Hlavní obsah

Jak si vytvořit kapsulový šatník

Jaro se nese ve znamení velkých úklidů. Pokud jste se rozhodla svému šatníku ulevit a vytvořit z něj kompaktní jednotku, zkuste vsadit na minimalismus. Když mu totiž přijdete na kloub, oblečení se stane vaším přítelem a váš styl bude nepřehlédnutelný.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto Lindex

Článek

Říká vám něco pojem kapsulový šatník? Jedná se o současný fenomén, jehož kořeny ale sahají až do 40. let minulého století. Jde o malou kolekci oděvů, které se dají společně kombinovat a vždy vytvoří plnohodnotný look pro každou příležitost. Nevěříte?

Základem je vsadit na kvalitní materiály, skvěle sedící střihy a neutrální odstíny, které si spolu báječně rozumí. Mezi základní kousky patří bílé a proužkované tričko, modré džíny, sukně, klasické černé sako, malé černé šaty, béžový kabát a trenčkot, lehký top a kožený křivák.

Foto: archiv firem

Kabelka malá, Folbeur, 7900 Kč. Béžový svetr, Marks & Spencer, 2099 Kč. Černé džíny, F&F, 649 Kč. Halenka, s.Oliver, 1399 Kč. Džíny, Marks & Spencer, 1499 Kč. Velká kabelka, Wittchen, 5099 Kč. Sandály, Matt & Nat (prodává Urbanlux.cz), 2090 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto Lindex

Nová kolekce Burberry ztělesňuje klasický britský styl

Styl

Z doplňků jsou to pak černé kotníčkové boty, bílé tenisky a lodičky na podpatku se špičatou špičkou. Samozřejmostí je pak dobře sedící spodní prádlo v neutrální barvě, které vypadá dobře pod každým kouskem oblečení.

Foto: archiv firem

Bílá košile, F&F, 599 Kč. Rozšířené kalhoty, C&A, 399 Kč. Svetr, F&F, 349 Kč. Modré džíny, Marks & Spencer, 1499 Kč. Baleríny na podpatku, Deichmann, 649 Kč. Khaki kabátek, Marks & Spencer, 1999 Kč.

Tento základ dohromady skvěle funguje, pokud ale nechcete působit příliš unifikovaně, můžete ho doplnit libovolnými šperky či jinými oblíbenými doplňky, které budou odrážet váš charakter.

Foto: archiv firem

Trenčkot, Cellbes, 2299 Kč. Šaty, C&A, 449 Kč. Sandály na podpatku, Nila, 4590 Kč. Proužkované tričko, s.Oliver, 799 Kč. Kalhoty krémové, Cellbes, 1199 Kč. Šaty modré, H&M, 599 Kč. Nazouváky, Matt & Nat (prodává Urbanlux.cz), 2090 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto Lindex

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zaměřeno na: Všechny podoby denimu

Nefandíte trendovým kouskům, ale raději dáváte přednost pohodlí, nadčasovosti a ležérnosti? Pak ve vašem šatníku nesmí chybět kvalitní džíny, které navíc umí...

Výběr článků

Načítám