Starobrno uvede kampaní nový hořký ležák Bitr

úterý, 27. dubna 2021, 12:20 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Starobrno kampaní představí svou novinku – hořký ležák Bitr. Spolupracuje přitom s nově vzniklou kreativní agenturu Dentsu McGarryBowen.

Novinka od Starobrna – hořký ležák Bitr, zdroj: Heineken

Novinka od Starobrna – hořký ležák Bitr, zdroj: Heineken

Pivovar Starobrno přichází na trh s novinkou v podobě hořkého ležáku Bitr. Podpoří ho kampaní se sloganem „Hořké věci stojí za to nechat zazářit“. Na nové značce, strategii i komunikaci se podílí nově vzniklá kreativní agentura Dentsu McGarryBowen. Vývoj packagingu má na starosti Lion Brand & Story. 

S novým ležákem navazuje Starobrno na loňskou řadu piv Craft Beer a reaguje tak na oblíbenost hořkých ležáků v České republice. „Láska Čechů k hořkému pivu je jedinečná. Delší dobu jsme přemýšleli, jak oslovit s naší značkou nové zákazníky, zejména ve chvíli, kdy je naším cílem celonárodní růst,“ vysvětlil brand manažer značky Pavel Geschmay. 

Nový název vymýšlel pivovar spolu s Dentsu McGarryBown. „Vytvořit novou značku po boku velkých a často zavedených hořkých ležáků nebyl snadný úkol. Od začátku jsme věděli, že potřebujeme najít chytlavý název. Takový, který si lidé zapamatují a který každý snadno dokáže vyslovit při objednávce v oblíbené starobrněnské hospůdce,“ uvedl ředitel agentury v Česku Tomáš Preněk.

Definovali jsme několik oblastí, kterých se chceme nebo můžeme dotknout, a z přibližně dvaceti kreativních návrhů jsme se s klientem shodli na třech finalistech. Tyto předvybrané názvy jsme podrobili rychlému, ale efektivnímu spotřebitelskému testu,“ popsal proces tvorby Tomáš Preněk. Z testu vzešel název Bitr, který byl spotřebiteli hodnocen jako výstižný, spojitelný s hořkou chutí, zapamatovatelný a také pasující ke značce Starobrno.

Novinku podpoří kampaň v outdooru a digitálu, kde využije bannery i krátké video formáty. Ve venkovním prostoru v domovském brněnském regionu již použila výlohy provozoven, které jsou již několik měsíců zavřené kvůli pandemii. „Cílem této aktivity byla podpora provozoven a také samozřejmě upozornění na novinku, která na zákazníky bude čekat, jakmile se opatření rozvolní. Už nyní je ale hořký ležák Bitr k dostání v obchodech napříč celým Českem,“ doplnil Pavel Geschmay.

O vývoj nového packagingu, zahrnujícího barevnost, typografii i rozložení jednotlivých prvků, se postarala agentura Lion Brand & Story. Zvolena byla červená barva, zdůrazňující hořký charakter a podtrhující prémiovější chuť tohoto ležáku. V designu etikety se má snoubit tradiční vizuální pojetí packagingu, vycházející z produktu Medium a nový přístup založený na červených elementech či znázornění jednotek hořkosti.

-stk-