Přemotivovaný Květ se za svůj výlev u Litavky umluvil: 90% lidí neví, jakým způsobem jsem Příbram opustil

Přemotivovaný Květ se za svůj výlev u Litavky umluvil: 90% lidí neví, jakým způsobem jsem Příbram opustil

Když v loňském roce opouštěl současný záložník vršovických Klokanů Roman Květ Příbram, bylo to ve zlém a to i přesto, že šlo o odchovance.

Středopolař byl rád, že je pryč a prezident středočeského klubu sídlícího u řeky Litavky si v mediálním výstupu ulevil, že musel vyhodit mrtvé ryby, které neměly dobrý vliv na kabinu.

Když se mu ve vzájemném utkání v Příbrami podařilo skórovat, po proměněné penaltě se mu nepodařilo udržet emoce na uzdě a jak zachytily ruchové mikrofony, při oslavě spontánně hulákal "buzer*nti buzer*ntský vole, yes", což nebylo příliš gentlemanské.

"Oslava gólů Romana Květa je naprostá nehoráznost vůči jeho mateřskému klubu. Mohlo se stát cokoliv, ale zapomněl na všechny své trenéry, kteří ho naučili kopat právě v Příbrami. Bez nich by tu ligu nikdy nehrál," okomentoval jeho přešlap Dominik Rodinger, jehož slova nabídl iSport.cz.

"Když jsem hrál za Anderlecht proti Lokerenu a dal jsem dva góly, ani jsem se moc neradoval. Na hřišti s vámi cloumají emoce, ovšem vždycky by tam měl být respekt. Neznám Květův případ, ale ten klub za to nemůže – to spíš lidi, kteří se k němu možná nezachovali dobře a dneska už tam třeba ani nejsou. Ale asi si to už uvědomil, když se omluvil," přidal Jan Koller, jehož stanovisko publikoval web isport.blesk.cz.

Jeho omluva dorazila na sociální síti. "V první řadě bych se chtěl všem omluvit. Reakce na gól byla samozřejmě zbytečná, ale myslím si, že 90% z vás neví, jakým způsobem jsem Příbram opustil. Vysvětlovat to nebudu, ale nebylo to tak, jak bych si představoval, že se z klubu odchází. A pokud se vám snaží znechutit zápas, na který se celý rok těšíte. Hned v patnácté minutě dostanu takovouhle žlutou kartu, bohužel čtvrtou, tím pádem nemůžu hrát zápas proti Slavii, na který jsem se těšil snad stejně jak na Příbram. Každopádně na takový zápas je člověk dostatečně motivovanej, až přemotivovanej, což jsem byl já. Chtěl jsem to ukázat hlavně hrou na hřišti, ale bohužel jsem to ukázal i jinak. Ale na druhou stranu takové emoce dělají fotbal, a jsou k fotbalu potřeba. Takže se omlouvám za přehnanou reakci a za sprosté slova, které zbytečně padly. Mám v Příbrami hezké vzpomínky a spoustu kamarádů, které bych nerad hodil jen tak za hlavu pitomou oslavou," vyšlo na Instagramu třiadvacetiletého svěřence Luďka Klusáčka, jenž dosud za Bohemians udeřil v nejvyšší soutěži třikrát.

Zatímco jeho chlebodárce je šest kol před koncem na průběžné desáté pozici, Příbram zůstala předposlední a naděje na udržení Fortuna:ligy už se nezdají být příliš velké.

Situace před námi teď není vůbec jednoduchá. Hlavně se z toho nesmíme podělat, burcuje Dočkal

Zdroj: isport.blesk.cz