Hlavní obsah

Zklamali jsme vás, omlouváme se! Sype si popel na hlavu jeden z klubů Super ligy

Založení a následný brzký krach miliardářské Super ligy nejspíš ještě nějaký čas budou rezonovat fotbalovým světem. Ač nejdříve všechny zúčastněné týmy věřily v úspěch projektu a snažily se o tom všechny přesvědčit, teď potupně stahují ocas a sypou si popel na hlavu. Stejně jako majitel Liverpoolu John Henry.

Foto: Carl Recine, Reuters

Majitel Liverpoolu FC John W Henry.

Článek

V úterních večerních hodinách oznámilo všech šest anglických týmů (Manchester United, Manchester City, Arsenal, Totteham, Liverpool a Chelsea) ze zakládající dvanáctky evropských velkoklubů, že z nově připravovaného projektu odstupují. Super liga tedy s největší pravděpodobností ani nevznikne.

S nadšením tento krok vítá většina ostrovních fanoušků, s určitým zklamáním to sledují zúčastněné kluby. Majitel Liverpoolu John Henry například natočil video, ve kterém se kaje ze své horlivosti a iniciativy, se kterou do projektu vstupoval.

„Chtěl bych se omluvit všem fanouškům a příznivcům liverpoolského klubu za zmatky, které jsem způsobil za posledních 48 hodin," říká na úvod. Tvrdí, že projekt by nikdy nemohl fungovat bez podpory fanoušků a že nikoho ani nenapadlo, že by ji neměl dostat. Fanoušci ovšem dali jasně najevo, co si o superlize myslí. „Slyšeli jsme vás, já jsem vás slyšel!" utvrzuje Henry.

Fanoušci Chelsea protestovali. Když se ale dozvěděli, že klub vystupuje ze Super ligy, začali slavit.

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Omluvy také směřovaly k trenéru Jürgenu Kloppovi a řediteli klubu Billymu Hoganovi. Klopp už v roce 2019 ostře vystupoval proti plánování nové ligy. „Oni nenesou žádnou vinu na tom, co se stalo. Můžu za to já," ujistil fanoušky Henry.

Uvedl, že vše dělal proto, aby klubu pomohl. „Snažil jsem se ho jen posunout někam dál, zlepšit jeho postavení, ale šel jsem na to špatně. Doufám, že pochopíte, že i když děláme chyby, snažíme se dělat všechno v nejlepším zájmu klubu," prosí fanoušky o shovívavost.

Ty také ocenil, jak drží při sobě a že jejich podpora je pro tým hrozně důležitá. „Jestli je něco, co pandemie ukázala, tak to, jakou sílu mají sportovní fanoušci a jak moc jsou důležití," dodal s tím, že udělá vše proto, aby liverpoolská fotbalová rodina zůstala soudržná.

Reklama

Související témata: