzpomněl i na raketu, která se objevuje v představení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jiri Ployhar (@jiriployhar)


„Tato naprosto dokonalá raketa, která se nafoukne sifonovou lahví během několika vteřin, mě kdysi společně se Smolíkovic rodinou dostala do vesmíru i několikrát za víkend. Chudák teď je zpuchřelá někde ve skladu,“ dodal Jiří ke svému příspěvku na svém instagramovém účtu.

Láska k fotbalu

Jiří ve volném čase rád chodí do posilovny a fandí fotbalovému klubu Bohemians Praha 1905. Svou lásku k fotbalu mohl využít ve velkém, když byl obsazen v seriálu Vyšehrad jako trenér Žloutek. Tvůrci tohoto velice oblíbeného seriálu chystají překvapení.

Po úspěšném internetovém seriálu se tvůrci rozhodli pro natočení celovečerního filmu. Film se nebude jmenovat jinak než Vyšehrad a herecké obsazení zůstane stejné. Premiéra je naplánovaná na květen letošního roku a my už se nemůžeme dočkat!

Zdroj: Instagram

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články