Wiesner ze smolaře hrdinou aneb Události 27. kola FORTUNA:LIGY

21.04.2021, 15:53
Názory a komentáře
V plném proudu už je vložené osmadvacáté kolo FORTUNA:LIGY, pojďme ale ještě stručně zavzpomínat na to předcházející, víkendové. To začalo soubojem dvou slavných značek, v němž se nakonec po boji rozešli Bohemians s Baníkem smírně

V sobotu si pak důležité tři body připsala Mladá Boleslav stejně jako Karviná, naopak vítěze nenašly zápasy Olomouce s Teplicemi a Plzně s Jabloncem. O tomto pohledném střetu dvou pohárových aspirantů ještě více níže.

V neděli byly na programu dva šlágry, ještě před nimi ale souboj nováčků, v němž uspěly Pardubice, a příbramská výhra ve Zlíně. Pak už přišla na řadu pražská "S", která to neměla jednoduché. Nejprve Slavia po boji uspěla v Liberci, poté si tři body na Letné uhlídala i Sparta proti Slovácku.

Pozn.: Z neznámých důvodů Vám pravděpodobně nefungují vložená videa. Pokud tomu tak je, využijte přiložené hypertextové odkazy.

Zápas kola


Viktoria Plzeň - Jablonec

Atraktivní podívanou nabídlo utkání dvou pohárových aspirantů ve Štruncových sadech. Domácí Viktoria měl v první půli lehkou převahu, čehož v závěru využil Ba Loua. Jenže po přestávce Jablonec zvýšil otáčky a odměnou mu bylo zasloužené vyrovnání. Každý tým pak ještě v závěru napálil brankovou konstrukci. Sestřih zde.



Gól kola


1. Ewerton (Pardubice)

Pohledných střel ze střední vzdálenosti tentokráte k vidění mnoho nebylo, vše ale vynahradil pardubický Ewerton. Ten dostal balón za obranu, načež si umně poradil s brankářem a z úhlu pak zakončil do poloodkryté klece. Odkaz zde.



2. Ivan Schranz (Jablonec), odkaz zde.



3. Kristi Qose (Karviná), odkaz zde.



Jedenáctka kola





Brankář - Vít Nemrava (Slovácko)

Jeho tým se sice z Letné vracel s prázdnou, to ale na jeho skvělém výkonu a osmi zákrocích nic nemění. Blýsknul se zejména po pauze, kdy skvěle vychytal oba Krejčí, vytáhnout se musel i proti Dočkalovi.

Pravý obránce - David Štěpánek (Jablonec)

Praví beci v uplynulém kole příliš nezářili, asi nejlepší výkon předvedl jablonecký Štěpánek. Ten dobře kryl záda Pilařovi, navíc se nebál ani pracovat s míčem a na remíze s Plzní měl nakonec veliký podíl.

Střední obránce - Martin Toml (Pardubice)

Pardubický střední obránce si tradičně počínal jistě co do defenzivy a podporoval i ofenzivu. To bylo nejvíce vidět nedlouho před odchodem do šaten, kdy na zadní tyči zavíral situaci při Caduově centru, za což se dočkal gólové odměny.

Střední obránce - Eduardo Santos (Karviná)

I druhý ze stoperů v naší jedenáctce se dočkal gólové radosti. Byl jím karvinský Santos, který si jen pár sekund po přestávce našel centr z levé strany a balón poslal za Drobného. Připočteme-li k tomu čisté konto, těžko po něm chtít lepší zápis.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Kromě tradiční bojovnosti a solidní obranné práce tentokráte přidal i mimořádně ceněnou nadstavbu směrem dopředu. Byl to totiž právě on, kdo přesným přízemním centrem vyzval Azeveda ke skórování jediného ostravského gólu.

Pravý záložník - Tomáš Wiesner (Sparta Praha)

Na hřiště přišel až po hodině hry, přesto se stal hlavním hrdinou zápasu. Nejprve Plavšićův centr hlavičkoval do tyče, brzy se však tato kombinace opakovala a tentokráte už Wiesner stejnou částí těla zakončil neomylně.

Střední záložník - Vojtěch Novák (Bohemians Praha 1905)

Mladý klokaní středopolař přišel na hřiště až na závěrečnou pětadvacetiminutovku, ani to, ani jeho nepříliš velké zkušenosti mu nezabránily v tom, aby se v nastavení ujal klíčové penalty. Tu dokázal proměnit, přestože Laštůvka uhodl stranu.

Střední záložník - Jakub Považanec (Jablonec)

Uprostřed pole si většinu zápasu jen odváděl svou práci, byť velmi solidně. Výrazněji byl vidět až v závěrečné čtvrthodině. To nejprve napálil balón do břevna, v závěru to zkoušel na Staňka i technickým způsobem.

Levý záložník - Christián Herc (Karviná)

Skvostný úvod karvinské záložníka. V sedmé minutě přiklepnul balón na Qoseho, jehož dalekonosná rána slavila úspěch, o chvíli později se sám dostal k míči po rohovém kopu, načež tvrdě propálil brankáře.

