Recenze Joie Dreamer Petite city

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Anglická značka Joie se u rodičů oblibě těší zejména kvůli technologickým vychytávkám. Například toto lehátko má nosnost až 13 kg, 3 polohy nastavení zádové opěrky a 2 polohy nastavení nožní opěrky. Navíc je možné jej zafixovat tak, aby se nehoupalo. Je to však jedna věc, která nám trošku chybí. Zjistěte o lehátku více.

Parametry

Maximální nosnost13 kg
Hmotnost3,6 kg
Výška68 x 46 x 72
Nastavitelná opěrka zadano
Roste spolu s dítětemne
Vibraceano
Automatické houpáníne
Nastavení intenzity houpáníano
Zvukové efektyano
Ovládání hlasitostiano
Typ bezpečnostních popruhů3bodový
Odnímatelný potah (lze prát)ano
PříslušenstvíOdnímatelná a otočná hrazdička s hračkami, odnímatelná vnitřní vložka
Přibližná cena2000 Kč

Představení

Dětské lehátko Joie Dreamer petite city, které pořídíte za přibližně 2 000 Kč, patří k velmi kvalitním a také bohatě vybaveným lehátkům. Na první pohled si jistě povšimnete neutrálního, jednoduchého a velmi elegantního designu v šedé barvě. K lehátku je připojena hrazdička. Ta je odnímatelná, otočná a jako hračky jsou na ni zavěšeny 3 malé plyšové domečky. Je možné, že vzhledem k tomu, že domečky nejsou barevnější, přestanou dítě po nějaké době bavit, nebo se mu rychle okoukají. V takovém případě, se dají na hrazdu zavěsit hračky vlastní.

     

Vybavení

Lehátko se hodí pro miminka již od narození až do 13 kg, což je vítaná výhoda oproti standardní maximální nosnosti 9 kg. Samotný výrobek neváží ani 4 kila, takže je velmi lehký, a tedy snadný na přenesení a manipulaci. Bohužel nám u lehátka chybí rukojeť na přenášení. V případě cestování vám přijde vhod skladnost lehátka. Dá se jednoduše, a především tence složit a nezabere tak v autě mnoho místa.

U tohoto lehátka není k dispozici automatické houpání. Jemné houpání se ale zajistí lehkým postrčením či pohyby miminka. Díky tomu, že je lehátko opravdu lehké, se miminko brzo naučí samo houpat a třeba během nečekaného probuzení se díky svým pohybům jemně rozhoupe a snadno tak zase usne. K dítěti v lehátku se snadno dostanete díky otevřenému designu. O bezpečí se postará tříbodový polstrovaný bezpečnostní postroj, který se dá jednoduše a rychle zapnout. Navíc má pás bezpečnostní pojistku, aby si jej dítě nemohlo samo rozepnout. Nemusíte se bát převrácení, nebo klouzání – lehátko je zespodu pogumované, což ještě pojišťuje jeho stabilitu.

Na lehátku se dají kromě 3 poloh sklonu sezení nastavit také 2 polohy na opěrce pro nohy, což zajistí dítěti opravdové pohodlí. Toto nastavení přijde opravdu vhod, protože takto lehátko můžete přizpůsobit jak novorozenci, tak několikaměsíčnímu miminku. Například nejnižší poloha se zvýšenými nožičkami se doporučuje především pro nejmenší děti, které ještě neumí samy sedět.

Na opěrce noh jsou umístěna tlačítka pro zvolení vibrace, zvuku a hlasitosti, která je překryta látkou se suchými zipy. U vibrací je možné si zvolit 2 stupně intenzity. Slabší vibrace dokážou dítě velmi dobře uklidnit a dokonce uspat. Dále vibrace po krmení pomohou s odkrknutím a miminko tak nebudou trápit bolesti bříška. Pokud tedy vaše dítě trápí kolika, doporučujeme nákup lehátka s vibracemi, jejichž intenzita půjde regulovat. Z hlediska hudby je možné si nastavit několik stupňů hlasitosti pro 10 různých melodií – 5 klasických ukolébavek a 5 přírodních zvuků, které mají stejný uklidňující účinek jako vibrace.  Vybraný zvuk se přehraje velmi kvalitním reproduktorem.

Údržba

Velmi praktická je možnost houpání zastavit a v této stabilní poloze vaši ratolest nakrmit. Hodně maminek si tuto multifunkčnost pochvaluje a využijí ji především ty, které už dítěti podávají příkrmy, nebo umělé mléko. Pokud by se potah lehátka náhodou během krmení ušpinil, nic se neděje. Jednoduše se dá sejmout a v pračce vyprat. Nezapomeňte prát na vyšší teplotu, aby se 100% zničily všechny mikroorganismy, které by jinak mohly miminku ublížit. Samotný potah je polstrovaný s velmi kvalitní vnitřní vložkou, která je navržena především tak, aby podporovala správnou polohu sezení/ležení u miminka. Samotná vložka jde také odejmout a samostatně vyprat. K dispozici je navíc i podložka hlavy, která se dá rovněž oddělat.

Zjistit cenu

Hledáte levnější lehátko?

Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

8 Total Score
Joie Dreamer Petite city

Lehátko je propracovaným kouskem, který vašemu miminku nabídne bezpečí a pohodlí. Ano, je trošku škoda, že nemá automatické houpání, nicméně jsou k dispozici vibraci a celkem 10 melodií. Lehátko je polohovatelné a umožňuje fixaci. Jednotlivé komponenty jsou pratelné v pračce.

PLUSY
  • lehké, skladné, malý rozměr po složení
  • nosnost 13 kg
  • snímatelný a pratelný potah a vnitřní vložka
  • možnost zajištění stabilní pozice lehátka
  • nastavení sklonu sedačky a opěrátka pro nohy
  • 10 různých zvuků
  • nastavení intenzity vibrací
  • pogumované zespodu
MÍNUSY
  • chybí automatické houpání
  • neroste spolu s dítětem
  • chybí rukojeť na přenášení
  • pouze tříbodový bezpečnostní pás
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo