Hlavní obsah

Paris Jacksonová hovořila o svém otci. Jaký byl samozvaný král popu ve skutečnosti?

Právo, jaš

Zpěvačka a herečka Paris Jacksonová promluvila v rozhovoru pro The Evening Standard o svém otci. Prozradila, jaký ve skutečnosti byl.

Foto: ČTK

Paris Jacksonová vydala loni první sólové album.

Článek

Svou hudební kariéru začala rozvíjet v roce 2020. Až jedenáct let po smrti otce to bylo proto, že nechtěla být posuzována jako dcera legendy. Se svým bývalým partnerem Gabrielem Glennem vydala EP projektu The Soundflowers. Loni pak vydala své sólové album Wilted. V roce 2021 hostovala na singlu kapely The Struts nazvaném Low Key in Love.

„Myslím, že mě táta vždy nějakým způsobem ovlivňuje. Neustále jsem se točila kolem jeho práce a kreativity, jsem si jistá, že jsem se od něj hodně naučila,“ řekla.

Dcera krále popu také přiznala, že se svým otcem poslouchala téměř všechny druhy hudby, od nahrávek Petra Iljiče Čajkovského a Hanse Zimmera až po hudebníky spojené s Motownem a Kanyeho Westa.

„Když jsem vyrůstala, vždycky jsem zpívala. Bylo zábavné sledovat otcovu tvář, když si uvědomil, že poznávám tóny a harmonie,“ řekla.

Uvedla, že hudba pro ni byla vždy velkou životní inspirací. „Spolu s bratry jsme byli obdivovateli tátovy hudby, ale on zůstal skromný. Nepřeháněl to,“ vzpomínala.

Vyprávěla rovněž o svém životě na ranči Neverland. Přímo uvedla, že se ve skutečnosti mohla spolehnout na spoustu privilegií, ale její otec udělal vše pro to, aby byl i ona i její bratři dobře vychováni. „Abychom dostali hračky, museli jsme si je zasloužit. Učili jsme se pravidlům. Táta nám říkal: Chceš pět nových hraček? Žádný problém. Ale přečti si pět knih a já se tě na ně zeptám,“ uvedla.

V rozhovoru připustila, že se v patnácti letech kvůli smutku a stesku po tátovi stala závislou na drogách a pokusila se zabít. Po této události byla dcera legendárního zpěváka poslána do polepšovny. Tam trpěla šikanou od svých vrstevníků, což u ní vedlo k rozvoji posttraumatické stresové poruchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám