Hlavní obsah

Žena si spletla lepidlo s očními kapkami

Novinky, Martin Vlk

Obrovské štěstí měla žena z amerického Michiganu, která si do očí nakapala lepidlo na nehty. Chemikálii si podle serveru Fox News, který o incidentu informoval, spletla s kapkami do očí. O zrak podle lékařů nepřišla jen díky nasazeným kontaktním čočkám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Yacedrah Williamsová předminulý týden ulehla ke spánku s nasazenými kontaktními čočkami, v jednu hodinu ráno se však probudila se suchýma očima, a tak sáhla do kabelky pro kapky do očí. Místo toho ale vytáhla podobnou lahvičku s lepidlem na nehty a následně chemikálii do svých očí aplikovala.

Během incidentu jí byl naštěstí nablízku manžel, který ihned přivolal záchrannou službu. „Stříkala jsem do očí studenou vodu a snažila se je otevřít, ale nešlo to. Na manžela jsem křičela, ať rychle přivolá pomoc,“ popsala nešťastnou situaci.

Následně byla převezena do nemocnice, kde jí doktoři oči otevřeli a kontaktní čočky odstranili. „Řekli mi, že ty čočky mi zachránily zrak. Stále opakovali, že asi přijdu o řasy, což se stalo, protože za ně museli tahat, aby mi převrátili víčko,“ svěřila se Williamsová.

Nejlepší, co může člověk v podobných případech udělat, je podle lékaře z michiganské nemocnice Beaumont Health George Williamse neprodlené vypláchnutí očí proudem vody z lahve či nejbližšího kohoutku.

Reklama

Výběr článků

Načítám