InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

Zájem o jízdenky na vlaky do Chorvatska rychle roste. Prodáno je už téměř 20 tisíc rezervací

27.04.2021
Kolem 400 nových jízdenek aktuálně každý den prodává RegioJet na své letní vlakové spoje do chorvatského Splitu a Rijeky. První spoj vyrazí v pátek 28. 5. - nyní je prodáno už téměř 20 tisíc jízdenek.
Foto: studentagency.cz
"S blížícím se létem a s tím, jak Chorvatsko stanovilo jasné podmínky pro příjezd, kdy dovolenkářům bude stačit jenom antigenní test, prodej jízdenek ve druhé polovině dubna výrazně zrychlil," říká Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet a dodává: "Denně prodáme stovky jízdenek a některé spoje už jsou zcela vyprodány. Je vidět, že Češi i letos pojedou na dovolenou do Chorvatska vlakem."

Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké - za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb - pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky cenu od 590 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

Novinkou je v letošním roce také to, že kromě pobřeží budou chorvatské vlakové spoje RegioJet směřovat také do hlavního města Zahřebu nebo do maďarské metropole Budapešti, které jsou rovněž destinacemi, kam a odkud si cestující kupují jízdenky. Ve spolupráci s chorvatskými železnicemi HŽ PP nabídne RegioJet ve vozech se sedačkami také vnitrostátní jízdenky na chorvatském území v úsecích Záhřeb - Split a Záhřeb - Rijeka.

"Velmi si vážíme spolupráce s chorvatskými drahami HŽ - staly se pro nás partnerem, se kterým plánujeme rozvíjet úzkou spolupráci," dodává Ivana Sachsová, ředitelka RegioJet.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty - včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

V nabídce jsou kromě míst na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami v sedačkách) také kupé ve spacích vozech, kde je možné si rezervovat jak jednotlivá místa v kupé tak vybírat například z tichého kupé, nebo si případně zarezervovat celé kupé pro uzavřenou skupinu cestujících.

Jízdenku je možné si zarezervovat přímo také do dalších míst na chorvatském pobřeží - návazné autobusové spoje pak ze stanic Rijeka, Split a Gračac obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu.

Novinkou pak budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině.

Autor: Ing. Aleš Ondrůj

Další články z rubriky Domácí

Jarní dovolená Čechů? Převažují domácí destinace a aktivní odpočinek, vyplývá z průzkumu CzechTourismu

Celkem 56 % Čechů letos plánuje strávit jarní dovolenou v tuzemsku. Nejčastěji v Jihočeském a Středočeském kraji. V místě pobytu pak zůstanou průměrně šest dní. Jako hlavní náplň volna si představují odpočinek s lehčími sportovními aktivitami a dále ...

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé i ...

Greenpeace: Evropské banky vložily 256 miliard eur do firem, které ničí přírodu a klima

Podle nové analýzy půjčily evropské banky od uzavření Pařížské dohody o klimatu v roce 2015 přibližně 256 miliard eur (přes 6,4 biliónu korun) společn ...

Suroviny a recyklovatelné materiály zbytečně končí na skládkách a ve spalovnách

Arnika varuje před zvyšujícím se tempem, v jakém v poslední době přibývají v České republice plány na stavbu spaloven (či takzvaných "zařízení na ener ...

MŠMT: Novela zákona o vysokých školách zlepšuje podmínky pro studium doktorandů

Vláda schválila novelu zákona o vysokých školách, kterou předložil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek spolu s ministryní pro vědu, vý ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »