Nejlepší by bylo sérii bez porážky natáhnout až do konce ligy, burcuje vršovickou kabinu kapitán Krch

Nejlepší by bylo sérii bez porážky natáhnout až do konce ligy, burcuje vršovickou kabinu kapitán Krch

Desátí Klokani se stali v právě probíhající sezoně Fortuna:ligy teprve druhým týmem, kterému Slavia nedokázala vstřelit branky, což je pro jejich sebevědomí velmi pozitivní.

"Jako největší pozitivum vidím asi to, že jsme jim nedovolili oslavit titul u nás doma. Všichni jsme chtěli jejich oslavy oddálit a nekoukat se, jak tady slaví," pronesl kapitán Bohemians Praha 1905 Daniel Krch.

U Botiče sídlící vršovická značka už nenašla přemožitele devětkrát za sebou a ve zbytku ročníku bude usilovat o to, aby už zůstala neporažena. Proti budou Opava, Liberec, Slovácko, Sparta a Mladá Boleslav, se kterou se soubor Luďka Klusáčka utká na konci května.

"Devět zápasů bez porážky zní moc dobře. Nejlepší by bylo sérii natáhnout až do konce ligy. Teď očekáváme něco od asistenta trenéra Ericha Brabce. Nevíme, komu všemu on vlastně fandí," usmíval se devětadvacetiletý obránce, jenž může zaskakovat i v záložní řadě.

Mírnou komplikací do příštích dní je však nemalá marodka a absence kvůli karetním trestům. "Bohužel teď máme některé kluky zraněné. K nim přibyl vykartovaný Roman Květ. Měli jsme připravené vlastní varianty, v jakém složení do zápasu nastoupíme a trenér vybral tu sestavu, která derby začala. Do toho se ještě kolem desáté minuty zranil Dan Köstl. Po dalších dvaceti minutách muselo dojít ke střídání a na hřišti ke měnění postů," uzavřel na webu bohemians.cz bývalý hráč sparťanské rezervy s krátkou minulostí v Táborsku, jenž je důležitý i kvůli své univerzálnosti. "Když hraju v obraně, tak mám větší zodpovědnost. V hlavě se člověk musí více soustředit, aby neudělal chybu. Když vím, že jdu do středu zálohy, tak lehce beru v potaz i fakt, že se ode mě neočekává nějaké vymýšlení, ba dokonce nějaké obcházení tří hráčů s míčem. Jsem tam i z toho důvodu, že mám dobré fyzické parametry, do čehož patří také vytrvalost. Na hřiště jdu dát defacto srdce a pracovat pro tým. Pochopitelně se ale snažím týmu přispět i fotbalovostí."

Odvolat Horejše by byla dle Ščasného škoda: Bude hodně záležet na vedení, jestli s ním bude mít trpělivost

Zdroj: bohemians.cz