Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťané Řepka a Mistr natřeli Dočkala: To je materiál! Pošlete na něj Švejka s flusátkem

    Legendy Sparty pálí do kapitána Dočkala. | foto: Profimedia.cz

    Chvíli to vypadalo, že se fotbalová Sparta pod novým koučem Pavlem Vrbou zvedá a konkurenční Slavii ještě zkomplikuje cestu za titulem. Pak ale přišly prohry v Edenu i v Jablonci a v posledním kole Letenští pouze remizovali s nováčkem z Pardubic. Není tak divu, že jsou svěřenci bývalého reprezentačního kouče opět pod palbou ostré kritiky. Nejvíce to schytává kapitán Bořek Dočkal, jehož výkony se vůbec nezamlouvají klubovým legendám Lumíru Mistrovi a Tomáši Řepkovi. Co mu ti dva vzkázali?

    Bývalý skvělý záložník pražské Sparty Lumír Mistr vybojoval s klubem svého srdce pět ligových titulů. Není tak divu, že mu vadí, jak se v posledních letech nejúspěšnější český klub historie trápí.

    „Jsou tam hráči, kteří by vůbec neměli ve Spartě být. Stopeři neumí vyvést balon, křídla neumí obejít soupeře, přečíslit, alibisticky hrají všechno dozadu. Mně se ten fotbal nelíbí,“ řekl Lumír Mistr ve fotbalové talk show Tiki-Taka.

    Bývalý miláček tribun, kterému se přezdívá „Máňa“, rozhovory příliš často nedává. Když už ale s médii mluví, je vždy velmi upřímný. Tentokrát se nebál říct, jak by zatočil s některými současnými hráči Sparty.

    „Hodně hráčů bych vyhodil. Měli by vyčistit kopačky, založit je do futrálu a 500 metrů od stadionu zákaz vstupu. Je tam hodně takových hráčů. Oni vůbec ani nevědí, že hrají za Spartu,“ nechal se slyšet Mistr, jemuž hodně vadí, že českému fotbalu poslední roky dominuje konkurenční Slavia.

    „Je to hrozné, Slavii nemám rád, ale musím říct, ta Slavie je někde jinde. Po fotbalové i fyzické stránce. Balon jim nepřekáží, to hodně frajerům ve Spartě překáží. Pak tam jsou hráči, kteří jenom chodí a plivou po hřišti. To když vidím, to je unikát,“ rozzuřil se Lumír Mistr.

    Tím „plivajícím sparťanem“ měl Lumír Mistr na mysli kapitána Bořka Dočkala, který je už delší dobu pod palbou ostré kritiky. Podle mnohých expertů už na moderní fotbal nestačí a myslí si to i Mistr.

    „Tam bych poslal Švejka s tím flusátkem. To je materiál,“ dělal si z Dočkalova neustálého poplivávání během zápasu legraci Lumír Mistr.

    Lumír Mistr je legendou pražské Sparty.

    Řepka: Máňa má pravdu! Sparta a 2. místo? To bude těžké

    Záložník, jemuž fotbalový život výrazně zkomplikovaly zdravotní problémy, není jediným známým Dočkalovým kritikem. 

    Do lídra sparťanské kabiny se už dlouhodobě pouští bývalý letenský kapitán Tomáš Řepka.

    „Už se těším na zítřejší deník Sport, jak bude Bořek Dočkal vyprávět, kde soudruzi udělali chybu! Špílmachr,“ pálil Řepka do zkušeného středopolaře loni v listopadu po prohře 2:4 s Českými Budějovicemi.

    Bořek Dočkal je delší dobu pod palbou kritiky.

    Po posledním zápase, kdy Sparta ztratila body s Pardubicemi, byl Řepka poněkud klidnější. Vyjádřil ovšem obavy o druhé místo, na které si kromě Sparty dělá zálusk také Jablonec a Slovácko.

    „Můj názor je, že to bude ještě hodně těžké,“ myslí si bývalý stoper West Hamu či Fiorentiny.

    Řepka na Instagramu o problémech Sparty často diskutuje s fanoušky. 

    Jeden z příznivců mu pod posledním příspěvkem připomněl výše zmíněná slova Lumíra Mistra. „To je pravda. Máňa je můj člověk,“ reagoval Řepka, který by se již brzy rád stal trenérem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:00 neděle 22. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      38
    • Super
      28
    • Trapas
      11
    • Tvl
      11
    • Cože
      10
    • Sladký
      5