Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalisté Kolína a Nymburku přidali ve čtvrtfinále další výhru, Dunans knockoutoval Pekárka

Druhé utkání play-off, druhé vítězství. Basketbalisté Nymburku tentokrát porazili Ústí nad Labem 105:82 a výhodu domácího prostředí opět zužitkoval i Kolín, který zdolal Pardubice 103:95. Důležitým momentem utkání bylo vyloučení hostujícího T. J. Dunanse, který udeřil pěstí do obličeje domácího Davida Pekárka. Obě úspěšná mužstva vedou v sérii 2:0.

Adam Číž, basketbalista Kolína
zdroj: Instagram - Geosan Kolín autor: Instagram - Geosan Kolín

V Kolíně byli většinu první půle ve vedení hosté, ale v jejím závěru domácí skóre překlopili na svoji stranu a v té době se také Dunans dopustil zkratu. Americký univerzál v předposlední minutě napadl v přerušené hře Pekárka, který do přestávky zatížil pardubické konto 23 body. Dunans byl diskvalifikován, předčasně ale musel pod sprchy i domácí kapitán Adam Číž jako trest za to, že po incidentu opustil lavičku a vstoupil do hřiště.

"Předcházel tomu náš útok, já jsem postavil clonu (Dunansovi) a neúmyslně jsem ho asi trefil," popsal Pekárek v rozhovoru pro Českou televizi okamžik, po kterém Dunans skončil na zemi. Američanova následná reakce ho zaskočila. "Byl jsem otřesený a v šoku. To bylo to poslední, co jsem očekával, že se v té situaci stane. Ale evidentně nezvládl to, že dostal 23 bodů za poločas. Doufám, že už si v této sezoně nezahraje," dodal Pekárek.

Kolínští pak po změně stran vedení na okamžik ztratili, ale brzy si vypracovali dvouciferný náskok, který pak už udrželi až do konce. Autor čtyř trojek Pekárek už další body nepřidal, jen o tři méně zaznamenal Filip Novotný, který trefil dokonce pět tříbodových střel. Lee Skinner přispěl k výhře 19 body a 11 doskoky. Pardubický Tomáš Vyoral zaznamenal 22 bodů.

Obhájci titulu opět dominovali

Nymburk znovu nezaváhal, ale v poslední čtvrtině soupeři umožnil výrazně snížit, protože ji prohrál 13:20. Jerrick Harding byl z pozice nymburského náhradníka s 18 body nejlepším střelcem zápasu, Stephen Zimmerman mu sekundoval se 17 body a 9 doskoky.

Třetí zápasy jsou na programu ve čtvrtek na palubovkách soupeřů. V úterý začnou série Opava - Hradec Králové a Brno - USK Praha.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápasy:

Nymburk - Ústí nad Labem 105:82 (33:15, 64:38, 92:59)
Nejvíce bodů:
Harding 18, Zimmerman 17, Kovář 13 - Hanes 16, Fait 14, Haymond a Pecka po 11. Stav série: 2:0.

Kolín - Pardubice 103:95 (24:26, 54:52, 82:71)
Nejvíce bodů:
Pekárek 23, Novotný 20, Skinner 19 - Vyoral 22, Potoček 16, Michal Svoboda 14. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články