InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hokej: Mistrovství světa žen je odloženo

MILEVSKO / VELKÉ POPOVICE – Brankářka Julie Pejšová z Milevska (18) se na úkor jiných gólmanek nevešla do konečné nominace pro světový šampionát žen. Šampionát v Kanadě se však nakonec v původním květnovém termínu kvůli koronaviru stejně ani neuskuteční. Po dlouhém zranění, kdy několik týdnů chodila i o berlích, šla Pejšová na závěrečném kempu doslova přes bolest a se svým trenérským týmem se naučila dělat daný zákrok, aby se mohla poprat o svou premiérovou účast na mistrovství světa žen. S bolestmi odchytala celé soustředění ve Velkých Popovicích, ale ani to nestačilo.

Trenéři se nakonec rozhodli zařadit do konečné nominace jiné tři brankářky na úkor osmnáctileté Milevšťandy. Odletět do Kanady měly Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko) a Kateřina Zechovská (Bílina). Nakonec se ale šampionátu nedočká žádná z nich. Pořadatelé turnaje v Halifaxu a Truro totiž krátce po zveřejnění nominace oznámili, že klání musejí zrušit kvůli koronaviru. Světová federace IIHF se pokusí najít jiné datum.

České sny na dobré umístění tak ještě nějakou dobu zůstanou zapovězeny. Do konečné nominace 25 hráček se ze širšího výběru 37 hokejistek nakonec nedostala ani Karolína Erbanová, olympijská medailistka z rychlobruslení, která se po ukončení kariéry vrátila k hokeji. Také ona má na Milevsko rodinné vazby.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace