Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příští týden začnou práce na rekonstrukci Vítkovské ulice v Chrastavě

Příští týden odstartují práce na výstavbě splaškové kanalizace ve Vítkovské ulici v Chrastavě. Rekonstrukce je rozplánována do tří etap.

První etapa se týká úseku od slepé ulice na úrovni odbočky ke škole a Benteleru po odbočku do ulice Sportovní. Práce si vyžádají kompletní uzavírku Vítkovské od Sportovní ulice po Školní. „Zakázku na realizaci akce ve výběrovém řízení získala společnost 1. jizerskohorská stavební společnost,“ informoval za chrastavskou radnici Jakub Dvořák.

Ta výstavbu provede za 15,9 milionu korun. Více než 10 milionů korun by měla pokrýt dotace ze Státního fondu životního prostředí. První etapa by měla být hotová během května. Od června do října pak bude probíhat druhá etapa od Sportovní ulice po odbočku na Vítkov. Třetí etapa, která se obejde bez uzavírky, by měla být hotová během listopadu a týká se slepé ulice.

Přes zimní období by tak měla být silnice opět plně průjezdná. „V příštím roce naváže na kanalizaci výstavba chodníku o délce 890 metrů,“ komentoval Dvořák. Navíc ve Vítkovské ulici vzniknou dvě nástupiště autobusových zastávek a nové veřejné osvětlení. Závěrečnou rekonstrukci povrchů provede Liberecký kraj jakožto vlastník komunikace.

Kompletně zrekonstruovaná by měla být ulice nejpozději do konce příštího roku. Objízdná trasa směrem na Vítkov povede ulicí Školní a směrem na Václavice povede při první etapě přes I/35.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějcká Drbna

Štítky Liberecko, Chrastava, Vítkovská, rekonstrukce, stavba, Jakub Dvořák, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začnou práce na rekonstrukci Vítkovské ulice v Chrastavě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.