Hlavní obsah

Mimo soupisku zůstali na MS hokejistů do 18 let útočníci Menšík a Rymon

Frisco

Trenéři českého týmu v čele s Jakubem Petrem uzavřeli soupisku pro mistrovství světa hokejistů do 18 let, které začne dnes v USA. Nevešli se na ni útočníci Matouš Menšík (Jihlava) a Dominik Rymon (Karlovy Vary), dopsán byl naopak jiný karlovarský útočník Jiří Kulich. Národní tým vstoupí do turnaje dnes ve 23:00 SELČ soubojem s Německem.

Foto: Český hokej, Karel Švec

Trenér hokejové reprezentace do osmnácti let Jakub Petr.

Článek

Do zámoří odcestovala česká výprava před týdnem záměrně s dvěma hráči navíc s ohledem na možnou hrozbu nákazy koronavirem či případně jiné zdravotní komplikace. Nic z toho však nenastalo. Trio Menšík, Rymon a Kulich zůstalo mimo hru v sobotní generálce proti Švýcarsku (3:1), start na šampionátu může nakonec vyhlížet jen Kulich.

V konečném Petrově výběru zůstali přes Rymonovo vyřazení čtyři další hráči ročníku 2004: obránce Tomáš Hamara a vedle Kulicha i další útočníci Matyáš Šapovaliv a Šimon Slavíček. Na soupisce jsou tři gólmani, osm obránců a 14 útočníků. Kapitánem bude Jakub Šedivý, jako brankářská jednička nastoupí proti Němcům Tomáš Suchánek, záda mu bude krýt Oliver Šatný.

Trenér Petr věří v lepší výkon než v sobotu se Švýcarskem. "Švýcary jsme sice přestříleli, ale při návratu do obranného pásma jsme byli trochu laxnější. Na můj vkus jsme měli určitě proměnit víc šancí. Neřešili jsme je ideálně, odskakovaly nám kotouče, nebyli jsme tolik důslední v osobních soubojích, což potom náš aktivní systém nabourává," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč pro server hokej.cz.

Němce měl možnost vidět při porážce s Lotyšskem 1:5. "Lotyši předvedli hodně solidní výkon a na Němcích bylo vidět, že spolu hrají zápas po dlouhé době. Ten výsledek je za mě taky zkreslující a velkou váhu mu nepřikládám. Víme, jak šikovné hráče Němci mají. Jsem však přesvědčený o tom, že to utkání bude o nás, o naší hře. My ho musíme ovládat od začátku do konce," zdůraznil Petr.

Nominace českých hokejistů na MS hráčů do 18 let v USA:
Brankáři:
Patrik Hamrla (Karlovy Vary)
Tomáš Suchánek (Třinec)
Oliver Šatný (Mladá Boleslav)
obránci:
David Jiříček (Plzeň)
David Moravec (Mladá Boleslav)
Matěj Pinkas (Hradec Králové)
Stanislav Svozil (Brno)
Jakub Šedivý (Liberec)
David Špaček (Litoměřice)
Jiří Ticháček (Kladno)
Tomáš Hamara (Tappara Tampere/Fin.)
útočníci:
Petr Moravec
Lukáš Pajer
David Skuhrovec
Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice)
Jiří Kulich (Karlovy Vary)
Jakub Altrichter (Šumperk)
Jakub Brabenec (Brno)
Marcel Marcel (Plzeň)
Martin Ryšavý (Vítkovice)
Šimon Slavíček (Slavia Praha)
Gabriel Szturc (Mladá Boleslav)
Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky/Fin.)
Jakub Kos (Ilves Tampere/Fin.)
Šimon Marha (Ambri-Piotta/Švýc.)

Reklama