Kulhavý s Ulmanem jsou po 2. etapě 4 Islands ve "žluťáku"

Po 2. etapě má závod 4 Islands už třetí lídry, Stoška se Seewaldem na čele pořadí vystřídal Kulhavý s Ulmanem...

Autor: Jan Němec
Foto: Miloš Lubas
Kulhavý s Ulmanem jsou po 2. etapě 4 Islands ve "žluťáku"

 

Třetí den etapového závodu horských kol 4 Islands 2021 opět přinesl změnu na čele průběžného hodnocení závodu. Druhá etapa, jež začala na trajektu a vyslala závodní pole na ostrov Rab, končila na široké písečné pláži, na níž spolu finišovaly dvě dvojice: Hans Becking a Jose Dias (Buff Scott) a Jaroslav Kulhavý s Matoušem Ulmanem (Česká spořitelna Accolade). Těsný špurt dvojic nakonec vyšel lépe nizozemsko-portugalskému duu, nicméně česká dvojice se nakonec radovala také. Martin Stošek s Andreasem Seewaldem (Canyon Northwave) totiž proťali cílovou pásku na třetím místě, ale se ztrátou více než dvou minut, což znamenalo jediné: dres lídrů musel pár se startovním číslem jedna odevzdat do rukou "spořínků".

"Dnes se nedařilo, na dvacátý minutě nás odpojili a zbytek etapy jsme jeli sami," velmi stručně okomentoval dění v 65 km dlouhé etapě Martin Stošek, jenž po dnešní etapě spadl na třetí příčku pořadí. Na Járu s Matym ztrácí minutu a půl, na druhé duo Becking - Dias přesně minutu. 

"Byly to náročný dvě hodiny dvacet, etapa hodně do tahu. Udělali jsme to těžký, když jsme zjistili, že Martin s Andreasem ztratili kontakt, tak jsme do toho šlapali. Ale přineslo to kýžený ovoce v podobě leader jersey," líčil Matouš Ulman. "Ztratili jsme je už na druhým kopci, respektive Martin tam musel čekat na parťáka. Pak jsme se střídali s klukama z Buff Scott, oni taky chtěli jet, takže nám to oběma vyhovovalo. Pláž byla hodně dlouhá, pamatuju si jí z posledně. Jen jsem měl pocit, že byla kratší, tak jsem na ní najel první, ale už to bylo na mě moc a jak se to bořilo, tak jsem na to neměl, těsně jsme prohráli. Etapový vítězství by bylo hezčí, ale je důležitý, že jsme neztratili žádný čas a jsme v čele." 

V prvních pěti dvojicích byla jen jedna jediná bez českého zástupce, těsně pod stupni vítězů znovu dokončilo "spořínkovské béčko" s Tomášem Višňovským a Markem Rauchfussem, pátý dojeli Kristián Hynek a Dominik Buksa (Canyon Northwave).

"Je to tu fakt těžký, jak profilově, tak technicky je to něco jinýho než u nás. Povrch je tu taky náročnej, místy to vůbec nejede, a hlavně jsou tady všude ostrý kameny, takže defekt hrozí na každým metru. Na první dvojici nemáme, ti jsou jinde. Jinak ale musím pochválit Kačku, jede fakt dobře, a to jak výkonnostně, tak technicky,“ uvedl Pepa Hladík, který zde startuje společně s Kateřinou Drhovou (Česká spořitelna Accolade) a zatím jsou společně druzí v průběžné klasifikaci smíšených dvojic.

Předposlední etapa 4 Islands zavede bikery na ostrov Cres, kde je čeká nejdelší etapa s parametry 73 km / 1 650 m. "Zítra je hodně těžký kopec hned po startu, tam si myslím, že se bude lámat chleba, zbytek je do tahu a sem tam i nějaká technika," nechal se slyšet současný lídr Ulman.

  

Výsledky ZDE


 

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Kulhavý s Ulmanem jsou po 2. etapě 4 Islands ve "žluťáku"
  2. Fotogalerie
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyNejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí
    Nejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí
  2. Ostatní závodyBylo super zase vidět Nina v háku, řekl Kulhavý po 9. místě
    Bylo super zase vidět Nina v háku, řekl Kulhavý po 9. místě
  3. Ostatní závodyFilip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
    Filip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
  4. Ostatní závodyKulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
    Kulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
  5. Ostatní závodySunshine Cup: Terpstra a Hudyma zvítězili v Tochni, Čábelická 3.
    Sunshine Cup: Terpstra a Hudyma zvítězili v Tochni, Čábelická 3.
  6. Týmy a klubyKulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic
    Kulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744