Teplice budou mít od ledna 2024 vlastní dopravní podnik
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Od ledna 2024 bude zajišťovat městskou hromadnou dopravu pro Teplice nová dopravní společnost, založená Statutárním městem Teplice. Zastupitelé návrh rady na vytvoření vlastního dopravního subjektu v pondělí podpořili.

Stávající smlouva se společností Arriva City, jejíž kvalita služeb podle náměstka primátora Jiřího Štábla je ze strany cestujících stále častěji kritizovaná, bude ukončená k prosinci roku 2023. Zatím není definovaná forma nové společnosti a bude nutné vyřešit zázemí i další související záležitosti.

Předseda výboru pro dopravu, dotace a smart city, zastupitel Adam Souček (VOLBA PRO! TEPLICE), informoval o jednání ze 12. dubna, kdy členové jmenovaného výboru založení dopravní společnosti městem rovněž podpořili. Upozornil na nutnost vypracování základní ekonomické studie, která bude definovat náklady a výhody i nevýhody dvou zvažovaných forem subjektu, kterou je buď akciová společnost nebo společnost s ručením omezeným.

Primátor Hynek Hanza (ODS) zdůraznil, že v případě odpovídajícího konkurenčního prostředí v oblasti poskytování služeb dopravními společnostmi, by osobně nikdy vytvoření vlastního dopravního podniku města nepodpořil. „Přístup k tomu, jaký zvolíme způsob dopravy, nemůže být motivovaný jeho cenou, ale snahou o zkvalitnění služeb pro občany,“ poznamenal následně v reakci na diskusi zastupitelů o nutnosti vypracování ekonomické studie a nákladech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru