<

Bambula a Navrátil zaujali: budoucnost spojí s Olomoucí. Stálice obrany taky

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

27. dubna 2021, 12:49

Josef Prášek

Dvacetiletý Jan Bambula a o rok starší Jakub Navrátil (na fotce) pokračují v Olomouci. Jedná se o víceleté smlouvy. O dva roky prodloužil obránce Tomáš Dujsík.

Délku smlouvy u Bambuly a Navrátila klub neupřesnil, jedná se ale o víceleté kontrakty.

„Kuba Navrátil s Honzou Bambulou, kteří u nás hráli prvním rokem, se velmi dobře začlenili do týmu a splnili očekávání. Ačkoli před sebou samozřejmě mají obrovský kus práce,“ říká generální manažer Erik Fürst na klubovém webu.

„Kuba Navrátil s Honzou Bambulou, kteří u nás hráli prvním rokem, se velmi dobře začlenili do týmu a splnili očekávání."

Jan Bambula sice naskočil už loni do pěti zápasů v extraligové Olomouci, ale až uplynulý ročník byl pro něj větší zkouškou. Odehrál všech 52 kol v základní části, devětkrát i bodoval (2+7).

Havířovský rodák hrál v sezoně velmi často i v první útočné formaci. Soupeřům dělal problémy hlavně svou šikovností a obratným bruslením.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Víceletou smlouvu získal i jednadvacetiletý útočník Jakub Navrátil. Do Olomouce přišel minulé léto z Přerova, kde v předchozí sezoně válel – získal 46 bodů (16+30).

Na Hané měl ale ze začátku docela smůlu…

Po pár zápasech základní části se zranil na dlouhou část sezony. Ovšem pak se konal povedený comeback. Na konci února začal opět hrát a postupně si vybojoval místo i v přesilové pětce.

I během play off ukázal svou kvalitu v útočném pásmu. Dokonce rozhodl o postupu Hanáků do čtvrtfinále, když vstřelil vítěznou branku Plzni ve třetím předkole.

Pokud mu bude sloužit zdraví a nadále bude uplatňovat svůj potenciál, mohl by mít časem klíčovou roli v týmu.

Třetím hráčem, který v Olomouci zůstává, je obránce Tomáš Dujsík. Tento osmadvacetiletý hráč tak začne u Kohoutů už pátou sezonu.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

„Tomáš Dujsík už je víceméně stálicí obranných řad a jsme rádi, že u nás prodloužil smlouvu o další dva roky,“ povídá Erik Fürst.

Rodák z Brna umí poměrně i bodovat. V uplynulé sezoně získal devět bodů (3+6), ovšem v extralize už dvakrát posbíral v základní části 13 kanadských bodů. V české nejvyšší soutěži má odehráno 316 duelů, kromě Olomouce hrál v Brně a Karlových Varech.

Kohouti už dříve oznámili osm hráčů, kteří v klubu prodloužili smlouvy. Jednalo se o brankáře Jana Lukáše, beky Jiřího Ondruška a Davida Škůrka a útočníky Jana Knotka, Jana Káňu, Lukáše Nahodila, Vojtěcha Tomečka a Michala Kunce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz