Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Teď jsme zklamaní, ale s odstupem budeme pyšní, věří Mach

Rozhodující pátý duel finálové série se Jihostroji nevydařil podle představ. Ve dvou úvodních setech prohrával 0:5 a manko už nedokázal dohnat. Na další zvrat ze stavu 0:2 už Jihostroj neměl sílu a prohrál na půdě Karlovarska 1:3. „Zápas nás bohužel nezastihl v dobré formě, začátek byl z naší strany hodně špatný,“ hodnotí Radek Mach.

Kapitán Jihostroje už před zápasem avizoval, že je na svůj tým pyšní za to, že se mu podařilo zdramatizovat zdánlivě ztracenou finálovou sérii. České Budějovice vyrovnaly stav série z 0:2 na 2:2, senzační obrat ale do zlatého konce nedotáhly. „Tentokrát se nám obrat už nepovedl. Karlovy Vary zaslouženě vyhrály. Možná je to teď zklamání, ale myslím, že s odstupem času budeme pyšní na to, že jsme se dokázali takhle vrátit do série,“ věří Mach.

V českobudějovickém táboře převládá zklamání. „Když už jsme se takovým způsobem dokázali vrátit zpátky do série, tak jsme tady potom v prvních dvou setech nepochopitelně předváděli náš nejhorší výkon v sezoně. Nevím, zda to bylo nervozitou, nebo přemotivovaností. Vůbec to nechápu a budeme si muset zanalyzovat s hráči, proč se to stalo, aby se to v budoucnosti neopakovalo,“ hodnotil bezprostředně po pátém utkání finálové série trenér Dvořák.

Očekávalo se, že Jihostroj bude po dvou vítězných zápasech psychicky nad Karlovarskem. „Psychická výhoda je v momentě, když na soupeře zatlačíte na začátku zápasu, a dáte mu najevo, že jste nahoře. Tohle byl úplný opak. V obou dvou prvních setech jsme prohrávali 0:5, takže my jsme naopak soupeře tímhle zvedli. Soupeř dával dobrý servis a my jsme se v tom zmítali sami. Dali jsme najevo, že jsme v nepohodě, a Karlovarsko toho využilo,“ uvědomuje si René Dvořák.

Českobudějovičtí začali hrát lépe až ve třetím setu, který dokázali vyhrát, a zdramatizovali tak boj o titul. „Po dvou setech jsme se trochu zvedli, třetí set jsme vyhráli, ale stále jsme nepředváděli náš standardní výkon. Ve čtvrtém setu nám po tahanici Karlovarsko v závěru odskočilo díky podání Vašiny a my jsme pak už neměli sílu na obrat. Nenašli jsme bohužel optimální sestavu, která by byla schopná vzdorovat až do pátého setu,“ mrzí trenéra Jihostroje.

Jen jediný vyhraný set na víc v základní části dělil Jihostroj od toho, aby vyhrál dlouhodobou část, a tím pádem odehrál rozhodující utkání finálové série na domácí palubovce. „Je to sice klišé, ale domácí palubovka je určitě výhodou. My jsme museli jet dlouhou cestu, takže výhoda domácího prostředí určitě hrála roli,“ myslí si kapitán Mach. „Předpokládám, že kdybychom hráli pátý zápas doma, tak by se vyvíjel jinak. Tak to ale prostě je. I tak si myslím, že jsme tady mohli uspět, což jsme viděli ve třetím setu. Gratuluji Karlovarsku, dnes bylo lepší než my,“ uznává kouč René Dvořák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Volejbalového klubu České Budějovice

Štítky volejbal, Mach, Dvořák, finálové utkání, Radek Mach, Jihostroj, Karlovarský kraj, České Budějovice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teď jsme zklamaní, ale s odstupem budeme pyšní, věří Mach  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.