Ščasný nerozuměl tomu, co se se sparťany stalo: Něco to vypovídá o psychické síle mužstva

Ščasný nerozuměl tomu, co se se sparťany stalo: Něco to vypovídá o psychické síle mužstva

Sparta brala proti Pardubicím pouhý bod a to i přesto, že měla východočeského nováčka Fortuna:ligy v Ďolíčku na lopatě, vedla o dvě branky a vypracovala si i další příležitosti. Po závěrečném hvizdu byl označen za jednoho z viníků remízy Florin Nita, jenž hrubě chyboval u první inkasované branky a od té doby už se letenský favorit z plochy téměř vypařil.

Podle bývalého letenského trenéra Zdeňka Ščasného je něco takového neakceptovatelné. "Byl jsem tam jako hráč, třikrát jako trenér a dělal jsem na Letné i sportovního ředitele. Znám to tam velmi dobře, vím, jak to chodí v kabině i mimo ni. Ať už je tam jakýkoliv trenér, je nepřijatelné říct, že inkasovaná branka od Jeřábka z velké dálky znervózněla mužstvo natolik, že přestalo hrát, a vyhraný zápas nakonec ztratilo. S tím, že mužstvo najednou přestane hrát, s tím trenér v tu chvíli nic neudělá. Jistě, první gól padl po chybě gólmana Nity, ale házet na něj vinu by bylo laciné, Spartě vychytal spoustu jiných zápasů," zastal se rumunského reprezentanta třiašedesátiletý odborník, jehož slova nabídl web sport.cz.

Nyní až třetí tým prvoligové tabulky u Botiče nepochopil. "Nerozumím tomu, co se s hráči stalo. Zažil jsem to na Spartě i já sám jako trenér, takže to neříkám jako kritiku Pavla Vrby, prostě tohle se Spartě stává. Ale to je nepřijatelné. Prostě není možné, aby po jednom gólu mužstvo takhle vypadlo z rytmu. Ano, stane se, že přijde horší období, nedaří se, nedá se to hned zlomit, ale tohle je něco jiného. Báječně rozehrajete zápas, a pak ho nepochopitelně zpackáte. Mužstvo, které chce hrát evropské poháry, bojovat o druhé místo, a v další sezoně útočit na titul, si tohle prostě nemůže dovolit. Ale něco to vypovídá o psychické síle mužstva," podotkl na sport.cz někdejší šéf Panathinaikosu Atény.

O druhou pozici ještě bude řádný boj. Nejvíce po něm prahnou právě na Spartě, jenž vzdát se nechtějí ani v Jablonci a na Slovácku, s tím, že pokud by se Viktorii podařilo v dohrávce skolit právě letenské "S", možná by se mohla vrátit do hry o stříbro také ona. Jak to vidí Ščasný? "Jablonec parádně zkomplikoval Spartě boj o druhé místo a kvalifikaci Ligy mistrů. Sparta má jeden zápas k dobru, ale s Plzní, která se chytila. Když se ale podíváte na los Jablonce a Sparty, papírově jsou na tom lépe Severočeši. Jedou do Českých Budějovic, mají doma Olomouc, pak mají doma Teplice, jedou do Příbrami, pak mají doma Slavii a končí v Ďolíčku s Pardubicemi, jedná se o zápasy, které můžou všechny vyhrát. Samozřejmě, Slavia jde za dalším rekordem, ale už bude mít titul, a takové zápasy po jeho získání jsou nevyzpytatelné. Sparta má mnohem těžší los. O dohrávce s Plzní jsem mluvil, teď má doma Opavu, jede do Liberce, pak přivítá Baník, pojede do Mladé Boleslavi, hraje na Bohemce a končí doma s Brnem. Tím spíš ji může ztráta s Pardubicemi mrzet. Vůbec nemá jisté druhé místo, a to nemluvím o číhajícím a dobře hrajícím Slovácku, které je schopné využít zaváhaní Jablonce i Sparty," upozornil na sport.cz držitel několika trofejí, jenž v minulosti pracoval také v Maďarsku.

Vízek: Dočkal je rozvrácený i z mediálních řečí. Ve Spartě už taky střídá a nakonec bude čekat, až ho vykopnou

Zdroj: sport.cz