Premier League - preview 33. kola: Leicester si může pojistit LM

23.04.2021, 08:41, aktualizováno 26.04.2021, 08:56
Previews
King Power Stadium (© AFP)
Leicester loni prohospodařil velký náskok a nedostal se do Ligy mistrů, letos se něčemu takovému chce vyvarovat a nahrály mu víkendové výsledky. Lišky jsou třetí a svůj náskok na pátý West Ham mohou navýšit na sedm bodů, stačí porazit Crystal Palace...
Leicester City - Crystal Palace  (pondělí 21:00)
Fotbalisté Leicesteru City hostí v utkání 33. kola Premier League Crystal Palace. Domácí jsou v tabulce na třetí příčce, na záda jim však dýchá Chelsea a West Ham. Crystal Palace je třináctý.

Pouze dvakrát v historii dosáhl Leicester City po 32 kolech v nejvyšší soutěži lepší bilance, než jakou má letos, a účast v příštím ročníku Ligy mistrů má tak plně ve své moci. Jeho průměr necelých dvou vstřelených branek na utkání je navíc dokonce vyšší, než jaký měl v této fázi během své mistrovské sezóny 2015/16. Posledních deset domácích zápasů ale mohlo být lepších Lišky v nich získaly "pouze" šestnáct bodů. V předchozích čtyřech případech, kdy zde Leicester nastoupil proti celku, který je momentálně na 13. nebo horším místě, ovšem domácí vyhráli minimálně o dva góly s čistým kontem a vedli už v poločase. Jenže v minulých dvanácti domácích vzájemných soubojích se Foxes v první půli prosadili jen jednou.

Matematickou jistotu sice Crystal Palace ještě nemá, ale vše nasvědčuje tomu, že v příštím roce si zahraje nejvyšší soutěž i podeváté v řadě, čemuž odpovídá i jeho snížená motivace v posledních pěti kolech, kdy vyhrál jen jednou. Hosté už prohráli deset zápasů, ve kterých ztráceli po prvním poločase, což představuje více než tři čtvrtiny z jejich letošních porážek. Palace jde do utkání v roli outsidera i přesto, že v úvodním vzájemném duelu uhrál remízu 1:1. Navíc jedenáct z posledních dvanácti branek ve vzájemných zápasech padlo ve druhém poločase. V posledních devíti venkovních vystoupeních se ovšem jako první dokázal prosadit jen jednou.

V posledním vzájemném duelu remízu zařídili Zaha a Barnes, penaltu neproměnil Iheanacho.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Söyüncü, Evans, Fofana - Castagne, Ndidi, Tielemans, Pereira - Pérez - Iheanacho, Vardy.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Cahill, van Aanholt - Ayew, Milivojevic, Riedewald, Eze - Zaha, Benteke.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.44 - 8.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Burnley FC  (neděle 13:00)
Nedělní program odstartuje souboj Wolverhamptonu s Burnley. Zatímco domácí celek díky výhře nad Sheffieldem překročil magickou hranici čtyřiceti bodů a může si tak oddechnout, jelikož je s největší pravděpodobností zachráněn, to Burnley se ještě musí mít na pozoru, jelikož současný náskok šesti bodů na první sestupovou příčku mu tuto jistotu rozhodně nedává.

Wolverhampton neprožil zrovna dvakrát úspěšnou sezónu, výrazně se na tom podepsalo i zranění kanonýra Jimeneze, bez kterého se Vlkům nedařilo střílet branky. Wolverhampton si nepříjemnou krizi prožil i v posledních týdnech, když od konce února do prvního týdne v dubnu dokázal z pěti duelů vytěží jen dva body za remízy s Newcastlem a Aston Villou. Zbylé duely s Manchesterem City, Liverpoolem a West Hamem pak Vlci prohráli. Obrat k lepšímu ovšem nastal v posledních čtrnácti dnech, když svěřenci Nuna Espirita Santa nejprve díky gólu Adama Traorého z nastaveného času zdolali Fulham, načež před týdnem si zase poradili se sestupujícím Sheffieldem a udělali tak rozhodující kroky za vlastní záchranou.

To Burnley si ještě nemůže být jisté, že si svou prvoligovou příslušnost zachová i pro příští rok. Svěřenci Seana Dycheho sice minulý týden potrápili Manchester United, jenže nakonec odešli bez bodu - opět. V posledních třech ligových duelech si Burnley nepřipsalo ani jediný bod, když krom zmíněného klání s Rudými ďábly nezvládlo ani důležitý duel s Newcastlem a Southamptonem, kde dokonce vedlo 2:0. Poslední výhra tohoto celku se datuje do poloviny března, kdy svěřenci Seana Dycheho přehráli na venkovním hřišti Everton 2:1. Pokud chce mít Burnley jistotu záchrany bez ohledu na výsledky soupeřů, potřebuje z duelů s Wolverhamptonem, West Hamem, Fulhamem, Leedsem, Liverpoolem a Sheffieldem vytěžit alespoň dvě výhry.

Wolverhampton bude postrádat záložníka Rubena Nevese, který je v izolaci po nákaze nemocí covid-19. Krom něj nemůže Espirito Santo počítat ani s Netem, Jimenezem a Marcalem. Burnley se do branky vrací brankář Pope, mimo hru však stále zůstává dvojice Robbie Brady a Ashley Barnes.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Saiss, Coady, Boly - Semedo, Dendoncker, Moutinho, Ait Nouri - Podence - Traoré, Willian José
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil - Vydra, Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.09 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leeds United - Manchester United  (neděle 15:00)
Leeds United přivítá v rámci zápasu 33. kola na domácí půdě Manchester United. Domácí jsou jakožto letošní nováček na desáté příčce, a tak už mají jistotu účasti v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Hosté pohodlně kráčí pro druhé místo, na třetí Leicester mají náskok sedmi bodů.

Leeds United čeká první domácí derby růží v Premier League od října 2003, před kterým má naprosto vyrovnanou bilanci čtrnáct výher, čtyři remízy a čtrnáct proher se skóre 50:50. V minulých kolech zvládl souboje se silnými Manchesterem City a Liverpoolem, se kterými vyhrál a remizoval a usiluje o umístění v první polovině tabulky. A to navzdory tomu, že je jediným týmem kromě posledních šesti, který inkasoval v obou poločasech v deseti či více zápasech. Na domácí půdě Whites prohráli v posledních šesti kolech jen jednou, ale v roli outsidera zde letos ještě nevyhrál. Rozhodovat se ale bude až v závěru, jelikož Leeds tady dal pět z předchozích šesti ligových branek až ve druhém poločase. Pro zajímavost Leeds letos ve druhém poločase zahrával nejvíce rohových kopů z celé soutěže. Domácím bude v příští bitvě chybět kvůli zranění Forshaw, za červenou kartu má stopku Cooper.

Specialistou na druhé poločasy je navíc i Manchester United, kterému se v historii těchto vzájemných klání dařilo o poznání více. United dali v každém z předchozích čtyř soutěžních utkání gól v nebo po 90. minutě hry a budou chtít dát rychle zapomenout na kontroverzi ohledně evropské Superligy. Hosté neprohráli v lize už 12x v řadě a v posledních šesti kolech se budou snažit ještě stáhnout jedenáctibodový náskok City. Rudí ďáblové neprohráli v lize na půdě soupeře už od února 2020, což představuje druhou nejdelší takovou sérii v PL. Na půdě celku, který je momentálně na horším než devátém místě, navíc letos ztratili pouze čtyři body. Aby toho nebylo málo, tak United vybojovali i 25 bodů v duelech, kdy v této sezóně venku inkasovali jako první. Hosté budou proti Leedsu postrádat Jonese a Martiala.

Poslední vzájemný zápas skončil před Vánocemi vysokou výhrou domácího Manchesteru 6:2. Dvě branky si připsali Scott McTominay a Bruno Fernandes, po jedné přesné trefě přidali Victor Lindelöf a Daniel James. Za Leeds dali gól Liam Cooper a Stuart Dallas.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk, Alioski - Phillips - Costa, Roberts, Dallas, Harrison - Bamford.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - James, Fernandes, Rashford - Greenwood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.49 - 3.88 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - West Bromwich Albion  (neděle 20:00)
Fotbalisté Aston Villy hostí v rámci 33. kola Premier League West Bromwich Albion. Domácí jsou momentálně v tabulce na jedenáctém místě, hosté jsou předposlední a na záchranu už ztrácí devět bodů.

Na domácí půdě vyhrála Villa v minulých pěti kolech jen jednou. Utkání proti Fulhamu bylo jediným, ve kterém letos vybojovala nějaké body poté, co zde inkasovala jako první. Od jejího návratu mezi elitu pak ve třech z dosavadních čtyř domácích střetnutí proti nováčkům soutěže nepadl v prvním poločase ani jeden gól.

Bilance Sama Allardyce bez jediného sestupu je v ohrožení poté, co WBA v minulém utkání prohrálo 3:0. V předešlých dvou se přitom trefilo dohromady osmkrát a připsalo si dvě výhry. Baggies navíc nevyhráli tři venkovní zápasy v řadě na půdě Aston Villy už od roku 1992 a konkrétně v neděli nezvítězili v 16 z posledních 17 duelů v PL.

Poslední vzájemný zápas skončil před Vánoci výhrou Aston Villy 3:0 díky dvěma gólům El-Ghaziho a jednomu Traoreho.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Elmohamady, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Ramsey - Traore, Watkins, El Ghazi.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, O'Shea, Bartley, Townsend - Maitland-Niles, Yokuslu - Phillips, Pereira, Robinson - Diagne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.56 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Newcastle United  (sobota 13:30)
Fotbalisté Liverpoolu hostí v utkání 33. kola Premier League Newcastle United. Domácím v tabulce patří sedmá příčka, na postup do Ligy mistrů však ztrácejí pouhé dva body. Hosté se díky dvěma výhrám v řadě vyšvihli na patnácté místo, na sestupové vody mají osmibodový polštář.

Liverpool sice ztratil v závěru pondělního utkání na půdě Leedsu dva body, ale stále zůstává ve hře o první čtyřku. V minulém domácím střetnutí si navíc konečně připsal svou první ligovou výhru na vlastním stadionu v tomto kalendářním roce i přesto, že už počtvrté zde v Premier League prohrával v poločase 0:1. Ve třech z nich inkasoval mezi 40. minutou a poločasovou přestávkou. Spravit náladu po vyřazení z Ligy mistrů a neúspěšném pokusu o vznik evropské superligy si Liverpool bude moci v souboji s protivníkem, se kterým se mu poměrně doma daří. Z posledních 24 vzájemných ligových klání na Anfieldu jich Reds vyhráli hned dvacet a v 70 procentech z nich vedli už po prvním poločase.

"Zbývá nám už jen šest utkání, která jsou nesmírně důležitá. Čeká nás vlastně šestkrát finále a musíme je všechny vyhrát. Víme, že je to složité, víme, o co jde v Newcastlu, bojují o udržení v lize, to je jasné," uvedl manažer the Reds Jürgen Klopp pro klubový web. "Možná by to i přes zisk tří bodů neměli jistě, ale byl by to pro ně velký krok. Ale máme své vlastní cíle a zítra musíme nabídnout pořádný boj a musíme hrát náš fotbal."

Newcastle United zvítězil o minulém víkendu proti West Hamu v zajímavém utkání 3:2 i přesto, že po poločase prohrával 1:2, díky dvěma pozdním trefám ze 73. a 80. minuty. United si zlepšili svůj průměrný bodový zisk tak, že by jim na konci ročníku vyšlo 41 bodů. A to ve všech předchozích sedmnácti ročnících PL na záchranu stačilo. Hosté prohráli čtyři z předchozích sedmi venkovních ligových zápasů a ve všech čtyřech skončil jeden poločas 0:2 v jejich neprospěch. Newcastle vstřelil rozhodující branku v sedmi ze svých minulých osmi vítězných klání po hodině hry, ale na Anfieldu vyhrál v lize naposledy v dubnu 1994.

Poslední vzájemný duel skončil na konci prosince bezbrankovou remízou.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson - Thiago, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Jota, Mane.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Fernández, Clark, Dummett - Murphy, Longstaff, Shelvey, Almirón, Ritchie - Saint-Maximin, Joelinton.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.68 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Důležité utkání v boji o Champions League čeká na fotbalisty West Hamu a Chelsea. Svěřenci Davida Moyese mají momentálně stejně bodů jako jejich sobotní soupeři a na pátém místě jsou pouze kvůli horšímu skóre. Kladiváři minulý týden vybouchli na půdě Newcastlu United, kde předvedli přehlídku hrubých individuálních chyb a zaslouženě tak odjeli bez jediného získaného bodu. V lize se ale nedařilo ani Chelsea, která v úterý pouze remizovala s Brightonem 0:0 a na čtvrtém místě se tak stále drží jen zuby nehty. Sobotní utkání tak může být pro získání vstupenky do příštího ročníku Champions League skutečně klíčové.

West Ham se každopádně nachází v poměrně dobrém rozpoložení. Z posledních šesti duelů Kladiváři prohráli jen dvě, krom onoho výbuchu s Newcastlem pak svěřenci Davida Moyese nestačili ještě na druhý tým tabulky, Manchester United. Jinak si klub z východního Londýna připsal tři výhry, když dokázal přehrát Leeds, Wolverhampton a Leicester City, načež ještě bod získal za remízu s Arsenalem. West Ham se sice může pochlubit bleskovými starty do duelů - proti Arsenalu, Wolverhamptonu a Leicesteru se mu rychle podařilo získat tříbrankový náskok - svěřencům Davida Moyese ovšem až příliš často v druhém dějství dochází dech, postupně se nechají zatlačit do hluboké defenzivy a často se tak z jednoznačného zápasu stane ještě pořádné drama. Proti Arsenalu Kladiváři tříbrankový náskok dokonce prohospodařili celý, proti Wolverhamptonu a Leicesteru se jim utkání sice podařilo dovést do vítězného konce, přesto se ze závěru duelu stalo zbytečné drama. Proti Chelsea by se podobný přístup West Hamu tentokráte už nemusel vyplatit.

Chelsea má v ligové soutěži jeden zásadní problém - dlouhodobě se jí prostě nedaří střílet dostatečný počet branek. Úterní duel s Brightonem toho budiž dalším důkazem - oproti předchozím duelům se tentokráte londýnskému týmu dokonce v druhé půli nepodařilo vypracovat ani jednu vyloženou šanci. Zatímco v předchozích duelech mohla za slabou střeleckou produktivitu spíše špatná efektivita, kdy Blues nebyli schopni přetavit nadějné příležitosti v branky, proti Brightonu se takřka do žádných nadějných pozic ani nedostali. Přitom před čtrnácti dny předvedla parta okolo Pulišiče jeden ze svých nejlepších výkonů, když čtyřmi brankami deklasovali odevzdaný Crystal Palace. Pokud se ale Chelsea nepodaří střelecké problémy zlomit, bude to mít s udržením čtvrtého místa velmi těžké, protože je v takovém případě pravděpodobné, že svěřenci Thomase Tuchela ještě několikrát ztratí. Německý kouč ale může být s průběhem sezóny spokojen, díky výhře nad Manchesterem City se jeho svěřenci prokousali do finále FA Cupu, zatímco v Champions League je čeká atraktivní semifinále proti Realu Madrid.

David Moyes jistě doufá, že Aaron Creswell stihne doléčit svůj poraněný stehenní sval a pro duel s Chelsea již bude k dispozici, momentálně je jeho účast v zápase krajně nejistá. K dispozici ovšem určitě nebude trojice Michail Antonio, Declan Rice a Arthur Masuaku, disciplinární trest pak do sestavy nepustí ani zkušeného Craiga Dawsona. Hosté se budou muset obejít bez Matea Kovačiče, jinak však mají k dispozici kompletní kádr.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Balbuena, Diop, Ogbonna - Coufal, Souček, Noble, Masuaku - Bowen, Fornals, Lingard
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz, Pulišič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 3.90 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - Brighton & Hove Albion  (sobota 21:00)
Sestup Sheffieldu United byl minulý týden definitivně potvrzen, když Blades podlehli Wolverhamptonu a ztratili byť poslední zbytky teoretické šance na záchranu v nejvyšší soutěži. Devátý celek loňské sezóny se tak stal prvním jistým sestupujícím a ve zbývajícím průběhu sezóny tak bude hrát už pouze o čest. Naproti tomu Brighton stále nemá jistotu záchrany a na půdě Sheffieldu tak bude usilovat o velmi důležité tři body, které by ho záchraně notně přiblížily - celkový zisk 37 bodů by totiž letos již s největší pravděpodobností měl na záchranu stačit.

Na přelomu ledna a února to vypadalo, že by se Blades ještě mohli zmátořit a zabojovat o záchranu - v horizontu dvou týdnů se jim totiž podařilo hned dvakrát vyhrát, když na překvapivou výhru nad Manchesterem United navázali domácím vítězstvím nad West Bromwichem Albion. Krom toho ještě dokázali sehrát poměrně vyrovnanou partii s Manchesterem City, kterému podlehli jen těsně 1:0. Žádné senzační zmrtvýchvstání se však nekonalo, Sheffield United totiž od té doby z deseti duelů vyhrál už jen jediný, když na vlastním stadiónu zdolal Aston Villu. Ze všech ostatních duelů ovšem nevytěžili ani bod, a proto se minulý týden stal sestup skutečností.

To Brighton z posledních pěti duelů prohrál jen jediný, když nedokázal udržet vedení na půdě Manchesteru United a prohrál 2:1. Jinak ale Brighton v posledních týdnech udělal důležité kroky k záchraně, když nejprve porazil Southampton, následně si doma vyšlápl na letargický Newcastle a následně z dvou těžkých duelů s Evertonem a Chelsea dokázal vytěžit dva body za dvě bezbrankové remízy. Pokud by se Brightonu podle očekávání podařilo zdolat Sheffield, mohl by si Graham Potter pořádně oddychnout, poněvadž by si jeho svěřenci takřka jistě zajistili prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Sheffieldu bude pro tento zápas postrádat zraněného Sandera Bergeho, pro kterého možná skončila celá sezóna. Brighton bude postrádat stopera Bena Whitea, který pyká za vyloučení z posledního duelu na Stamford Bridge. Z marodky se ovšem vrací Percy Tau, který již doléčil své svalové zranění.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Ampadu, Egan, Bryan - Baldock, Norwood, Fleck, Stevens - Osborn - Oliver Burke, McGoldrick
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - Gross, Lallana, Bissouma, Moder - Trossard - Maupay, Welbeck
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.61 - 3.95 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Everton FC  (pátek 21:00)
Třiatřicáté kolo anglické Premier League začíná páteční předehrávkou od 21:00 v podání Arsenalu s Evertonem. Oběma týmům se v posledních měsících příliš nedaří, což má za následek jejich ligové účinkování mimo pohárové příčky a velmi podobnou celkovou bilanci. Pokud se Arsenalu podaří svého liverpoolského soka na domácí půdě porazit, bodově se na něj dotáhne, byť Everton má ještě zápas k dobru.

Přestože se domácí nachází až na devátém místě a v minulém kole nedokázali zvítězit ani proti sestupem ohroženému Fulhamu, stále mohou živit naději na kvalifikaci do pohárové Evropy, a to nejen skrze Evropskou ligu, kde se nachází v semifinále. Za předpokladu, že ligový pohár i FA Cup ovládnou kluby ze špice ligové tabulky, by se dalo do Evropské ligy postoupit i ze sedmého místa, na které Arsenal ztrácí sedm bodů. Everton je na tom sice o tři body lépe než jeho páteční soupeř, avšak Toffees se však zoufale potřebují chytit, neboť jejich poslední ligový triumf přišel na počátku března, od té doby následovala pětizápasová šňůra v podobě dvou porážek a tří remíz.

"Stále jsme ve hře a bude to tak až do posledního kola," prohlásil evertonský manažer Carlo Ancelotti. "Dříve se o konečném pořadí nerozhodne, jedná se o spoustu týmů a stále nás čeká dost zápasů. Ještě nás čeká duel s West Hamem a dvakrát s Aston Villou. Utkání s Arsenalem je samozřejmě důležité, ale West Ham čekají zápasy s Chelsea a Liverpool se utká s Manchesterem United, takže se konečné bodové zisky dají jen těžko odhadovat. My budeme na každý pád bojovat až do konce, každý zápas je životně důležitý."

Výhodou pro hosty je zdravotní situace obou kádrů. Carlo Ancelotti má k dispozici takřka kompletní kádr, jelikož se do hry vrací Dominic Calvert-Lewin, Yerry Mina, André Gomes a fit po delší době jsou také Fabian Delph s Bernardem, což na marodce ponechává pouze záložní duo Doucouré-Gbamin.

To Mikela Artetu čekají větší starosti, neboť v posledních týdnech přišel mimo jiné o oba své přední adepty na post hrotového útočníka. Kapitán Piérre-Emerick Aubameyang se stále nezotavil z malárie a Alexandre Lacazette si ve zmíněném duelu s Fulhamem přivodil svalové zranění. V čele útoku Arsenalu tak nejspíše stane buďto Gabriel Martinelli, anebo Lacazettův fulhamský náhradník Eddie Nketiah, jenž v poslední minutě nastavení srovnal na konečných 1:1. Na soupisce "Kanonýrů" navíc budou i nadále chybět také David Luiz, Kieran Tierney a Martin Odegaard.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Holding, Marí, Xhaka - Partey, Ceballos - Saka, Smith Rowe, Pépé - Martinelli
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Keane, Godfrey, Digne - Allan, Davies, Sigurdsson - Rodríguez - Richarlison, Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.57 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Southampton FC  (středa 19:00)
Ani ve dnech vyhrazených pro Ligu mistrů nezůstává anglická Premier League pozadu a od 19:00 nabídne utkání Manchesteru City se Southamptonem. Svěřenci Pepa Guardioly sice v minulém kole přišli o svou předlouhou šňůru vítězství, avšak i po prohře v městském derby zůstávají komfortně na prvním místě, zatímco Southampton se v posledních měsících propadává tabulkou níž a níž.

Zatímco domácí mají k dispozici kompletní kádr včetně uzdravivšího Nathana Akého, Saints se musí vypořádat s minimálně jednou citelnou absencí. Tou bude ztráta Dannyho Ingse z minulého zápasu proti Sheffieldu United, v němž sice tým Ralpha Hasenhüttla zvítězil v lize poprvé od začátku ledna a hrozivé sérii osmi porážek s jedinou remízou, ovšem hned v samém úvodu si Ings přivodil svalové zranění, které jeho manažer označil za "vážně, ale ne příliš vážné" s dovětkem, že by nejlepší střelec klubu mohl být fit do konce března.

Po nečekané prohře s Manchesterem United na Etihad Stadium v poměru 0:2 lze od Guardioly očekávat výraznou rotaci základní sestavy, obzvláště s ohledem na náročný program, kdy o víkendu čeká Citizens další ligové kolo na hřišti Fulhamu a poté odveta osmifinále Ligy mistrů proti Mönchengladbachu. Návratu do sestavy by se tak mohl dočkat Sergio Agüero či Phil Foden, stejně jako defenzivní hráči jako Fernandinho, Aymeric Laporte a Kyle Walker.

I když má Manchester City na čele Premier League stále komfortní jedenáctibodový náskok právě před zmíněnými United, podle Guardioly stále o zisku ligového titulu není rozhodnuto a tým Oleho Gunnara Solskjaera má stále šanci o něj zabojovat, byť to sám norský manažer do značné míry popřel. Momentální kolaps obhájce titulu z Liverpoolu však dává za pravdu spíše Guardiolovi, neboť v tomto ročníku Premier League je zdánlivě možné úplně všechno.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - Silva, Fernandinho, Gündogan - Sterling, Agüero, Foden
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Diallo - Armstrong, Minamino - Adams, Tella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.33 - 18.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Fulham prožívá v posledních týdnech zajímavé zmrtvýchvstání a záchrana, která se ještě před dvěma měsíci jevila jako naprostá utopie, začíná vypadat o dost realističtěji. Cottagers ovšem nutně potřebují i nadále sbírat body, ve čtvrtek se jim však do cesty připlete poměrně složitá překážka v podobě Tottenhamu Hotspur, který se po bezkrevných výkonech v posledním týdnu zdá se znovu chytil a po čtyřbrankovém vítězství v Evropské lize nad Wolfsbergerem si stejným poměrem v neděli poradili i s Burnley.

Forma Fulhamu doznala v druhé polovině letošního ročníku znatelného zlepšení, svěřencům Scotta Parkera ovšem stále dělá potíže zápasy vyhrávat. Proti Fulhamu se sice nehraje vůbec dobře, o čemž svědčí, že Cottagers z posledních 10 duelů prohráli jen 3, když nestačili na Chelsea, Manchester United a Leicester City, jenže hned pět duelů skončilo nerozhodně - a většinou výsledkem 0:0. Fulhamu se ale podařilo také dva duely v posledních třech týdnech vyhrát, když si "Chalupáři" poradili nejprve s Evertonem a následně i s Sheffieldem United, díky čemu se dotáhli na dostřel tří bodů na sedmnáctý Newcastle United.

Tottenham se svým ligovým postavením nemůže být spokojen, před sezónou se jistě nečekalo, že se José Mourinho bude v druhé části sezóny pohybovat okolo osmé příčky. V první třetině sezóny to přitom vypadalo, že by se Tottenham mohl zapojit do boje o titul, nastavenou laťku ovšem Spurs neudrželi a od prosince tak tabulkou pozvolna klesají. Forma Tottenhamu v poslední době skutečně není dobrá, z posledních 7 duelů tak Spurs hned pětkrát prohráli a pouze ve dvou případech si připsali plný počet tří bodů, což je skutečně tristní bilance.

Oba celky tentokráte nehlásí žádné závažné zdravotní potíže, k vidění by tak mělo být to nejlepší, co mají oba celky k dispozici.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Tete, Andersen, Tosin Adarabioyo, Aina - Cavaleiro, Reed, Lemina, Lookman - Loftus-Cheek - Maja
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sanchez, Alderweireld, Reguilón - Ndombele, Hojbjerg - Bale, Moura, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.53 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33245469:2477
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City32185958:3759
4.Chelsea FC331610751:3158
5.West Ham United331671053:4355
6.Liverpool FC33159955:3954
7.Tottenham Hotspur331581056:3853
8.Everton FC321571044:4052
9.Leeds United331451450:5047
10.Arsenal FC331371344:3746
11.Aston Villa321361346:3745
12.Wolverhampton Wanderers331181432:4541
13.Crystal Palace311081333:5238
14.Burnley FC33991530:4536
15.Southampton FC321061640:5836
16.Newcastle United33991536:5436
17.Brighton & Hove Albion337131333:3934
18.Fulham FC335121625:4327
19.West Bromwich Albion335101830:6425
20.Sheffield United33522618:5617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (693)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele