Tradiční Májový jarmark letos opět nebude, pandemie ho posunula na příští rok
Zdroj: www.bilina.cz
Teplice

Bílina - Tradiční Májový jarmark a s ním spojený bohatý kulturní a zábavní program si letos lidé v Bílině bohužel stejně jako v loňském roce neužijí. Město spolu s Kulturním centrem Bílina se tak rozhodlo vzhledem k pokračující pandemii koronaviru Covid-19 a aktuálně a výhledově platným opatřením.

“Příprava takto velké městské akce vyžaduje důkladné plánování, nasmlouvání účinkujících, prodejců a podobně. Vyčkávali jsme, tak se bude vyvíjet epidemiologická situace a s ní spojená vládní opatření, a bohužel jsou takto velké akce stále zakázané a termín jejich povolení není znám. Proto jsme museli všechny dosavadní přípravy přerušit a jarmark pro letošní rok zrušit. Moc nás to mrzí,” vysvětlila místostarostka Marcela Dvořáková.

Májový jarmark je jednou z největších akcí města, ta se skládá ze tří hudebních a tří dětských scén, které jsou doplněny stánkovým prodejem. “Na naplánovaný program a jeho hlavní hvězdy skupinu Olympic, Petr Bende a Olga Lounová se tedy lidé mohou těšit v sobotu 7. května 2022,” doplnila vedoucí Kulturního centra Bílina Martina Geletka Tuháčková.

O dalších městských akcí, například o konání Bílinských slavností - Dne horníků, se bude teprve rozhodovat a veřejnost bude s předstihem informovaná. Město však chystá během letního období i nové kulturní akce a koncerty, aby tak obohatilo možnosti kulturního vyžití v období, kdy je pandemické riziko spojené s Covid-19, vzhledem ke klimatickým poměrům, přeci jen nejmenší.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru