Serie A - souhrn 33. kola: Lazio drží naději na Ligu mistrů

24.04.2021, 16:58, aktualizováno 26.04.2021, 22:40
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lazia (© AFP)
Lazio přehrálo AC Milán a zůstává ve hře o Ligu mistrů, které se po vítězství na půdě Turína FC přiblížila i Neapol. Inter Milán po dvou remízách vyhrál, doma udolal Hellas Verona a na čele tabulky má už jedenáctibodový náskok. Atalanta neměla slitování s Bolognou a je druhá, Juventus veze z Florencie jen bod, AS Řím z Cagliari dokonce ani jeden...

SS Lazio - AC Milán 3:0

26.04.2021 20:45

Góly: 2. Joaquín Correa, 51. Joaquín Correa, 87. Ciro Immobile

Pád milánského AC ligovou tabulkou pokračuje a po výprasku na Stadio Olimpico už Rossoneri nemají situaci ve svých rukou. Další porážka je odsunula na páté místo tabulky, které znamená absenci Ligy mistrů. Lazio naopak své šance oživilo a zůstává v kontaktu. Dvě branky domácích vstřelil Joaquín Correa a trefil se i obvyklý střelec Ciro Immobile.

Lazio mělo před zápasem nůž na krku a pokud se ještě chtělo zapojit do bojů o Ligu mistrů, nesmělo s Milánem prohrát. Také pro AC to byl klíčový duel a také šance jak napravit víkendové selhání se Sassuolem.

Piolimu chyběl Zlatan Ibrahimović a tak se na hrotu objevil jiný veterán Mario Mandžukić. Hned v první minutě šikovně přiťukl balón Çalhanoğluovi, ale ten nezakončil důrazně. Jak se správně zakončuje ukázal milánským Joaquín Correa. Při jeho přechodu do útoku přestala obrana AC existovat, Correa se navíc hokejově zbavil i Donnarummy a do prázdné vstřelil úvodní gól dějství. Milán si hned v úvodu zkomplikoval zápas a rozhodně nepůsobil dobrým dojmem. Akce zakončoval mizerně, pokud se vůbec do nějaké šance dostal. Minutu před koncem si zase vzalo slovo Lazio a byla z toho neuznaná branka. Skórující útočník stál ve velmi těsném ofsajdu.

Neuznaná branka byla pro AC důrazným varováním, ale to si z celé situace moc nedělalo a tak jim Correa po dalším školení hostující obrany vstřelil druh gól. Stoper Tomori byl v souboji s Correou jako malý žáček. I tuto branku zkoumal VAR, protože celé akci předcházel faul na Çalhanoğlua. V tomto případě se ale sudí rozhodl branku uznat.

A Laziu dvoubrankový náskok rozhodně nestačil. Correa sahal po hattricku, ale skvělý zákrok proti němu předvedl Donnarumma, který snad jako jediný snesl z milánské sestavy přísnější měřítko. AC Milán nebyl schopen vymyslet vůbec nic a mohl se jen dívat, jak Immobile po citlivém lobu trefuje tyčku. Immobileho to nemuselo mrzet, protože za chvíli ho obrana AC pustila do další loženky a tentokrát už domácí kanonýr nezaváhal a střelou k tyči definitivně rozhodl.

Milánu nakonec nebyl přán ani kontaktní gól a střela Kessiého skončila na břevně. Rossoneri po dalším mizerném výkonu zaslouženě opouštějí první čtyřku a s návratem do Ligy mistrů to nevypadá moc reálně. Lazio předvedlo takticky skvělý výkon, navíc patřičně okořeněný třemi krásnými góly.

Více informací k zápasu

Turín FC - SSC Neapol 0:2

26.04.2021 18:30

Góly: 11. Tiemoué Bakayoko, 13. Victor Osimhen

Neapoli stačil bleskový start do utkání s Turínem k tomu, aby si pojistila tři body. V rozmezí dvou minut se prosadila dvakrát a díky výhře se posouvá na čtvrtou příčku. Turín si naopak zkomplikoval cestu za záchranou.

Neapol vesele útočí na pozice Ligy mistrů a zdá se to jako věčnost od doby, kdy byl trenér Gattuso hnán z krajiny Diega Maradony. Neapol v současné chvíli jede na sto procent, její hráči předvádí skvělá představení a fyzicky jsou výtečně připravení. Dnes to měl okusit i Turín. A to přesto, že trenér Nicola z něj udělal soupeře, co umí překvapit.

Neapol ale nic takového nedovolovala. Veškeré naděje Turína na překvapení se jal už po jedenácti minutách hasit Tiemoué Bakayoko. Hráč, který by v Neapoli konečně rád zakotvil, se popral s dvojicí obránců, prošel přes ně až k vápnu a nechytatelnou bombou do horního rohu překonal Sirigua.

Hostujícímu celku vyšel úvod zápasu obecně nad očekávání. Po pouhých dvou minutách totiž v roli posledního obránce chyboval Nkoulou, míč mu sebral Victor Osimhen a pelášil s balonem na bránu. Dobíhající Izzo se sice stihl s mladým střelcem částečně vrátit, ale v zakončení už mu nezabránil - 2:0.

Po děsivé pasáži se Turín snažil trochu zorientovat a sebrat, ale moc se mu to nedařilo. Směrem dopředu se jeho hra stala chaotickou, uspěchanou a nepřesnou. Partenopei se naopak málem dočkali třetí branky. Ve 40. minutě si Piotr Zieliński srovnal míč na silnější pravačku a vypálil, jenže jeho ránu zastavila tyč!

Turín se po změně stran snažil změnit i skóre a chvílemi dostal Neapol pod tlak, ale jeho akce nebyly příliš nebezpečné. Krásný gól mohl naopak krátce po svém příchodu zaznamenat Dries Mertens, jenže jeho technický pokus zastavila tyč! Turín vzdal poslední šanci na tři body, když se v závěru nechal vyloučit Rolando Mandragora.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 5:0

25.04.2021 20:45

Góly: 22. Ruslan Malinovskyj, 44. Luis Muriel (pen.), 57. Remo Freuler, 59. Duván Zapata, 73. Aleksej Mirančuk

Už na druhé místo tabulky poskočila Atalanta, která bez problémů využívá ztrát svých konkurentů. Bergamaschi předvedli sebevědomí výkon a svého soupeře zlikvidovali pěti zásahy. Svůj podíl na vysokém skóre má i vyloučení Schoutena, po kterém domácí vstřelili další tři góly.

Atalanta svým konkurentům ukazuje, jak se má bojovat o Ligu mistrů. Boloňa neměla v Gewis Aréně žádnou šanci a už v prvním poločase inkasovala dvakrát, což jí výrazně zkomplikovalo původní plány. Po vyloučení Schoutena už bylo jen otázkou, s jakou nadílkou se vrátí domů a že tedy byla pořádná.

Domácí nechtěli o bodové ztrátě ani slyšet a od začátku udávali tempo. Muriel poprvé prověřil Skorupskiho v páté minutě, ale také na druhé straně přišla gólovka. Palacio v tutovce Golliniho nepřekonal a ránu Skov Olsena domácí brankář fantasticky vyrazil u tyče. Byl to důležitý zákrok, protože kdyby šla Boloňa do vedení, mohlo se utkání vyvíjet jiným směrem. Takhle šla do vedení Atalanta, když ve 22. minutě uklidil balón neomylně k tyči Ruslan Malinovskyj. Po prvním gólu se spustil modročerný kolotoč a Boloňa se štěstím přežila pokus Muriela, který trefil tyč. Ještě do konce prvního poločasu Atalanta zvýšila. Faul na Romera posoudil sudí jako penaltový a Luis Muriel v pohodě přidal druhý gól.

Gian Pier Gasperini mohl být s výkonem i výsledkem spokojen, což se nedá říci o Mihajlovićovi. Srbský trenér věřil, že když jeho svěřenci vstřelí kontaktní gól, šance na bodový zisk se výrazně zvýší. Všechno ale bylo jinak, protože čtyři minuty po přestávce dostal za zákrok na koleno červenou kartu Schouten a v oslabení neměla Boloňa nárok.

Ještě do 60. minuty se skóre vyšplhalo postupně na 4:0 pro domácí. Nejprve zpoza šestnáctky vyslal přesnou přízemní ránu k tyči Remo Freuler a chvíli po něm se zapsal do statistik také Duván Zapata. A ani to ještě nebyla konečná. Čtvrthodinu před koncem s lehkostí zamířil k tyči i Alexej Mirančuk a dílo zkázy bylo dokonáno. Bergamaschi si v šestnáctce vedli s velkým přehledem i lehkostí a hosté nemohli konkurovat. Atalanta vypráskala Boloňu 5:0 a posunula se už na druhé místo tabulky.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Řím 3:2

25.04.2021 18:00

Góly: 5. Charampolos Lykogiannis, 57. Răzvan Marin, 64. João Pedro - 27. Carles Pérez, 69. Federico Fazio

Cagliari zvládlo veledůležitý duel s AS Řím nad očekávání dobře a ve velmi napínavém utkání nasázelo hostům z Říma tři branky. Vlci naopak v zápase pokaždé dotahovali a zvládli to jen dvakrát. Jejich naděje na evropské poháry se tedy opět zmenšily.

Třetí výhra v řadě. Cagliari v poslední době opravdu jede na plno a člověka to nutí se ptát, kde že byl tenhle tým po celou sezonu? Vtipné, když si představíte, že pokud by Cagliari nad Parmou nevyhrálo, regulérně se jednalo o Sempliciho odvolání a nástupu šamana Di Francesca. Takhle si prezident Giulini už holou hlavu drbat nemusí.

Jeho hráči dnes dřeli, bojovali, běhali i přes očividné křeče a hlavně hráli fotbal. Římané se vlastně jen dostavili. Že se tady ještě o něco hraje, jim rázně připomněla pátá minuta. Amadou Diawara opět špatně rozehrál a ještě hůř se vracel, takže vedle Nándeze vypadal jako paralympionik. Záložník Cagliari poté servíroval míč do vápna, kde jej patou elegantně posunul za sebe Pedro na Charampolose Lykogiannise - 1:0.

Prapor AS se pokoušel zvednout Carles Pérez, který slalomem obešel několik figurín a vypálil. Jenže mířil asi metr vedle. Ve 27. minutě už mu to vyšlo lépe. Pellegrini ho nastartoval krásnou nahrávkou do uličky, Pérez nejprve napálil tyč, jenže od ní se k němu míč vrátil, takže nebylo co řešit.

Na opačné straně se parádní akcí a ještě lepší střelou prezentoval tahoun João Pedro, jehož dělovku musel López vyrážet mimo. V permanenci byl také náhradní brankář Cagliari Vicario, který tahal Faziovu hlavičku nad břevno!

Druhá půle začala pádem Pavolettiho ve vápně AS, jenže sudí penaltu nepískal. Málem pískal gól na druhé straně. Borja Mayoral totiž dotáhl rychlou kombinaci na jeden dotyk až ke střele, kterou Vicario vyrážel mimo.

I díky němu o chvíli později Cgliari vedlo. Nedůsledná až laxní obrana AS nechala míč u nohou záložníka Răzvana Marina, který si pospíšil a dělovkou k tyči poslal domácí do vedení! Římané v těchto fázích absolutně netušili, co mají vzadu dělat. A navíc v 64. minutě pečetil jejich trápení João Pedro. Po rohovém kopu u něj široko daleko nikdo nebyl a nejlepší střelec sardinského celku hlavičkoval přesně - 3:1.

Vlci sice poté trochu zabrali a pomohlo jim i několikeré střídání, ale na zvrat už to nestačilo. Dvacet minut před koncem snížil hlavičkující Fazio, jenže to už bylo fanouškům AS dávno jasné, že dnes to bude zase jen další nepovedená neděle.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:1

25.04.2021 15:00

Góly: 29. Dušan Vlahović (pen.) - 46. Álvaro Morata

Tak tohle Juventusu zase nevyšlo. Místo, aby se pokusil vytvořit tlak na Atalantu s AC Milán, svou šanci promarnil. Z Toskánska si totiž veze jen bod. Ačkoli po celou druhou polovinu utkání svému soupeři prakticky nepůjčil míč, k ničemu mu to nebylo.

V prvních momentech hry se o příliš rychlou podívanou nejednalo a oba týmy spíš postupně hledaly cestu k bráně soupeře. Ve 20. minutě už to stopera Nikolu Milenkoviće přestalo bavit a když se ocitl za vápnem Staré dámy, odvážnou ranou vyzkoušel, jestli brankář Szczesny nespí. Polský gólman se prolétl vzduchem a jeho ránu vyrazil mimo!

Juventus měl krátce poté taky kus štěstí, protože rána Ericka Pulgara určitě měla gólové parametry. Jeho vybídku tečoval Bonucci do tyče, od níž se odrazil přímo do hostujícího brankáře. Štěstí hostům došlo ve 28. minutě, kdy Adrien Rabiot ve vlastním vápně evidentně zahrál rukou a sudí Davide Massa pískal pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal mladíček Dušan Vlahović a naprosto chladnokrevně zakončil panenkovským dloubáčkem!

Domácí hráči hýřili nadšením pro hru i sebevědomím, což se pokusil Dušan Vlahović demonstrovat i ranou z přímého volného kopu. Jenže z velké dálky pálil příliš vysoko. Vzápětí se málem chytal za hlavu, protože záblesk Dybalovy geniality a míčové ekvilibristiky poslal do šance Ramseyho. Jenže zkušený záložník poslal míč tváří v tvář brankáři Dragowskému vedle.

Juventus potřeboval nový impuls, aby s výsledkem něco udělal. Vnést na hřiště jej mělo duo Kulusevski - Morata a trenér Pirlo si tenhle tah musel pochvalovat. Španělskému forwardovi stačila jen půlminutka na to, aby srovnal. Po Cuadradově pasu si naběhl k vápnu, obelstil prvního obránce a nádhernou ranou opřenou o vzdálenější tyč vyrovnal skóre - 1:1.

A Juventus začal tlačit. Po hodině hry mohl skórovat Ronaldo, jenže tomu se velmi osobně věnoval urostlý stoper Milenković, jenž ho nadvakrát nenechal zakončit. Míč se neustále potuloval u kopaček hostí, jenže ti jen marně hledali nějakou cestu k bráně soupeře. Nakonec ji nenašli a Fialky slaví cennou remízu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Hellas Verona 1:0

25.04.2021 15:00

Góly: 76. Matteo Darmian

Fotbalisté Interu Milán nezaváhali a z domácího duelu s Hellasem vytěžili tři body. Stačila na to jediná branka křídelníka Darmiana, který se prosadil čtvrthodinu před koncem. Inter si výhru zasloužil, Hellas za celou dobu nebyl schopen branku Handanoviće pořádně ohrozit.

Inter si na prvním místě tabulky hraje vlastní soutěž a je jen otázkou času, kdy bude zisk Scudetta zpečetěn. Na obhájce titulu už má třináctibodový náskok.

Nerazzurri zahodili první velkou šanci ve 4. minutě, kdy se Lautaro Martínez pokusil přehodit Silvestriho a balón skončil nad brankou. Dobrou příležitost měl i Hakimi, jehož jedovatou ránu musel Silvestri konečky prstů vyrážet. Do třetice neuspěl z přímého kopu ani Eriksen a další možnost už v prvním poločase k vidění nebyla. Hellas neohrozil Handanovićovu branku ani jednou, přesto mohl být s poločasovým výsledkem spokojen.

Předvedená hra už byla horší a chorvatský trenér Ivan Jurić se rozhodl pro dvojí střídání. Inter stále vymýšlel, jak obranu Hellasu přelstít, ale potýkal se s neúspěchem. Dvacet minut před koncem orazítkoval brankovou konstrukci Hakimi a Hellas stále držel výsledek 0:0.

Cenný bod ze San Sira si ale neodvezl, protože v 77. minutě vpadl do pokutového území sváteční střelec Darmian a přízemní střelou k tyči rozhodl. Hellas neměl za celé utkání jedinou výraznější gólovku a v Miláně zaslouženě prohrál.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Udinese Calcio 2:4

25.04.2021 12:30

Góly: 34. Nicolas Viola (pen.), 83. Gianluca Lapadula - 4. Nahuel Molina, 31. Tolgay Arslan, 49. Jens Stryger Larsen, 73. Jayden Braaf

Na hranici sestupu a záchrany balancuje nováček soutěže Benevento Calcio, který tentokrát nezvládl domácí duel s Udinese. V utkání na stadionu Cira Vigorita padlo dohromady šest branek, z toho čtyři do domácí sítě. Porážka znamená, že Benevento může po tomto kole ztratit svůj náskok na osmnáctém místě.

Utkání začalo pěkně zhurta a už po čtyřech minutách si Čarodějky nepohlídaly náběh Moliny za obranu a ten otevřel střelecký účet utkání. Udinese se tak velice rychle uklidnilo a dál udávalo tempo zápasu. S odpovědí sice mohl přispěchat Glik, jenomže Mussa se vytasil s pozorným zákrokem. Další nepříjemnosti pro Benevento přišly ve 24. a 31. minutě. Nejprve musel pro zranění střídat Sau a okamžik na to Arslan přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Každopádně dvoubrankový náskok Zeber měl jepičí život. Po faulu Mussa na Lapadulu sudí odpískal pokutový kop a Nicola Viola rychle snížil na rozdíl jediné branky. Pět minut před koncem prvního poločasu mohli domácí dokonce vyrovnat, ale střelu Caldiroly dokázal Musso nadvakrát zpacifikovat.

Benevento bylo v kontaktu, jenomže zpackalo začátek druhého poločasu a Udine znovu odskočilo na rozdíl dvou branek. Jens Stryger Larsen si zaběhl za obranu a po De Paulově centru překonal brankáře Montipá.

Na stadionu Cira Vigorita se hrálo ofenzivní utkání a obě strany ukazovaly, že umí útočit. Po hodině hry Musso reflexivně zareagoval na gólovou hlavičku i střelu Gaicha a na druhé straně orazítkoval tyč Pereyra. Teprve až akce ze 74. minuty byla gólová. Jayden Braaf zasekávačkou vyškolil zkušeného obránce Glika a střelou na přední tyč zvýšil už na 4:1.

O vítězi zápasu už bylo rozhodnuto, otázkou však zůstávala konečná výše skóre. Benevento se snažilo upravit výsledek do přijatelné podoby a to se podařilo sedm minut před koncem po zpětné přihrávce Falquého, po které se trefil Gianluca Lapadula. Čarodějky podlehly Zebrám 2:4 a komplikují si boj o záchranu.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - UC Sampdoria 1:0

24.04.2021 20:45

Góly: 69. Domenico Berardi

Už čtvrté vítězství v řadě zaznamenalo Sassuolo. Po obratu na milánském San Siru si nejtěsnějším výsledkem poradilo se Sampdorií a upevnilo si stávající pozici v tabulce. Rozhodující branku vstřelil nůžkami Domenico Berardi.

Autor jediné trefy Berardi se mohl prosadit už po třech minutách, ale jeho pokus fantasticky vytěsnil mimo tři tyče Audero. Ve 26. minutě byl útočník Sassuola znovu v akci a dokonce i vstřelil gól, který však kvůli ofsajdu neplatil. Aktivnější Neroverdi hledali kudy proniknout do janovské šestnáctky a několik závaru Námořníci bez problému ustáli. Sassuolo vstupovalo do zápasu jako mírný favorit, přeci jenom aktuální forma je na jeho straně a s výsledkem 0:0 nepanovala spokojenost.

Roberto De Zerbi se rozhodl poupravit základní jedenáctku a místo Marlona přišel podpořit ofenzívu Boga. I po změně stran platilo, že Sassuolo bylo aktivnější a nakonec v 69. minutě zaslouženě vedlo. Locatelliho centr neodvrátil Colley a Domenico Berardi zády k brance střihl nůžkami - 1:0 pro Sassuolo.

Sampdoria ještě měla na vyrovnání dostatek času, ale proti Sassuolu byla bez veterána Quagliarelly bezzubá. Minutu před koncem se marně dožadovala pokutového kopu a když uplynul i pěti minutový nastavený čas, byla porážka neodvratná. Sassuolo se přiblížilo římskému AS na tři body a stále živí naději na evropské poháry. Sampdoria už je s desetibodovou ztrátou desátá.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - FC Crotone 3:4

24.04.2021 18:00

Góly: 29. Hernani, 49. Gervinho, 54. Valentin Mihăilă - 14. Lisandro Magallán, 42. Simy, 45+1. Adam Ounas, 69. Simy (pen.)

Tak tohle bylo něco! Serie A nám naservírovala další z mnoha překvapivých a dramatických mačů. Šarvátka posledního s předposledním se zvrtla v divokou přestřelku, které známé z filmů Sergia Leoneho. Těsně ji ovládlo poslední Crotone.

V Parmě se utkaly dva týmy, které mají jen mizivou, teoretickou šanci na záchranu. Žádný laxní nebo snad odevzdaný přístup jsme ale neviděli. Naopak. Oba soupeři si šli po krku od prvních chvil. Poměrně rychlé tempo utkání mohl ve 13. minutě proměnit v první branku Messias, jenže jeho rána po rychlé kombinaci poslala míč jen do břevna!

Parma hrála v obraně naprosto mizerně a rychlé ataky soupeře nestíhala. Takže se nemohla divit, že jen o minutu později inkasovala. Na rohový kop si naskočil obránce Lisandro Magallán, který jednoduše poslal míč do sítě a překonal Colombiho!

Parmě moc nepomohlo ani zranění útočníka Mana, místo něhož se do hry dostal stále ne stoprocentně uzdravený Gervinho. Přesto se Ducali brzy dočkali srovnání. Cornelius byl zdánlivě zahnán do rohu, jenže přesto odcentroval a jeho pas uklidil do sítě kapitán Hernani. Vše vypadalo hratelně.

Parmě ale její úsměv moc dlouho nevydržel. Zmrazil ho konec poločasu. Ve 42. minutě totiž Ounas vnikl až do vápna, kde naservíroval balon na Simyho. Ten už měl před prázdnou bránou situaci snadnou. Když si pak v nastaveném čase doběhl pro gól po krásné ráně také dnes skvělý Ounas osobně, bylo asi Parmě jasné, že tahle sezona bude velkým zklamáním.

Drama ale přestávkou neskončilo. Druhé dějství začala Parma velkolepě, protože ve 49. minutě dnešní hlavní asistent Cornelius vyslal do vápna Gervinha, který zacílil a přesnou ranou snížil. Jen o pět minut později přišel další šok. Parma po rychlém kontru dostala míč do vápna na mladého Rumuna Valentina Mihăilu a ten nekompromisní ranou srovnal!

Jenže Parmě první liga asi není přána. Dvacet minut před koncem se totiž šikovný Reca nechal ve vápně faulovat a sudí neměl na vybranou. Balon si na značku pokutového kopu postavil Simy a vstřelil svůj 19. (!) gól v sezoně - 4:3 pro hosty. Jo, o tohle chlapíka bude v létě velký zájem. Parma se sice následně vrhla do útoku, ale na tak drtivý příděl čtyř gólů už nedokázala znovu odpovědět. Teď už jí může pomoct jen zázrak.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Spezia Calcio 2:0

24.04.2021 15:00

Góly: 63. Gianluca Scamacca, 86. Eldor Šomurodov

Janov doma vyzrál na Spezii, udržel čisté konto a ve druhém poločase skóroval dvakrát. První ránu utrpěla obrana Spezie po snadné dorážce střídajícího Scamaccy, na kterou v samém závěru navázal i druhý střídající útočník, Šomurodov.

Lavička dnes byla rozhodující silou. Domácí Janov a především jeho trenér Ballardini měl skvělé tušení, protože se dvakrát prosadili střídající hráči. Jako první se přitom už po šesti minutách hry mohl prosadit Mattia Destro, jehož hlavička mířila jen těsně nad bránu. Zkušený Ital se dostal do zakončení o pár minut později, když mu Provedel svou chybou nabídl balon před prázdnou bránou. Jenže selhal stejně jako Goran Pandev po něm.

Zkušený Makedonec se sice trefil ve 28. minutě po nahrávce Zappacosty, jenže VAR jeho branku pro předchozí faul Destra na Provedela neuznal. Spezia směrem dopředu prakticky nic nevymyslela a mohla inkasovat ve 44. minutě. Zappacosta však z voleje mířil nad bránu.

O vítězi rozhodlo střídání. Ballardini poslal do hry Gianlucu Scamaccu, který po hodině hry doklepl do sítě krásnou ránu Zappacosty, Hned poté vystřídal Destra Šomurodov a také ten se prosadil. Čtyři minuty před koncem totiž Strootman vymyslel parádní nahrávku na nabíhajícího střelce a ten krásnou ranou na zadní tyč obstřelil bezradného Provedela - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán33247272:2979
2.Atalanta Bergamo33208578:3968
3.SSC Neapol33213973:3766
4.Juventus FC33199565:3066
5.AC Milán33206760:4166
6.SS Lazio32194956:4661
7.AS Řím331671058:5155
8.US Sassuolo331410955:5052
9.UC Sampdoria331261543:4742
10.Hellas Verona331181440:4141
11.Udinese Calcio331091438:4439
12.Bologna FC331081544:5338
13.Janov CFC338121337:4836
14.ACF Fiorentina338101542:5434
15.Spezia Calcio33891642:6233
16.Turín FC326131346:5631
17.Cagliari Calcio33871839:5631
18.Benevento Calcio337101637:6631
19.Parma Calcio333111936:7020
20.FC Crotone33532542:8318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
mayday

Kdo sleduje trošku více Berardiho - týpek má 26 let, v každé sezoně docela dost zapasů chybí a přesto dal v Sassuolu už přes 90 ligových branek

Jak to, že ještě není v nějakým lepším klubu?

Reagovat
Keeper117

Syndróm Belotti proste vernosť klubu má tam svoje miesto vplyv možno mu aj čo to odpustia a baví sa futbalom

Reagovat
Seydou Doumbia

Oba dva by mohli jít do lepšího týmu už tak před čtyřmi lety a zkusit to alespon a nejhůře se vrátit...kdoví co v tom je

Reagovat
smazaný uživatel

Je spokojený, kde je. Takový místní Di Natale. Kdyby ale přišla nabídka z klubu jeho srdce - Inter - třeba by ji vzal. Když kolem něj byl největší "hype" - 2015-17 - tak šel výkonnostně dolů. On je small market guy, tlak médií není nic pro něj. Aspoň tak teda působí, že kdyby šel za lepším, tak ho to spíš semele.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdejší rádoby odborník se vyjádřil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi dobrý chudák. Ale díky, trollíku. Za tuhle podporu u mě máš lahváče Braníka.

Reagovat
10

do Juve mohl podle médií několikrát, ale odmítl to...

Reagovat
pistacik11

Do Juve nešiel svojho času preto, lebo mu Allegri nevedel sľúbiť základ, ináč istý čas bol v spoluvlastníctve Juve

Reagovat
lajka30

Reagovat
Seydou Doumbia

Parma úplně v prdeli...ach jo

Reagovat
The Krupy

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
lnterista

Krása...Forza Inter

Reagovat
lnterista

Koho jako nového brankáře? Po dlouhé době bych si dal zase italského takže já jsem pro Silvestriho.

Reagovat
Zark

dobrá volba

Reagovat
Komat

Věřím, že Radu by dnes neudělal ostudu.

Brankář byl v Interu dlouhodobě vyřešený, tak budu věřit, že kohokoliv tam dají, tak se na deset let chytne :)

Reagovat
Largo

Za mě by byla lepší volba Crragno nebo Meret. A Musso do AS.

Reagovat
snuff24

Co ten Handa zase ronil? Gól měl platit ne?

Reagovat
Komat

Gól měl platit, faul to nebyl ani náhodou. Handanovič míč podcenil, šel tam lacině, hráč šel jen do míče a trefil ho ramenem dřív, než tam byl Handanovič.

Ty chyby se kupí...

Reagovat
smazaný uživatel

9-ročná dominancia Starej dámy je minulosťou. Sú to super pocity A to som tu ešte niekde zazrel, že Conte je Trójsky kôň Juventusu v Interi

Reagovat
10

vždyť je

Reagovat
10

10 ztracených bodů s Violou a Beneventem, to je takový krátký shrnutí týhle sezony...

pořád tak nějak čekám, že se jednou dožiju toho, až trenér sám uzná, že nezvládá situaci a odstoupí sám...

Reagovat
Komat

To dřív odstoupí Zeman, až uzná, že Rusům neměl jít tak na ruku

Reagovat
10

právě

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Hellas neporazil, ne? Ale zase uhrát 66 bodů bez zálohy i trenéra...

Reagovat
John Obi Mikel

Ten Pirlo tam ještě je?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako "je", no..

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
fenixLFC

cagliariiiiiiiiiii hodne dolezite tri body a konecne aspon na chvilu mimo vypadavjuce pozicie za dve kola porazit benevento aspon o dva goly, nahrabat niekde este aspon tri a zachrana by mala byt

Reagovat
Alberto Aquilani

My už do konca sezóny nevyhráme... šiel som si po treťom góle radšej čítať... nepamätám si sezónu, v ktorej by som toľko zápasov dobrovoľne odignoroval.

Reagovat
rezba

Nezbývá, než věřit v zázrak v EL

Reagovat
pastal

Tihle radobi fotbalisti si nezaslouží nosit římský dres v čele s picusem který na lajně stojí a nic nedělá!!!! Devky,auta, baráky to jim vyhovuje ale Kurva trochu makat na hřišti to nee.At je fanoušci v Itálii napadnou nic jiného si nezaslouží machři posrani, a trenér ten by měl dneska odejít vůbec neví ,řekne si zase své sracky na tiskovce a jede se dál.Fanoušci vždy ocení když hráči na hřišti udělají maximum klidně prohrají ale musí vidět snahu, bojovnost ale tenhle tým to bohužel nemá.Chodim fandit na Vsetín(hokej) hráči prohráli a prohrávat budou ale tohle předvádět tak jsou v Bečvě a to v lepším případě!!! Hráči musí pochopit že takhle se za klub nebojuje a musí to pocítit.Jsem násrany, zklamaný kde až jsme se to zase dopracovali

Reagovat
Stana95

přesně nějak takhle jsem se cítil po derby, což byl taky jeden z posledních zápasů, co jsem letos viděl

Reagovat
Lech

At je fanousci v italii napadnou. Prober se

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, ty budeš asi velkej drsňák. Opravdu neskutečné shrnutí situace

Reagovat
DelPiero137

Zapas som nevidel, stavim sa ze chybala potrebna koncentracia a nabuduce to bude lepsie lebo si o tom pohovoria?

Reagovat
DelPiero137

Ako pozeram na zostavu, Pirlo siahol po svojej oblubenej zostave v strede pola. Tam sa nic nezmeni aj keby mal Xaviho, Seedorfa, Makeleleho a ktovie koho k dispozicii. Bonucci zaklad je tiez kategoria sama o sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že kdyby se dnes sešli ti tři do zálohy, tak budou i přes svůj věk stále lepší a funkčnější zálohou než vaše aktuální

Reagovat
10

v tomhle systému určitě ne...já jsem ten poslední, kdo by chtěl omlouvat naše záložníky, ale jejich kvalita je maximálně devalvována nesystémem a netrenérem na lavičce

třeba Barella by v tomhle systému vypadal stejně jako Bentancur, naopak Rabiot by v systému Interu pod Contem byl určitě mnohem lepší hráč, než jak vypadá teď...atd.

Reagovat
10

nebo v Bergamu...to platí pro úplně všechny naše záložníky

Reagovat
10

ano, "k zápasu jsme přistoupili špatně"...první poločas se tým nezúčastnil

na to, že ten tým hraje celou sezonu bez trenéra a pravidelně hraje jen 1 poločas toho zápasu, jsme na tom vlastně ještě hodně dobře...

Reagovat
DelPiero137

Ako si pisal vyssie, clovek co ma sudnost musi uznat ze nieco je zle. Dookola opakovat tieto frazy o koncentracii atd uz pridu smiesne.

Ak nedame to 4 miesto a Pirla podrzia, tak sa mame naco tesit

Reagovat
10

my se máme bohužel na co těšit i v případě, že LM nakonec udělá

což mj. Paratici včera potvrdil, že pokud Pirlo uhraje LM, zůstane trenérem Juve -

"So if Juve are in the Champions League, Pirlo will certainly remain as coach? “Yes, certainly.”"

teď je otázka, jestli o tom ještě bude rozhodovat on, když mu v létě končí smlouva

Reagovat
DelPiero137

Vlasne aj tak tomu neverim (nechcem verit) ze po sezone ostane Pirlo. Ci uhra LM alebo nie.

Znova sa pise o Maxovi a to by muselo znamenat ze mu nebudu fusovat do remesla.

Otazka je ci by Max prisiel ak by Ronaldo ostal.

Reagovat
jack_donaghy

OT: "Pokutu musí zaplatit Zlatan Ibrahimović (AC Milán) a Romelu Lukaku (Inter) po lednové rozmíšce ve čtvrtfinále Coppa Italia. Prvně jmenovaný zaplatí 4 tisíce eur, zatímco belgický reprezentant přijde o 3 tisíce. "

Zaujimalo by ma ci uz niekomu napadlo trocha updatovat pokuty vo fotbale. Takato pokuta, ktoru zaplatia polovicou svojich hodiniek, je prinajmensom usmevna

Reagovat
snuff24

Prosím o BIG FOUR ve složení Inter,Atalanta,Neapol a AC

Reagovat
snuff24

Zní to divně ale strašně bych přál někdy Atalantě titul i na úkor Interu ale né letos.. Příští rok Atalanta scudetto, Inter druhý+ výhra v LM.. Děj se vůle boží.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter výhra v LM? A kdo je bude trénovat, Conťas skupina?

Reagovat
Slavia10

Neeeeee. Inter, Atalanta, Neapol, Lazio nejlepší

Reagovat
Kuchta

Reagovat
snuff24

No ale to není moc reálne jinak by to bylo lepší to je jasné

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

AC je v háji.

Reagovat
rossoneri89

Bravo ragazzi bravo.... z 2. miesta na 5..... Ľahostajnosť, nemohucnost, lenivosť a veľká hanba

Reagovat
CubONE

Dojebavame si to sami. Tomori opat zly, velmi zly, Theo mimo uz par tyzdnov. Ten druhy gol bol po faule na Hakana (podobny nasmu proti Juve), ale ked uz Orsato pozrel na VAR, fakt neviem ako to mohol pustit.

No nic.

Reagovat
CubONE

A bez utocnika sa hra tazko. Len bez LM to na Belottiho nevidim.

Reagovat
Kaka14

Škoda, tešil som sa na LM po tých rokoch ..... ale kým bude teoretická nádej tak budem veriť

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodcovia po medialnej propagande Interu a Juve proti AC prestali piskat aj evidentne zakroky na hracov AC. Nieje to prvy krat...

Reagovat
Beči

Oni to fakt ještě podělají Nemám slov.

Reagovat
Mönchengladbach

Byla by legrace, kdyby Neapol s Laziem ještě vyšouply z LM superligisty Juventus a AC.

Reagovat
Kaka14

Tak to by mohlo aspoň urýchliť vznik superligy

Reagovat
Mönchengladbach

Pérezliga by podobně bodla i Liverpoolu, Tottenhamu a Arsenalu. :-)

Reagovat
Salfovic

Liga superzoufalců.

Reagovat
Mönchengladbach

Superparalympiáda.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak to je krásná představa lepší než Tereza Kerndlová nahá v postelí

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio asi ne

Reagovat
Kuchta

Reagovat
maras93

Neuhrát LM s tím náskokem, co jsme měli, to je fakt ostuda. Upřímně na základě výkonů z posledních zápasů moc nevěřím, že to urveme. Bez LM se budeme točit furt v kruhu, zase další rok. Nevěřil jsem, že uhrajeme titul, ale po podzimu jsem silně doufal a věřil, že tu LM doklepeme. Teď to fakt nevidim, velký zklamání.

Reagovat
Kaka14

Teraz sa ukázalo, že bola chyba brat EL vážne ...zobralo nám to kopu síl na konci sezony ...s ktorými prišli aj zranenia

Ale ešte je 5 zápasov, ale psychycky sme na tom dosť biedne, to som videl včera ako premiename šance, ktoré Reina chytal ako cukríky

Reagovat
Rudy

vypada to na poradne drama az do konce Ten pocit, kdy Inter muze v klidu dohrat sezonu s titulem v kapse, me desi nezvykle

Reagovat
Pipo123

Correa keď chce a má deň tak jeho technika a práca v rýchlosti.. radosť sledovať

Reagovat
Yanek

Milan je odepsany, znovu...

Reagovat
10

Neviděl někdo Joseho?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Fridgiee

Tam bude nějaké zranění

Reagovat
Panděvova ofina

On je něco jako šnek

Reagovat
LesyJePan

On uz od decembra oslavuje scudetto

Reagovat
10

šťastný to chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlův syn dostává výhrůžky

Syn trenéra Juventusu Andrey Pirla Nicoló údajně denně dostává výhrůžky smrtí přes sociální sítě. Vše kvůli práci svého otce. "Všechno má své hranice a v tomto případě už byla před nějakým časem překročena. Každý má právo říct svůj názor, ale mojí jedinou chybou je, že jsem synem trenéra, kterého někdo nemá rád. Představte si, že byste byli na mém místě. Jak byste se cítili?" napsal Pirlo mladší na Instagram. (football-italia.net)

Není chyba v překladu? Nemá být místo NĚKDO slovo NIKDO??

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo jako trenér neodvádí dobrou práci a očividně (minimálně zatím) na klub jako Juventus nemá. Ale tvrdit, že ho nemá nikdo rád? To je už přehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě tohle co se jim děje, je už za, ale na druhou stranu mu to dává ideální možnost z tohoto důvodu odstoupit aniž by byl za měsíc vyhozen

Reagovat
The Krupy

Juventini, veríte tým správam o možnom konci Agnelliho, Paraticiho a Nedveda? Údajne Nasi, Del Piero a Trezeguet namiesto nich. To je asi príliš dobré na to, aby to bola pravda, čo?

Reagovat
Pettirosso

Nevim, jestli je to az prilis dobry, kdyz nikdo z nich nema poradny zkusenosti s managementem. Porad doufam, ze AA zustane, je spousta dobrych veci, ktery udelal.. jen by potreboval odriznout svoje kamose Nedveda s Paraticim, ty poslat na trvalou dovolenou, sklopit usi a zacit budovat to, co budovat od 2010 do 2017. Verim, ze ten fail se Super Ligou by mu mohl pomoct vratit se nohama na zem a myslenkama na budovani DNA Juve. Chce to poradnyho CEO, jako byl Beppe, novyho DS, Allegriho na lavicku, vyhazet zoldaky a stavet zase na italech. Porad verim, ze k tomuto muze dojit, po letosni sezone. Snad mu Elkann trochu promluvi do duse

Reagovat
The Krupy

O Nasim som čítal len samé dobré veci, vyzerá nádejne, ale je ťažké predpovedať, ako by sa uchytil. S tou skúsenosťou u Del Piera a Trezu máš pravdu. Ale koniec Paraticiho by bol dobrou správou.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

O Nasim neviem nic. Alexa a Trezu, samozrejme, milujem, ale ci je to dostatocna kvalifikacia, neviem :)

Agnelli podla mna prilis tlacil na pilu posledne roky. Ci uz s CR7 alebo superligou. Azda bude schopny nejakej sebareflexie. Potom by mi neprekazalo ani ak by ostal, nerobil to predtym zle.

Paratici a Nedved musia prec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak těm rádoby odborníkům, co tvrdí, že AC musí Tomoriho vykoupit vzkazuji, ať se podívají na včerejší utkání na Laziu. Každý musí vidět, že za požadovanou cenu je to nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

tam hlavne dost horel aj Kjaer, ako proti Sasuolu

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Milán je krůček od zisku italského titulu a radovat se může už o víkendu, pokud zvládne souboj s Crotone a Atalanta neporazí Sassuolo. Radost následně bude mít i pokladník Nerazzurri, fotbalisté milánského klubu se podle tisku rozhodli pomoci po finanční stránce a vzdají se bonusů za zisk Scudetta.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je teda " překvapení ". Každý vidí, kam Juve po odchodu Beppeho směřuje. A Allegri byl sice spojován s Arsenalem, United, PSG, Bayernem, ale za ty dva roky co netrénuje dostal prakticky jen jednu nabídku. To snad nemůže ani dopadnout jinak

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Udajne by Dybala podepsal novou smlouvu a byl by stredobod noveho projektu, jehoz soucasti by nemel byt CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tříletý experiment nevyšel a vrátíme se zpátky tam, kde jsme měli skutečně začít budovat? Ty tři ztracený roky mě štvou, zejména vůči některým jednotlivcům, ale nedá se nic dělat. Pokud to vyjde, bude to snové. Mám obavu, že je to až moc hezký.

Reagovat
10

hlavně, aby se z toho experimentu Agnelli poučil...teď těch hitů dostal docela dost, tak by se mohl s pokorou vrátit k tomu, co Juve přineslo a vždycky přinášelo úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Zpátky ke kořenům.

Za měsíc je zasedání akcionářů a bude se řešit budoucnost. Možná bych si i tajně vsadil, že Elkann bude chtít, aby se Agnelli v rámci Exoru uklidil a pošle uklidit "bordel" Nasiho. Protože jestli je něco, na co bych si vsadil, tak to, že Nasiho nástup by znamenal nejen konec těch dvou poskoků, ale dal byl klub finančně dohromady. Podle mě je Ronaldo ve spojení s covidem ohromným průserem. A když se podívám, co má Nasi za sebou, tak bych mu věřil, že by klub vyčistil a finančně ho uzdravil, při nejmenším na to má větší kompetence a zkušenosti, než kdokoliv jiný, snad mimo samotného Johna. A upřímně? Přeju si Agnelliho konec, aspoň pro tuto chvíli. Dal klubu hodně, jsem mu za to vděčný, odvedl skvělou práci, ale poslední tři roky to je jedna bota vedle druhé.

Ale samozřejmě, fabuluju, nic jiného. Každopádně je ta diskuse o něco zajímavější, než řešit, zda přivést toho či toho a že s tím a tím na hřišti to bude fungovat lépe.

Reagovat
10

Těžko odhadovat, podle mě se toho Andrea ještě nevzdá. Jedině snad, kdyby mu John přenechal Ferrari...

Já bych jako prezidenta chtěl Alexe. Co se týče úrovně, respektu a celkově "lo stilo Juve", on je nejvíc Agnelli z celý rodiny. Věřím, že by byl podobně úspěšným prezidentem jako Boniperti.

Reagovat
smazaný uživatel

On se toho vzdát nechce, ale myslím si, že John je ten, kdo může mít poslední slovo. Záleží, co si navzájem slíbí a jak se to bude líbit představenstvu Exoru jako celku.

Alex bude skvělý, jen je otázkou, jestli už nastal čas. Na druhou stranu ale asi není moc na co čekat, dost pravděpodobně by teď mohla být nejlepší doba. Alex v roli prezidenta dává smysl.

Reagovat
stuff

Presne, teraz ide len o to, nakolko je toho(nejakej sebareflexie) schopny.

A to vieme isto z vlastnych zivotov, ze to nie je jednoduche si uznat chybu, ze nieco, co si budoval tri roky bolo cele na hovno. Priznat si to, zhodit zo stola a ist odznovu.

Azda na to ludsky ma. Pride mi, ze ide fakt len o to. A suhlasim s Biancom, ze zatial to znie az prilis dobre.Posledne roky sa zatial vsetko zvrtlo k horsiemu.

Tak ale drzme si palce! Forza Juve!!

Reagovat
M11

Ja z nej mam trosku pocit ze se moc upnul k te superlize.. skoncilo to fiaskem a nedivil bych se kdyby chtel novou vyzvu.. takze pro me je dost pravdepodobne Ferrari

Reagovat
Pettirosso

Nevim co je na tom pravdy, ale udajne neni vylouceny, ze by se vratil i Beppe. Prej neni jisty, ze bude v Interu pokracovat i pristi rok :) kruh se uzavira

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno je ale celkem jisté. Pokud se vrátí Allegri, tak 100% končí Nedvěd a s největší pravděpodobností i Paratici. Což by pro začátek úplně stačilo.

Reagovat
stuff

Reagovat
lnterista

Co jsem četl tak Marotta a Conte chtějí zůstat a kdyby Conte skončil tak kandidát číslo jedna je Allegri. Je pro Juve dobře vracet se k Allegrimu? Já moc nejsem fanoušek těchto návratů...bylo to někdy lepší? A když si vzpomenu na ten hejt od vás na něj...není to krok zpátky?

Reagovat
10

Juventus už nemá kam ten krok zpátky udělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
lnterista

Vždy ještě jde

Reagovat
Votas

Taky bych řekl, že jste pod Ferrarou a Delnerim trpěli víc.

Reagovat
10

s ohledem na ten kádr a finanční možnosti je to minimálně stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Inter

Atalanta

AC

Neapol

Juve

Lazio

AS

Reagovat
Zark

Vy neskončite první?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vy?

Reagovat
Zark

vždyť jsi tu psal, jak budete první a my někde 20 bodů za váma

kde se stala chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

pisal som, ze ste tuto sezonu nikdy neboli aspiranti na titul, nikde som nepisal, ze skoncite 20 bodov za nami ty saso

Reagovat
Zark

Ty tu píšeš hovna pořád, tak se nezkoušej vymlouvat ty tupče bez pokory

Reagovat
smazaný uživatel

ty budes nejaky ukrivdeny retard, ze na mna vsade reagujes ze? Fanusik Juve pise o tuposti, aka ironia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele