Vychází květnový RUN

Vychází květnový RUN

Květnové vydání RUNu už je na stáncích. Časopis je opět nabitý těmi nejzajímavějšími informacemi z běžeckého světa! Vybrali jsme pro vás 5 článků, proč si prosluněné číslo nenechat ujít!

VELKÝ TEST BOT: Hledáme nejlepší botu JARA 2021   

Celý národ běhá jako o život, takže není překvapení, že zájem o účast v letošním velkém testu bot projevilo ještě více značek než vloni. I letos tedy přinášíme užitečná hodnocení zkušených testerů s cílem usnadnit orientaci v letošních novinkách a pomoci ti vybrat boty přesně pro tebe.

Hanka Dvorská: DOKUD SE HÝBU, ŽIJU!

Hanka Dvorská je elektrárna v lidském provedení. Energie má stále na rozdávání, i po šedesátce se tahle dáma stále vrhá střemhlav vstříc kaskadérským kouskům, brzy po ránu honí svěřence v petřínském kopci, skáče s padákem. Každé setkání s ní je nesmírně osvěžující.

UŠETŘI ENERGII A BĚŽ RYCHLEJI. Proč zlepšovat ekonomiku běhu?

Ve sprintu je to jasné: v cíli bude první ten, kdo dokáže vyvinout vetší rychlost. Ve vytrvalostních disciplínách se rychlost maximu neblíží ani náhodou, a do hry tak kromě silných nohou, srdce a plic vstupuje i další důležitý faktor: ekonomika běhu.

SESTAVUJEME TRÉNINKOVÝ PLÁN. Trénuj podle menstruačního cyklu.

V minulých dvou číslech jsme si objasnili, jaký vliv má menstruační cyklus na ženské tělo, a teď se dostáváme k tomu nejdůležitejšímu: jak těmto zákonitostem přizpůsobit fyzickou zátěž. Závodní kalendář se tvému cyklu zřejmě nepřizpůsobí, ale sestavit si tréninkový plán na míru svému tělu je snazší, než se zdá.

Trénujeme na sprint triatlon

Hodně lidí je často velmi překvapeno, jak málo stačí k tomu, aby si běžec mohl úspěšně vyzkoušet krátký triatlon. V několika dílech si postupně nastíníme, jak to udělat, aby ta premiéra byla co nejvydařenější.