Doba přípravy: 15 minut + namáčení mandlí

Množství: 1l mléka

 

Výroba domácího rostlinného mléka není vůbec složitá. Domácí mandlové mléko si zvládne připravit každý. Odzkoušený recept.

 

Suroviny:

  • 200g mandlí ve slupce
  • 1100ml vody (raději převařené nebo kojenecké)

 

Postup:

Do džbánku dáme 200g mandlí a zalijeme 1100ml studené převařené nebo kojenecké vody.

Necháme v lednici namočené přes noc.

Druhý den vše důkladně rozmixujeme výkonným mixérem.

Domácí mandlové mléko poté přecedíme přes plátýnko nebo utěrku. Můžete použít i jemné sítko, ale poté v mléce zůstanou drobné usazeninky. Mléko skladujeme v lednici a spotřebujeme ideálně do dvou dnů.

Rozmixované mandle můžeme použít třeba do buchty, muffinů, usušit na mandlovou mouku, či pojídat jen tak samotné.

RECEPTY PRO KAŽDÉHO