Útočník - Ivan Schranz (Jablonec)

Po čtvrthodině jeho patička zamířila jen pár centimetrů vedle tyče, branky se ale přeci jen dočkal, a to ze své třetí šance. Na pravé straně si v sedmdesáté minutě poradil s bránícím hráčem a obstřelem na zadní tyč rozvlnil síť.

Útočník - Vukadin Vukadinović (Teplice)

Několik slibných akcí nedotáhl do úspěšného konce, pět minut po přestávce ale vsítil jediný gól sklářů, kterým zařídil remízu. Jeho tečovaná střela zaplula za Mandousova záda.

Nemělo by vám uniknout


Ve Štruncových sadech padly dvě branky, které si byly velmi podobné. Schranzovu parádní trefu můžete vidět v rubrice Gól kola, tady je pak ta Ba Louova. Odkaz zde.



Nyní další věc související s Jabloncem, nicméně o něco starší. Po vítězné dohrávce se Spartou se kouč Petr Rada rozhodl udělat kotoul.



V evropských pohárech si zřejmě nějaký čas nezahraje, tak na sebe vzal odpovědnost alespoň v domácí lize. Ondřej Kúdela i přes události posledních týdnů zvládl tlak výborně a z penalty rozhodl o výhře v Liberci. Odkaz zde.



O Tomáši Wiesnerovi již výše byla řeč, tak tady i ve snímcích. Nejprve Plavšićův centr usměrnil v tutové šanci hlavou jen do tyče... Odkaz zde.



I jako nepříliš známý hlavičkář se do obdobné situace dostal za pár vteřin znovu a napodruhé už mu to vyšlo. Odkaz zde.



Zachyceno na sociálních sítích


Budeme svědky dalšího návratu krále (nebo spíš prince)?



Ostříhaný a trochu produktivnější.



Když se přizpůsobili pohřbu prince Philipa, tak snad i Spartě!



Jak si poradit, když nesmíš mít štafle na chodníku.



VAR v akci


V Ďolíčku byl k vidění vskutku hektický závěr. Po gólu Azeveda došlo v nastaveném čase k souboji Svozila s Osmančíkem, což bylo nakonec posouzeno jako faul ostravského stopera a kopala se penalta. Čas 2:29. Odkaz zde.



Až po zásahu VAR se dočkala penalty i Slavia za faul Pourzitidise na Kuchtu. A tato penalta v závěrečné čtvrthodině se ukázala býti tou rozhodující. Odkaz zde.



Změny v tabulce


Sešívaní i po sedmadvaceti kolech nadále suverénně drželi prvenství o sedmnáct bodů před Spartou. Na tu sice poměrně nepříjemně dotírají Slovácko a zejména Jablonec, nicméně oba mají vyšší počet odehraných utkání.

Utopií už rozhodně evropské poháry nejsou pro Plzeň, která už má kvalifikaci do nich z ligové soutěže ve svých rukou. Podstatně těžší to bude pro další kandidáty v podobě Slovanu Liberec, Baníku nebo Pardubic.

Sestupovým příčkám se opět výrazně vzdálila Mladá Boleslav, lehký krok k záchraně udělali i Teplice, které mají na Brno k dobru čtyři body. Jen jedno vítězství za Zbrojovkou už je Příbram, pro Opavu se situace jeví býti ztracenou.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha27225073:1571
2.Sparta Praha26173655:2954
3.FK Jablonec27165645:2953
4.1. FC Slovácko27155747:2750
5.Viktoria Plzeň26136745:2945
6.Slovan Liberec27127837:2443
7.FK Pardubice271251029:3541
8.Baník Ostrava27108937:2638
9.Sigma Olomouc27911733:2738
10.Bohemians Praha 190527810929:2934
11.MFK Karviná27891031:3933
12.Dynamo České Budějovice277101027:3831
13.Fastav Zlín27851426:3729
14.FK Mladá Boleslav27691234:4327
15.FK Teplice27661529:5724
16.Zbrojovka Brno27481522:4120
17.1. FK Příbram27381618:5417
18.SFC Opava27361816:5415

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je Vitík kandidátem místo Kalase na to Euro kucí?

Reagovat
Selänne

Ne

Reagovat
dejvikker

Ne.

Reagovat
JeséRodriguez

Vitík určitě nepojede, ale proč zrovna místo Kalase? Já teda Kalase nikdy nějak extra nemusel, ale s tím, jak to teď u nás se stoperama vypadá, by měl zrovna Kalas hrát jednoznačně v základu.

Reagovat
Losinho

Místo Čelůstky.

Reagovat
Irek

Celustka tam nemá co dělat... Nemá ani na základ v ACS, natož v repre... Radši bych tam strihl Zimu

Reagovat
Blasphemer

Kalaš určitě pojede.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Liquid

po tom jak bránil v derby je absolutně nemožné u něm i v delším horizontu uvažovat vůbec ani v nominaci na přátelák

Reagovat
smazaný uživatel

dneska další

Reagovat
ratusek

Ten titulek můžete akorát přehodit pro 28.kolo Z hrdiny smolařem

Reagovat
AC Sparta Praha good

Reagovat
Liquid

Reagovat
Tigerinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele