Sommerová natáčí film o Kocábovi

foto hithit
foto hithit

Olga Sommerová natáčí film o rockerovi a politikovi Michaelu Kocábovi. Dokumentaristka už má na svém kontě mimo jiné filmy o osudech Marty Kubišové, Jiřího Suchého, Věry Čáslavské a Soni Červené. Nyní svou filmografii nově rozšíří také o dramatický životní příběh muzikanta a politika Michaela Kocába, který právem patří mezi nejvýraznější postavy české kultury, politiky i občanské společnosti. Svým filmem chce připomenout, že v dějinách rozhodují nejen šťastné či neblahé náhody, ale také to, čemu se říká úloha osobnosti v dějinách. Celovečerní dokumentární film s pracovním názvem Michael Kocáb – Rocker versus politik bude dokončen na podzim. Do kin zamíří v příštím roce.

 

V současné chvíli je natáčení filmu téměř u konce a na řadu přichází postprodukce. K tomu, aby se film k divákům dostal v té nejlepší kvalitě, chybí tvůrcům aktuálně už jen potřebné finance. Ty sbírají prostřednictvím kampaně na crowdfundingovém serveru Hithit.cz. „Prostředky, které chceme na Hithitu získat použijeme především na kvalitní digitální postprodukci filmu, kdy bude řadu materiálů nutné digitálně zpracovat a trikově upravit. Obracíme se tedy na veřejnost s prosbou o pomoc. Budeme rádi, když nám film pomůžou dokončit právě lidé, kteří byli dílem Michaela Kocába a jeho Pražského výběru ovlivněni, nebo ti, kteří ocenili jeho angažmá v sametové revoluci a při odsunu sovětských vojsk,“ říká producent Viktor Schwarcz.

Pro přispěvatele je na Hithitu kromě vstupenek na premiéru s tvůrci filmu připravená i řada dalších odměn jako například Kocábova kniha Vabank, prohlídka jeho studia, soukromá projekce záznamu koncertu Pražského výběru v O2 aréně a další. Nechybí ani večeře za účasti Olgy Sommerové, Olgy Malířové a Michaela Kocába. 

 

Comments

comments

Vyhledat