Zatrub na ní! Ne tak nahlas! Po sociální síti koluje video z autoškoly. Co má lidem vzkázat?
Ilustrační snímek. Zdroj foto: e-ústí.cz
Teplice

Česká republika – Zastavit roztočenou spirálu agresivity na silnicích si dala za úkol kampaň České asociace pojišťoven, BESIP teamu a Policie České republiky. Stovky uživatelů sociálních sítí v posledních týdnech sdílí video s názvem - Zatrub na ní! Ne tak nahlas!

„Vždyť je tu padesátka, a ty jedeš snad minus dvacet,“ hlásí instruktor autoškoly (komik Tigran Hovakimyan) v jednom z nových spotů.  Video má s nadsázkou připomenout, jaké chování za volant nepatří. Příčin dopravních nehod je celá řada a nadměrná agresivita je bezpochyby jednou z nich.

Průzkum ukázal, že sedm z deseti řidičů se nechá vyprovokovat k agresivitě na silnici. Nejčastějším spuštěčem je pomalá jízda jiného účastníka a zvýšená hustota provozu. Automobil bohužel dává řidičům podobný pocit anonymity jako virtuální prostředí. Někteří řidiči mají falešnou představu, že musí vychovávat nebo trestat ostatní řidiče za jejich chování. Přitom negativní akce většinou vyvolá další reakci. Agresivní konflikty dostávají do nebezpečí jak ty nejbližší, se kterými cestuji, tak i ostatní účastníky silničního provozu. Nejlepší obranou je defenzivní jízda.

Kampaň Agresivita zabíjí byla spuštěna 17. září 2020. Staví zejména na emotivních spotech, popisujících konkrétní nebezpečné situace způsobené agresivními řidiči, které mají fatální následky, a to nejen pro samotné účastníky dopravních nehod, ale i pro jejich blízké. Spoty můžete najít na webu kampaně. Na www.agresivitazabiji.cz lze také vyzkoušet své řidičské vlastnosti pomocí testu agresivity, na kterém se podíleli dopravní psychologové. Veškeré aktivity v rámci kampaně jsou financovány z Fondu zábrany škod.

Test agresivity v silničním provozu.

https://www.youtube.com/watch?v=4HdGJwwtpWA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru