Už víc než dva roky je tzv. čistý a obejde se bez odborníků. Velkou oporou mu je rodina a paradoxně ho do velké pohody a klidu dala i roční pandemie.

Nechci se nikoho dotknout, ale mně tenhle stav vyhovuje. Tak nějak jsem se zabrzdil, zklidnil a ještě mám dost práce. Hodně mi přibylo audiovizuální práce, ať už namlouvám knihy, nebo dabuji. Do toho hraji v seriálu, takže si opravdu nemohu stěžovat. A to je taky jeden z důvodů, proč jsem se zapojil do Potravinové sbírky a nakoupil potraviny, drogerii a další věci pro potřebné,“ řekl Blesku Martin Preiss, kterému prý vůbec nechybí divadlo.

VIDEO: Martin Preiss po závislosti na alkoholu a prášcích: Za pandemii jsem vlastně rád, říká

Video
Video se připravuje ...

Martin Preiss po závislosti na alkoholu a prášcích: Za pandemii jsem vlastně rád, říká. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Před lety jsem přestal hrát, byl to pro mě obrovský stres a nemám chuť se k tomu vrátit. Navíc, jak něco dlouho neděláte, tak je pak těžké se do toho vrátit ve stejné kvalitě. A to mě děsí, já už nechci zažívat ty stavy před každým představením,“ netají se herec. 

Zatímco hodně lidí v pandemii daleko víc pije alkohol, Martinovi se po něm nestýská a ani nemá nutkání po něm sáhnout. „Mám novou závislost a tou je rodina a moje děti. Všechny tři děti jsou pro mě prioritou a nic víc nemá na tomto světě větší smysl.“  Z prvního manželství má dceru Viktorii a s druhou ženou Martinou dva syny – Matouše a Šimona. 

Fotogalerie
30 fotografií