27. dubna 2021 • 08:43

Šipkařskou Premier League nově vede Mašek. Benischko poprvé prohrál

Autor: iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátým hracím kolem pokračovala česká šipkařská Tipsport Premier League. Vůbec poprvé poznal porážku dosavadní lídr Roman Benischko, který nestačil na Jana Hlaváčka (0:6). Do průběžného vedení se tak dostal Alexander Mašek, který i díky parádnímu zavření 161 bodů přehrál Martina Komoru 6:4.



Hrací večer otevřel zápas loňského vítěze Vítězslava Sedláka a Pavla Jirkala. Více než polovina zápasu byla velmi vyrovnaná a oba hráči si stabilně drželi svá podání. Po devátém legu se Jirkalovi podařilo dostat do vedení, Sedlák ale následně srovnal zavřením přes bull a vynutil si rozhodující leg. V něm měl výhodu první šipky a dalším výborným zavřením přes střed nakonec vybojoval vítězství 6-5.

Druhý zápas nabídl souboj Jana Hlaváčka a dosavadního lídra celkového pořadí Romana Benischka. Do utkání vstoupil jednoznačně lépe Hlaváček a Benischka průměrově jasně přeházel. K zavírání se dostával téměř vždy jako první a své šance proměňoval. Benischko nakonec neuhrál ani jeden leg a v letošním ročníku poprvé prohrál.

Michal Šmejda se sice momentálně nachází v německém Niedernhausenu, kde hraje PDC Super Series. Účast v pátém kole Tipsport Premier League si ale ujít nenechal a proti Martinu Zimanovi nastoupil z hotelového pokoje, kde jej přišli podpořit i Karel Sedláček s Adamem Gawlasem. Michal se ihned ujal vedení 3:0, Ziman se pak na chvíli do zápasu vrátil a zapsal 2 vítězné legy, více se mu ale utkání zdramatizovat nepodařilo. Šmejda zvítězil 6-2 a zapsal své druhé vítězství v letošním ročníku.

Alexander Mašek se ve čtvrtém zápase večera utkal s Martinem Komorou a výhra alespoň o dva legy by mu zaručila první místo v tabulce. Hned v prvním legu se Maškovi povedlo Komoru breaknout a vybojoval si tak komfortní pozici, kterou poté udržoval. V sedmém legu přišel další Maškův break, Komora ale ještě konec zápasu nepřipustil a dvěma legy v řadě chtěl soupeře dostat pod tlak. Mašek si jej ale rozhodně nepřipustil a skvělým zavřením 161 po 12 šipkách vyhrál 6-4.

Poslední zápas pátého kola obstarali Jan Holec s Danielem Barbořákem. Pro oba šlo o důležitý duel, Holec stále čekal na první výhru, Barbořák zase potřeboval udržet kontakt se středem tabulky. Do utkání vstoupil lépe Barbořák a přestože nevyužil šanci vést 5-1, tak žádné další drama nedovolil. Holce nakonec porazil 6-2 a zapsal si i zavření na 12 šipek v sedmém legu. A hlavně získal cenný bod, který jej posunul na páté místo tabulky.

Celkem čtyři hráči se v tabulce srovnali na 4 bodech, díky lepšímu počtu legů je lídrem Alexander Mašek před Janem Hlaváčkem, třetí je Vítězslav Sedlák a čtvrtý Roman Benischko. S odstupem dvou bodů následují Daniel Barbořák, Michal Šmejda, Martin Komora a Martin Ziman. Na zatím sestupových pozicích jsou Pavel Jirkal a na výhru stále čekající Jan Holec.

Výsledky 5. kola šipkařské Tipsport Premier League 2021 Výsledky 5. kola šipkařské Tipsport Premier League 2021Foto Tipsport Premier League 2021

Průběžná tabulka šipkařské Tipsport Premier League 2021 Průběžná tabulka šipkařské Tipsport Premier League 2021Foto Tipsport Premier League 2021

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud