Španělsko má sice jedinou automobilku, ale za to kvalitní! Jak si vedou vozy Seat proti vozům společností Renault a Peugeot?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 27.3.2021 | Auto-moto, logistika

Jedinou automobilkou, která figuruje ve Španělsku, je společnost Seat. Jedná se přitom o jednu z automobilek, které patří k nejoblíbenějších silničním vozům z evropské výroby. Dokáže ale obstát v těžké konkurenci proti svým soupeřům z Francie? To zjistíte v dnešním článku.

Seat Ateca patří mezi nejlepší rodinná SUV na trhu

V posledních letech Seat ukázal hned několik koncepčních automobilů, které do budoucna slíbí návrat velké automobilky. V současnosti ale stejně lze sehnat z výroby Seat prvotřídní vůz. Řeč je o modelu Seat Ateca, který se zařadil do kategorie rodinných SUV. Skladové vozy Seat Ateca se pohybují okolo jednoho milionu korun a ojetiny v dobrém stavu začínají od půl milionu. Investice je to ale dobrá, protože jak z pohledu komfortu, tak i z pohledu spolehlivosti, je Seat Ateca opravdu kvalitní vozidlo.

Renault soupeří spolehlivostí, ale nikoliv vzhledem

Jako pomyslného oponenta Seatu Ateca jsme pro článek vybrali velice oblíbený model Renault Grand Scénic. Ten totiž patří mezi vozidla, na kterých se evoluce společnosti Renault projevila nejvíc a také zásluhou patří mezi nejfrekventovanější skladové vozy Renault. Vzhledem rozhodně nezaujme natolik jako sportovní Ateca. Je ale velice spolehlivý, myslí na pohodlí cestujících a mezi největší výhody patří znatelně menší pořizovací cena ojetin i nových vozů.

Peugeot 5008 nabízí balanc mezi pohodlím a dravostí

Poslední kousek pochází rovněž z Francie a tentokrát se o něj postará Peugeot. Model je 5008, jehož oblíbenost odráží počet, ve kterém se prodávají skladové vozy Peugeot tohoto typu. Nabízí totiž opravdu výbornou rovnováhu mezi atraktivitou a pohodlností interiéru, poměrně zajímavým sportovním vzhledem a mimo jiné také příjemnou cenou. Kamenem úrazu u modelu 5008 je špatný přístup ke světlům a motoru, což při poruchách může nadělat netušené vrásky na čele.

 

 

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484
440 01 Louny
Kontaktní osoba: Bc. Petra Houdová
info@mediaup.cz
Jsme digitální agentura nabízející full-service pro Váš business na internetu. Specializujeme se na SEO optimalizace, PR, PPC a Social marketing.
MediaUp Agency s.r.o.
U Pramenu 2484
440 01 Louny
Česká republika
info@mediaup.cz
Tel: +420 737 393 667