Mentor pro mladšího kolegu. Zubři si pojistili brankáře Petráska

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Gólman Michael Petrásek přidá další sezonu v prvoligovém Přerově, s klubem se dohodl na prodloužení spolupráce. Zubři o tom informovali na svém webu.

„Nabídek bylo víc, ale v Přerově se s rodinou cítíme výborně, narodil se nám tady malej. Dohodli jsme se na rozumných podmínkách. Zubři pro mě byli prioritou,“ říká devětadvacetiletý brankář pro web hokejprerov.cz.

Zatímco loni Petrásek čekal na angažmá až do konce června, nyní má o dalším působišti jasno o dost dřív.

Rodák z Ústí nad Labem zůstává v Přerově, do kterého se vrátil v průběhu sezony 2020/21. 

Zubři tak k talentovanému Michalu Postavovi mají zkušenějšího parťáka.

Pro Petráska půjde o třetí sezonu v přerovském dresu, na Hané poprvé působil od roku 2019. A po krátké odmlce v polském Krakově zamířil zpátky do Přerova. 

„Pety přerovské prostředí dobře zná. Je to zkušený gólman, který bude v náročné sestupové sezoně potřeba. Jsme rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci,“ hlásí na klubovém webu sportovní manažer Pavel Hanák. 

„Nabídek bylo víc, ale v Přerově se s rodinou cítíme výborně, narodil se nám tady malej.“

Petrásek je odchovancem ústeckého hokeje, během ročníku 2011/12 poprvé nakoukl do první ligy. V následujících třech letech se v kádru Slovanu usadil a dobrými výkony si vysloužil angažmá v extraligovém Litvínově. 

Mezi elitou odchytal včetně baráže 93 utkání, v sezoně 2017/18 zastával post brankářské jedničky Vervy. Po návratu Jaroslava Januse a příchodu Davida Honzíka ale o místo na litvínovské soupisce přišel a odešel hostovat do Přerova. 

Stále ještě aktuální ročník pak strávil převážně v Krakově. „Na jednu stranu jsem rád, že jsem vůbec měl nějakou práci. Situace nebyla nikde na světě jednoduchá, spousta kluků byla bez angažmá. Se zkušenostmi ze zahraničí i s návratem do Přerova jsem spokojený,“ povídá. 

Teď se může těšit na další spolupráci s mladíkem Postavou. „Posty je neskutečně talentovaný gólman s obrovským potenciálem do budoucna. Záleží jenom na něm, jak na sobě bude pracovat. Za mě má minimálně na extraligu,“ přemítá Petrásek. 

„Cíle jsou pořád ty nejvyšší. Dostat se do play off a prolomit zakleté čtvrtfinále.“

Devatenáctiletý Postava od něj může načerpat cenné zkušenosti. „Už to tak beru, že bych měl i pomáhat mladším. Letos mi bude třicet, starší brankář asi už v týmu nebude. Posty ví, že mu vždycky rád poradím. Občas se na něco zeptá,“ dodává na adresu o deset let mladší parťáka. 

A jaký má Petrásek cíl do příští sezony? „Jsou pořád ty nejvyšší. Dostat se do play off a prolomit zakleté čtvrtfinále. Do toho chci pomoct Postymu, aby sbíral zkušenosti. Navíc hraju o smlouvu na další roky,“ uzavírá. 

Foto: Hana Řezníčková, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz